Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt pēdējo gadu, iespējams, neprognozējamākā Latvijas kausa izcīņa

Jānis Celmiņš

Klāt pēdējo gadu, iespējams, neprognozējamākā Latvijas kausa izcīņa
Vai kauss arī šogad paliks Ozolniekos?
Foto: Romualds Vambuts

Šajā nedēļas nogalē Daugavpils Olimpiskajā centrā risināsies Latvijas kausa izcīņa volejbolā, kurā par lielo kausu cīnīsies četras komandas. Šī būs, iespējams, neprognozējamākā cīņa par kausu pēdējo pāris gadu laikā. Sestdien Daugavpilī risināsies pusfinālu cīņas, bet svētdien arī lielais fināls. Cīņu par kausu varēsiet vērot arī portāls Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Arī šogad divi kausi…

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad risināsies cīņas par diviem kausiem. Daugavpilī mūsu četras „lielās komandas” aizvadīs cīņu par Latvijas kausu, bet Ventspilī pulcēsies četras zemāko līgu komandas, lai atdotu visus spēkus cīņās par tā saukto „Mazo kausu”.

Par visu pēc kārtas… Par Lielo Kausu cīnīsies četras „Schenker” līgas komandas: „Daugavpils Universitāte”, „Lāse-R”, VK „Biolars/Jelgava” un „Poliurs/Ozolnieki”. Pēdējos divus gadus kausu izcīnījusi „Poliurs/Ozolnieki” komanda, kas šovakar mēģinās apliecināt teiciena „trīs lietas, labas lietas” patiesumu. Komandas sastāvā atgriezies Kārlis Volodins, kuram ir problēmas ar muguru un pēdējās spēles „Schenker” līgā viņam nācies izlaist. Uz Daugavpili „ozīši” dosies pilnā sastāvā, apliecina komandas menedžeris Jānis Valerts. Cik daudz spēlēs Kaža, pagaidām nav zināms, taču kopā ar komandu viņš būs un arī tas nav maz. Problēmas netrūkst arī Ozolnieku komandas pusfināla pretinieku „Lāse-R” rindās. Savainojumu un slimību sērga joprojām nepamet Rīgas komandu un paredzams, ka Daugavpilī daudzkārtējie Latvijas čempioni nebūs labākajā sastāvā. Kuri spēlēs, kuri nē – rādīs laiks.

Otrā pusfinālā spēkus samēros laukuma saimnieki „Daugavpils Universitātes” volejbolisti un Latvijas čempioni „Biolars/Jelgava”. Šim pusfinālam vajadzētu būt prognozējamākam, taču jāatceras, ka kausa izcīņa risināsies Daugavpilī, kur mājinieki vienmēr ir bīstami. Jelgavniekiem it kā izdevies saglabāt čempionu kodolu, bet sniegums pagaidām gan nav tas stabilākais. Vai jelgavnieki spēs piecelties tieši Daugavpilī, uzzināsim jau šajā nedēļas nogalē.

Sestdien plānoti kausa izcīņas pusfināli, bet svētdien lielais fināls, kura tiešraide arī portālā Sportacentrs.com. Prognozes par kausa ieguvēju izsaka tikai retais, tāpēc prognozējams, ka cīņas būs tiešām saistošas.

Lielais Kauss

08.12.2012. 16:00 Lāse-R - Poliurs/Ozolnieki
08.12.2012. 18:00 VK Biolars/Jelgava - Daugavpils Universitāte
09.12.2012. 16:00 fināls, tiešraide sportacentrs.com

Cīņas par Mazo kausu Ventspilī

Ne mazāk aizraujošas cīņas sestdien risināsies Ventspilī, kur notiks cīņa par Mazo kausu. Par to cīnīsies trīs Nacionālās līgas komandas: „Cēsis”, VK „Mārupe”, SK „Limbaži” un viena Pirmās līgas komanda - VK „Ventspils”. Šis turnīrs tiks aizvadīts vienā dienā – sestdien Sporta namā „Centrs”. Aizvadītajā gadā Mazo kausu ieguva LSPA komanda, kas šogad dalību kausa izcīņai nav pieteikusi.

Mazais kauss

08.12.2012. 12:00 VK Mārupe - VK Ventspils
08.12.2012. 14:00 Cēsis - SK Limbaži
08.12.2012. 17:00 Fināls

Iepriekšējo gadu kausa ieguvēji:

2011.gads Poliurs/Ozolnieki
Mazais Kauss - LSPA
2010. gads Poliurs/Ozolnieki
2009. gads Lāse-R/Rīga
2008. gads VK Rīga/Lāse-R
2007. gads VK Biolars/Ozolnieki
2006. gads SK Rīga
2005. gads SK Rīga/LU Inčukalns
Mazais kauss - SK ELVI/Kuldīga
2004. gads Lāse/R
Mazais kauss - SK Cēsis/LSPA
2003. gads Lāse/R
Mazais kauss - SK Babīte

  -1 [+] [-]

, 2012-12-08 09:35, pirms 12 gadiem
Lase finala parspes DU komandu