Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Leitis: "Mūsu uzdevums – čempionu tituls"

Jānis Celmiņš

Leitis: "Mūsu uzdevums – čempionu tituls"
Jānis Leitis, "LU/Jelgava" galvenais treneris
Foto: Viesturs Lejiņš

"Mums būtu jāuzvar! Ja tas neizdodas, tad es to saukšu par neveiksmi," pirms Latvijas dāmu volejbola čempionāta sākuma portālam Sportacentrs.com atzīst aizvadītā gada čempionvienības "LU / Jelgava" galvenais treneris Jānis Leitis.

Jau ziņojām, ka ar divām spēlēm Ropažu Sporta centrā šodien sāksies Latvijas čempionāts volejbolā dāmām. Čempionātā šosezon piedalīsies četras komandas – VK "LU/Jelgava", SVK "Rīga", VK "Ropaži/MSĢ", SVK "Ezerzeme". Turnīra reglaments paredz, ka tā regulārais čempionāts tiks izspēlēts četros sabraukumos, katru no kuriem organizē viena no čempionātā startējošajām komandām. Īsi pirms čempionāta starta portāls Sportacentrs.com sazinājās ar aizvadītā gada Latvijas čempionvienības galveno treneri Jāni Leiti, lai uzzinātu par jaunumiem Jelgavas komandā un Latvijas dāmu volejbolā kopumā.

"Uzdevums ir tāds pats kā pagājušajā gadā – uzvarēt Latvijas čempionātā. Ja ieiet zālē un paskatās kādā sastāvā šobrīd trenējas "Rīgas" komanda, tad šobrīd izskatās, ka sastāvs ir nedaudz vājāks kā aizvadītajā gadā, taču paredzu, ka neviena spēle ar rīdziniecēm nebūs viegla. "Rīgas" komandai starpsezonu periodā pievienojusies Inese Jursone un tas tomēr ir spēks. Uzskatu, ka no kopējās spēles rīdzinieces nav zaudējušas praktiski neko. To mēs izjutām arī uz savas ādas, kad zaudējām viņām (2:3) Baltijas kausa izcīņas atlasē. Uzskatu, ka mums čempionātā būtu jāuzvar, ja tas neizdodas, tad es to saukšu par neveiksmi," skaidro Leitis.

Treneris ieskicē arī abu pārējo komandu varējumu. "Murjāņu komanda Baltijas kausa izcīņas atlasē ļoti līdzīgi nospēlēja ar "Rīgu" un zaudēja tikai savas jaunības dēļ. Daugavpils komandai ir jauns galvenais treneris Imants Utināns, taču es uzskatu, ka daugavpilietes ir turnīra pastarītes. Viņas var sagādāt kādu pārsteigumu atsevišķās spēlēs, taču ne čempionātā kopumā."

"Bēda Latvijas sieviešu volejbolam ir tāda, ka čempionātā nestartē cita Daugavpils komanda, kurā spēlē liela daļa pieredzējušo Daugavpils sporta skolas audzēknes. Šī komanda organizatorisku apsvērumu dēļ spēlē Strādājošo čempionātā (LTSA organizētais čempionāts) un tas kopējā līmeņa celšanai noteikti jāuzskata par mīnusu."

Treneris min izmaiņas, kas Jelgavas komandā notikušas starpsezonu periodā. "Mūsu pagājušās sezonas cēlāja Kristīne Bindule ir aizbraukusi mācīties uz Ameriku, komandai nepalīdzēs arī viena no pirmā tempa uzbrucējām, kas pagājušajā sezonā spēlēja "LU / Jelgava" rindās. Viņa šobrīd gaida pēcnācēju. Stabila pirmā cēlāja šosezon būs Inguna Minusa, no "Rīgas" kluba pie mums ir pārnākusi, manuprāt, šī brīža labākā libero pozīcijas spēlētāja Aleksandra Tihovska. Ceru, ka pēc iespējas biežāk mums palīdzēs Līga Lejiņa. Lielākās problēmas šobrīd sagādā otrā tempa uzbrucējas. Viena ir ļoti stabila, bet otra ne. Komandai ir pievienojusies Jana Jaudzema, kura aizvadītajā sezonā spēlēja "Murjāņos", viņa spēlēs diagonāles pozīcijā."

"Trenējamies trīs reizes nedēļā. Priekš šī līmeņa tas ir pilnīgi pietiekami. Jāņem vērā gan, ka visas spēlētājas simtprocentīgi uz visiem treniņiem netiek. Lielākā daļa trenējas divas reizes nedēļā."

Kopumā treneris atzīst, ka Latvijas Volejbola federācijā ir vēlme attīstīt Latvijas dāmu volejbolu ir, taču visu bremzē finansiālā krīze. "Vēlme attīstīt dāmu volejbolu ir, taču visu nedaudz bremzē finansu jautājums. Šobrīd ir ideja pavasarī uz treniņnometni uzaicināt visas mūsu labākās volejbolistes un paskatīties, kas tad īsti notiek un kā izskatāmies. Domāju, ka komandas pamatsastāvs varētu būt pietiekami konkurētspējīgs. Grūti gan spriest, jo no aprites izlase ir bijusi ārā ļoti ilgu laiku."

     [+] [-]

, 2010-01-08 15:17, pirms 15 gadiem
Leitis ir lecīgs tips. Es kā personiski viņu zinot to varu pateikt. mācīt volejbolu reāli nemāk viņš vienkārši ir savācis laba līmeņa spēlētājas priekš šī čempionāta ja 4 komandas var saukt par čempionātu un ļauj treniņos viņām saspēlēties.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 15:25, pirms 15 gadiem
asais4444 rakstīja: Leitis ir lecīgs tips. Es kā personiski viņu zinot to varu pateikt. mācīt volejbolu reāli nemāk viņš vienkārši ir savācis laba līmeņa spēlētājas priekš šī čempionāta ja 4 komandas var saukt par čempionātu un ļauj treniņos viņām saspēlēties.
Jā, jā Leitis ir lecīgs tips..... ha ha ha
ja jau kads ir lecīgs , tad tas būs volejbola profesors ASAIS 4444!!!!

     [+] [-]

, 2010-01-08 16:04, pirms 15 gadiem
allexx rakstīja: Jā, jā Leitis ir lecīgs tips..... ha ha ha
ja jau kads ir lecīgs , tad tas būs volejbola profesors ASAIS 4444!!!!
Eu pāķi kur es saku ka esu kaut kāds volejbola pro ??? Tu viņu pazīsti ?

     [+] [-]

, 2010-01-08 16:43, pirms 15 gadiem
asais4444 rakstīja: Leitis ir lecīgs tips. Es kā personiski viņu zinot to varu pateikt. mācīt volejbolu reāli nemāk viņš vienkārši ir savācis laba līmeņa spēlētājas priekš šī čempionāta ja 4 komandas var saukt par čempionātu un ļauj treniņos viņām saspēlēties.

forši jau visus no malas nolikt!!!
iedod naudu, tad varbūt būs arī vairākas komandas!! labi, ka vēl ir tādas spēles, kur ir TIKAI 4 komandas!!!

     [+] [-]

, 2010-01-09 20:29, pirms 15 gadiem
nav jau tā ka komandu nav, tikai nacionālajā līgā dažādu iemeslu dēļ nevar spēlēt, paskat studentu līgu, kur arī šogad citas amatieru komandas var speēle't - tur ir desmit komandas un tā otra Daugavpils komanda arī spēlēs. Tikaia nepiekrītu, ka tā nu būtu komanda, kas celtu to četru komandu līmeni, tur dāmas spēlē sava prieka pēc un daudzas jau sevi sauc par "veterānēm", kaut hgan īsti šim terminam neatbilst///// Bet lai mums visiewm veicas arī dāmām un lain turpmāk kritiskas piezīmes ir par lietu, bet nevis lai apliktu viens otr...

     [+] [-]

, 2010-01-10 00:34, pirms 15 gadiem
cāļus skaita rudenī un tt. ir daudz izteicieni par šo tēmu..... katras komandas uzstādījums ir čempiona tituls, bet vēl jau tikai viss ir sācies Latvijas Nacionalajā līga sieviešu komandām. Bet lekties nav labi, tas neliecina par inteleģenci un vispirms jau vajag pašam kādu spelētāju sagatavot. Domāju, ka jāpriecājas, ka vispār šajā laikā komandas vispār turas un spēlē, rezultātu redzēsim čempionāta noslēgumā. Tā lūk, Janka! Priecājos, ka spēles sieviešu komandām notiek un lai uzvar tiešām komanda, kura ir labākā, bet to parādīs spēļu rezultāti ne nepamatota lekšanās.

     [+] [-]

, 2010-01-10 00:42, pirms 15 gadiem
Ir ļoti svarīgi saglabāt sieviešu volejbola komandas, atjaunot izlases komandu, padomāt par citu čemponāta formulu, palielināt komandu skaitu, domāt par kopējo lietu volejbola dārziņā, jādara bez lekšanās.......

     [+] [-]

, 2010-01-11 10:40, pirms 15 gadiem
kaada jega shim 4tram kommandaam veel pielikt pareejas klaat kuraam neatbilst limenis...nav labums neviem no taa...