Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jelgava/LU" komanda uzvar turnīrā Lietuvā

Jānis Celmiņš

"Jelgava/LU" komanda uzvar turnīrā Lietuvā
"Jelgava/LU" komanda turnīrā Lietuvā

Ar "Jelgava/LU" komandas uzvaru noslēdzās starptautisks sieviešu volejbola turnīrs Lietuvas pilsētā Jonavā. Turnīrā piedalījās četras komandas no Lietuvas, divas no Latvijas. Uzvaru tajā svinēja "Jelgava/LU", bet trešo vietu izcīnīja "Ropaži/MSĢ" volejbolistes.

Pēdējā brīdī savu dalību turnīrā atteica Polijas komanda no Lodzas pilsētas, nespējot vienoties par izmaiņām Polijas čempionāta spēļu grafikā.

Pamatturnīrs, kurā komandas izspēlēja viena apļa turnīru, izspēlējot piecas spēles pa trijiem setiem, pārākas izrādījās "Jelgava/LU" komandas volejbolistes.

Svētdienas mazajā finālā, (par 3. vietu) tikās "Ropaži/MSĢ" un Vilņas "Atletas" komandas, kas šobrīd Lietuvas čempionātā ieņem 3. vietu. Spraigā un aizraujošā cīņā, piektajā setā atspēlējoties no 0:6 uzvaru visā spēlē svinēja Latvijas klubs.

Turnīra finālā tikās Latvijas un Lietuvas čempionātu līdervienības - "Jelgava/LU" un Jonavas "Achema KKSC". Arī finālā tika izspēlēti pieci seti un uzvaru spēlē svinēja jelgavnieces - 3:2.

Pēc turnīra īsu komentāru portālam eSports.lv sniedza "Jelgava/LU" komandas galvenais treneris Jānis Leitis - "Turnīrs bija vērtīgs un labiorganizēts. Žēl, ka neieraudzījām Polijas komandu, cerams ka mums tāda iespēja vēl būs.Turnīrs deva iespēju iespēlēties visām sastāvā esošajām meitenēm, kā arī izmēģināt cita veida virknējumus, pamainot dažu spēlētāju ierastās pozīcijas laukumā. Tas ir ļoti būtiski, piedalīties šāda tipa turnīros pirms nākošā Latvijas čempionāta sabraukuma. Fināls izvērtās neticami sīvs. Lietuvas komanda ļoti gribēja uzvarēt mājās, pašu organizētajā turnīrā, savu skatītāju klātbūtnē. Lietuvas komanda izcēlās ar ļoti labu un stabīlu spēli aizsardzībā, kā arī precīzām servēm. Mūms īsti nepadevās serves uzņemšana un daudz kļūdījāmies pie savas serves. Pretī liekot pieredzi un spēcīgus, individuāli meistarīgus uzbrucējus, izrādījāmies stiprāki."