Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U-19 izlase turpinās cīņu par finālturnīru, vai mājas sienas palīdzēs?

Jānis Celmiņš

U-19 izlase turpinās cīņu par finālturnīru, vai mājas sienas palīdzēs?
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

No 8. līdz 10. jūlijam Rīgā, Elektrum Olimpiskajā centrā, par ceļazīmi uz Eiropas U-19 čempionāta finālturnīru volejbolā cīnīsies Latvijas sieviešu komanda. 3. kārtas kvalifikācijas turnīrā Latvijas komandas pretinieces spēļu secībā būs Slovēnijas, Horvātijas un Vācijas izlases. Pirmo spēli Latvijas izlase pret Slovēniju aizvadīs jau šovakar, spēles sākums plkst. 19:00. Mača tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas izlase, gan nepilnā sastāvā, šim turnīram galvenā trenera Andreja Odinokova un trenera asistenta Pāvela Seļivanova vadībā gatavojas jau kopš 16. jūnija. Tomēr gatavošanās plānus ir koriģējusi gan pludmales volejbola sezona, gan nedēļu pirms izšķirošā kvalifikācijas turnīra notiekošās Latvijas olimpiādes sacensības.

Latvijas izlases sastāvā šajā kvalifikācijas turnīrā ir Diāna Černiševa, Marija Čerņavska, Inese Raciņa un Ērika Hudjakova (Daugavpils BJSS), Jekaterina Moskaļenko (Jūrmalas SS), Marta Levinska, Irbe Andike Lazda (RVS), Paula Nečiporuka, Petra Nečiporuka un Anija Jurdža (MSĢ/Kuldīgas novada SS), Anita Graudiņa (MSĢ/Ingunas Minusas VS), Īvaise Zaķe (MSĢ/Zvejniekciema vsk.). Šajā nedēļas nogalē komandai diemžēl nevarēs palīdzēt viena no 2. kārtas uzbrukuma līderēm Tīna Graudiņa, ka pašlaik aizvada CEV Satellite sērijas pludmales volejbola turnīru Rumānijā, Timišoarā.

''Principā bija trīs nometnes. Aizputē bijām kopa ar fiziskās sagatavotības treneri. Tur pavadījām astoņas dienas. Pēc tam bija svētki, tāpēc meitenēm iedevām divas brīvas dienas. Pēc tam atkal visi kopā savācāmies Rīgā, 49. vidusskolā, kur aizvadījām treniņos. Trešā daļa bija spēles, kad uzspēlējām ar Babīti, Minusas volejbola skolu un Jelgavu,'' gatavošanās posmu sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentē izlases galvenais treneris Andrejs Odionokovs.

Esam redzējuši visas pretinieču spēles. Vācija ir izteikta šīs grupas līdere. Zaudēja tikai Itālijas izlasei, bet pagājušajā gadā bija Eiropas čempionāta sešiniekā. Slovēnijas spēlētājas ir izanalizētas, bet arī viņas, protams, gatavojas. Horvātijas izlase ir līdzīga Slovēnijai. Visos spēles elementos stabila komanda. Ir mums statistika, bet no Igaunijas vēl brauks palīgā cilvēks, kurš darbosies ar sistēmu, lai spēles laikā vēl precīzāk varētu veikt secinājumus,'' turpināja Odinokovs.

Turnīra formula paredz, ka finālturnīrā Slovākijā un Ungārijā, kas notiks augusta beigās un septembra sākumā, iekļūs grupas uzvarētājas. Savukārt pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru nodrošinās arī labākā otrās vietas ieguvēja turnīrā Rīgā un paralēli notiekošajā tādā pašā turnīrā Serbijā, kurā bez mājiniecēm spēlēs arī Somija, Polija un Čehija.

Visas spēles ar Latvijas izlases dalību no Elektrum Olimpiskā centra tiešraidēs tiks demonstrētas Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī interneta portālā.