Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS - BL pusfinālā, Jelgavai būs trešā spēle

RVS - BL pusfinālā, Jelgavai būs trešā spēle
Rīdzinieces priecājas
Foto: RVS

Baltijas līgas pusfinālā šodien iekļuva Rīgas Volejbola skola, kas atkārtoti trijos setos apspēlēja VK "miLATss". VK "Jelgava"/LLU viesos četros setos piekāpās "Alytaus Prekyba – Parama". Šajā duelī rīt būs trešā spēle.

Baltijas līgā volejbolā sievietēm šodien notika ceturdaļfinālu otrās spēles. Sniegums pamatturnīrā savedis kopā divas Latvijas komandas – Rīgas Volejbols skolu un VK “miLATss”. Pirmajā spēlē Daugavpilī saspringtā cīņā trijos setos panākumu bija svinējusi pamatturnīra 2. vietas ieguvēja RVS. Atbildes mačā panākums rīdziniecēm rokās devās nesalīdzināmi vieglāk – 3:0 (12, 15, 23), iekļūstot pusfinālā.

1. setā pēc Darjas Tarasenko uzbrukuma gan bija 4:1 viešņu labā, taču ar trim pēdējo divu mēnešu Baltijas līgas labākās spēlētājas “eisiem” pēc kārtas mājinieces atguva vadību – 5:4. vēl viena punktu sērija, servējot Kristīnei Kramēnai (4 netveramas serves), rezultātu no 8:10 mainīja uz 18:10, noņemot jautājuma zīmi par uzvarētāju šajā setā. Setu ar vēl četriem “eisiem”, gan ne pēc kārtas pabeidza Levinska.

2. setā mājinieces ņēma vadības grožus savās rokās jau no pirmās izspēles, bet 3. setā pēc 13:7 RVS labā daugavpilietēm izdevās atspēlēties. Pēdējos divus punktus mačā gan guva RVS, punktu setam, mačam un ceturtdaļfināla sērijai pieliekot Alisei jasilei ar loku – 3:0 (12, 15 23).

Mājinieču labā 27 punktus (10(!) neatvairāmas serves) guva Levinska, 9 punkti (5 “eisi”) Kramēnai, pa 8 – Kjasilei un Irbei Andikei Lazdai. Daugavpils komandas labā ar 10 punktiem rezultatīvākā bija Tarasenko.

Pārliecinoši pusfinālā iekļuva arī pamatturnīra uzvarētāja TU/”Bigbank”, kas arī otrreiz uzvarēja „TK Aušrine-KKSC” komandu trijos setos, šoreiz – savā laukumā – 3:0 (18, 19, 20). Uz 12 (4 bloki) Ingridas Kīskas punktiem viešņām ar 10 punktiem atbildēja Gabija Kasperavičiūte. Visticamāk tieši Tartu volejbolistes uzņemsies patīkamo finālčetrinieka cīņu organizēšanu.

Savukārt abos pārējos dueļos rīt Tallinā un Alītā būs nepieciešama trešā spēle. VK “Jelgava”/LLU pēc dramatiskās uzvaras piecos setos savā laukumā šodien Alītā, spēlējot bez pēdējā laika uzbrukuma līderes Līgas Plātes, ar 1:3 (-24, -16, 17, -19) piekāpās „Alytaus Prekyba – Parama”. Rezultatīvākās jelgavniecēm ar 10 punktiem bija Alise Švarca (7(!) bloki) un Jana Leite, bet 9 punkti Līvai Solai. Mājiniecēm ar 20 punktiem (3 – ar servi) rezultatīvākā bija Jekaterina Kovaļska.

Tāpat Tallinā turienes TalTech/Tradehouse” ar 3:1 (23, -19, 23, 16) revanšējās par zaudējumu pirmajā cīņā viesos TK “Kaunas”-VDU (Railija Konta-Kontsone 20 – Ugne Lokīte 20).

Izšķirošās spēles sērijā līdz divām uzvarām rīt, kad Alītā spēle sāksies 12:00, bet Tallinā – 16:00.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija