Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajām spēlēm kvalificējas arī Itālija un Japāna

Jānis Celmiņš

Olimpiskajām spēlēm kvalificējas arī Itālija un Japāna
Itālijas izlases volejbolisti
Foto: fivb.com

Tokijā noslēdzies pēdējais Pekinas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs klasiskajā volejbolā. Kā pēdējās olimpiādei kvalificējušās Itālijas un Japānas valstsvienības.

Atēnu Olimpisko spēļu sudraba medaļnieki itāļi svētdien spraigā piecu setu cīņā ar 3:2 apspēlēja Argentīnas izlasi un devīto reizi pēc kārtas spēlēs olimpiādē. "Šis turnīrs bija ļoti labi organizēts. Olimpiskās spēles ir svarīgas jeb kuram sportistam. Mums būs smagi jāstrārdā, lai Pekinā varētu "turēties pretī" tādām komandām kā Brazīlija," pēc kvalifikācijas turnīra teica Itālijas izlases spēlētājs Alesandro Fejs.

Vietu Pekinas Olimpiskajās spēlēs nodrošinājusi arī Japānas vīriešu volejbola izlase, kura olimpiskajās spēlēs atgriezīsies pēc 16 gadu pārtraukuma. Japānas valstsvienība pēdējā kvalifikācijas turnīra spēlē trijos setos apspēlēja Alžīrijas izlasi.

Turnīrā ar astoņu komandu piedalīšanos Itālijas izlase uzvarēja visās septiņās spēlēs, bet Japānas valstsvienība svinēja sešas uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot tieši spēlē pret Itālijas izlasi.

Līdz ar šo kvalifikācijas turnīru kļuvušas zināmas visas Pekinas Olimpisko spēļu vīriešu volejbola turnīra dalībvalstis. Olimiskajos laukumos redzēsim - Brazīlijas, Krievijas, Bulgārijas, Ēģiptes, Japānas, Serbijas, ASV, Venecuelas, Vācijas, Polijas, Itālijas un Ķīnas valstu volejbolistus.

Jau ziņojām, ka Olimpiskajam sieviešu volejbola turnīram kvalificējušās Japānas, Serbijas, Polijas, Venecuēlas, Kubas, Krievijas, Kazahstānas, Alžīrijas, ASV, Brazīlijas, Itālijas un Ķīnas izlases.

Olimpisko spēļu volejbola turnīri kā dāmām tā kungiem risināsies no 9. līdz 24. augustam.

Izmantotie resursi:
fivb.com