Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 izlase uz Gruziju devusies bez viena no līderiem Fokerota

Agris Suveizda

Latvijas U-17 izlase uz Gruziju devusies bez viena no līderiem Fokerota
Latvijas U-17 volejbola izlase. Foto: LVS

Ceļš līdz Tbilisi vīsies caur Lietuvu un Turciju, bet Gruzijā Latvijas U-17 izlasi gaida četras spēles četrās dienās, no kurām pirmās trīs būs tikšanās ar vienaudžiem no Polijas, Lietuvas un Krievijas.

Uz sacensībām galvenā trenera Mārča Obrumana vadītā Latvijas izlase ar treneriem Ģirtu Mārtiņsonu un Borisu Kolčinu, kā arī fizioterapeiti Ilvu Mazuri devās 13 volejbolistu sastāvā. Uz Gruziju nebrauks viens no potenciālajiem izlases līderiem Kristians Fokerots, kuram ir atsvaidzināts savainojums. Uz viņa palīdzību Obrumans cer kvalifikācijas otrajā kārtā maija sākumā, ja tai izdosies kvalificēties. “Uz nākamo kārtu tikt gribas noteikti,” saka izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans. “Minimālais uzdevums tāpēc būs vismaz viena uzvara. Droši vien, ka par to sitīsimies ar Lietuvu. Tomēr, uz vietas ieraugot reālo situāciju, var spraust mērķus arī augstāk. Labāk mērķi noteikt augstāku, nekā izpildīt minimumu un augstāk netiekties.”

Turnīrs Tbilisi gan galvenajam trenerim, gan izlasei būs debija valstsvienību sacensībās, kaut vienība tika nokomplektēta 2019. gadā un pagājušo sezonu spēlēja Entuziastu volejbola līgā (EVL). Līdz šim ne ar vienas citas valsts izlasi tikties Covid-19 apstākļos nav izdevies. Mārcis lēš, ka poļi varētu būt tehniski vislabāk grupā sagatavotā komanda, bet krievi ir perspektīvi – no 29 paplašinātā sastāvā jauniešiem desmit ir vismaz divus metrus gari. Progress jauniešiem šajā vecumā ir straujš, un treneris atzīmē arī pavisam citu spēles kvalitāti pēdējās treniņnometnes sākumā un beigās. Tāpat gandrīz skaidrs ir pamatsastāvs, taču jauniešu vecumā sniegums ir kā pa viļņiem.

Sestdien puišiem bija rīta treniņš un Covid-19 testi, svētdien – brīvdiena, šodien – ceļš uz Gruziju, bet ceturtdien jau sākas spēles, kas noritēs četras dienas pēc kārtas. Pretiniekus izdosies ieraudzīt tikai uz vietas. “Varbūt varējām sākt ar spēli pret Lietuvu, nevis uzreiz ar Poliju, taču lielu starpību neredzu,” saka treneris. “Galvenais mums ir kvalificēties otrajai kārtai, bet, ja būs iespēja, iesim uz pirmo vietu, lai uzreiz kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram,” saka komandas kapteinis Edvards Apsītis. “Ir satraukums, jo pret citu valstu izlasēm līdz šim vēl neesam spēlējuši. Protams, Polija un Krievija ir volejbola nācijas, taču mēģināsim cīnīties.”

Viņš kapteiņa pienākumus pilda jau kopš EVL spēlēm. “Treniņprocesa laikā biju aktīvs, uzmundrināju pārējos, atbalstīju, tad arī ievēlēja, jo komandai kapteinis uz EVL spēlēm bija vajadzīgs.” Viņš atzīmē, ka kontakts ar pārējiem komandas biedriem ir ļoti labs, jo lielāko daļu Edvards ir pazinis jau pirms izlases – no cīņām vienam pret otru gan Latvijas čempionātā volejbolā, gan pludmales volejbolā. Sportiskā forma Apsītim ir laba, jo viņš ir cītīgi trenējies arī laikā, kad koptreniņi nevarēja notikt, bet izaugsme izlases treniņnometnēs ir ievērojama. Viņš piemin treneru plusus – Mārcis Obrumans ir šī brīža Latvijas spēcīgākā kluba treneris, Borisam Kolčinam ir milzu pieredze, un Ģirts Mārtiņsons rūpējas par kolektīva saliedēšanu, puišu dzīvošanu, atbildības un disciplīnas standartiem.

Sacensības, kurās piedalīsies deviņu valstu izlases, Latvijas valstsvienībai plānotas no 11. līdz 14. martam Tbilisi. EEVZA čempionāts vienlaicīgi ir Eiropas čempionāta pirmā atlases kārta, un uzvarētājs Gruzijā jau varēs posties finālturnīram. Otrās līdz sestās vietas ieguvēji kvalificēsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai.

Latvijas izlases spēļu grafiks:

11.03. 10.30 Latvija – Polija
12.03. 08.00 Latvija – Lietuva
13.03. 10.00 Latvija – Krievija
14.03. spēle par vietām

Latvijas U-17 zēnu (2005./2006.dz.g.) izlases sastāvs:

SpēlētājsGadsSporta skolaTreneris
Krišs Liepiņš2005Tukuma NSS/ Rīgas VSAivars Bindemanis/ Oskars Aizporietis
Kristofers Niklāvs Kļaviņš2005Minusas VSVjačeslavs Grimailovs/ Arnis Reliņš
Timurs Aisens2006Rīgas VSJorens Janišons
Ņikita Dimitrijevs2006Daugavpils BJSSVladimirs Priščeps/ Boriss Čolokjans
Kristers Landzāns2005Jēkabpils Sp.sk.Raivis Obrumans
Marats Selivanovs2005Rīgas VSJorens Janišons
Gabriels Kokins2005Rīgas VSOskars Aizporietis
Edvards Apsītis2005Jelgavas NSCRaimonds Liniņš
Armands Rokjāns2005Daugavpils BJSSBoriss Čolokjans
Roberts Lindbergs2005Rīgas VSOskars Aizporietis
Fēlikss Cīrulis2005Kuldīgas NSSZigmunds Milzarājs
Leo Aleksandrs Štolcs2005Minusas VS/ MSĢArnis Reliņs/ Lauris Iecelnieks
Gustavs Auziņš2005Cēsu PSS/ MSĢNormunds Šulte/ Lauris Iecelnieks

Galvenais treneris: Mārcis Obrumans
Treneris: Ģirts Mārtiņsons
Treneris: Boriss Kolčins
Fizioterapeite: Ilva Mazure

Izmantotie resursi:
Uz Eiropas čempionāta atlases turnīru Gruzijā...

     [+] [-]

, 2021-03-08 20:03, pirms 3 gadiem
Suceizda, izlabo vismaz virsrakstu!

     [+] [-]

, 2021-03-08 20:04, pirms 3 gadiem
Suveizda.