Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu izlase gatavojas rītdienas mačam, vīru - sagaida papildinājumu

Jānis Celmiņš

Dāmu izlase gatavojas rītdienas mačam, vīru - sagaida papildinājumu
Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Leitis
Foto: cev.lu

Latvijas dāmu volejbola izlase jau rītvakar Zviedrijā aizvadīs pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 1.kārtas spēli, tiekoties ar Norvēģijas volejbolistēm. Mūsu vīru izlase tikmēr turpina pārbaudes spēļu sēriju un jau ieradusies Grieķijā, kur komandai pievienojušies Hermans Egleskalns, Deniss Petrovs un Reinis Pekmanis.

Mūsu dāmu izlase rīt, parīt un aizparīt aizvadīs pirmās kvalifikācijas kārtas spēles, tiekoties attiecīgi ar Norvēģijas, Zviedrijas un Gruzijas izlasēm. Mūsu komanda jau ieradusies spēļu norises vietā, kur jau aizvadīts pirmais treniņš.

Pirms došanās uz Zviedriju Jāņa Leiša vadītā dāmu izlase četrās pārbaudes spēlēs pret Lietuvas izlasi prata izcīnīt vienu uzvaru, kā arī piedzīvoja trīs zaudējumus. Neskatoties uz to mūsu izlase uz Zviedriju devusies labā noskaņojumā, ar mērķi iekļūt kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā. Lai gan arī šogad izlasei nevar palīdzēt vairākas tās potenciālās līderes, šis mērķis ir izpildāms, īsi pirms došanās uz Zviedriju pauda mūsu valstsvienības galvenais treneris.

Maču pret Zviedrijas izlasi mūsu dāmas uzsāks 9.maija vakarā pulksten 17.00 pēc Latvijas laika. Mačam teksta tiešraidē varēs sekot Eiropas Volejbola konfederācijas mājas lapā internetā CEV - Confédération Européenne de Volleyball Cīņu par iekļūšanu finālturnīrā turpinās divas spēcīgākās grupas komandas.

Izlases sastāvs: Sanda Ragozina, Jana Bērziņa (cēlājas), Zane Malaševska, Anete Briņķe, Agnese Caica (1.tempa uzbrucējas), Jana Jaudzema, Karīna Fiļipjonoka (diagonāles uzbrucējas), Ilze Liepiņlauska, Ance Auziņa, Alise Lece, Lana Sorokina (2.tempa uzbrucējas), Kristīne Lece (libero).

Vīri ieradušies Grieķijā

Vīriešu volejbola izlase, kas gatavojas līdzīgam turnīram kā mūsu dāmas, tikmēr jau ieradusies Grieķijā, kur jau rītvakar aizvadīs pirmo no trim plānotajām pārbaudes spēlēm pret Grieķijas izlasi. Komandu šodien papildinājuši Hermans Egleskalns, Deniss Petrovs un Reinis Pekmanis.

Pirmais mačs pret Grieķiju piektdien pulksten 19.30.

Jau vēstīts, ka pirmajās trijās pārbaudes spēlēs mūsu vīru izlase svinēja trīs panākumus pār Dānijas volejbolistiem. Pirmās spēles EČ kvalifikācijas turnīra 2.kārtā mūsu volejbolisti aizvadīs no 16. – 18.maijam Polijā. Pretiniekos mūsu vīriem poļi, slovēņi, kā arī vēl viena izlase, kas spēs pārvarēt 1.kārtas kvalifikācijas barjeru.