Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta finālā volejbolā tiksies RVS un MSĢ/"Zeltaleja" volejbolistes

Latvijas čempionāta finālā volejbolā tiksies RVS un MSĢ/"Zeltaleja" volejbolistes
Rīdzinieces pierādīja, ka var uzvarēt arī četros setos pēc kārtas
Foto: facebook/RVS

Latvijas čempionāta pusfinālā sievietēm MSĢ/"Zeltaleja" divreiz pārspēja VK "miLATss" spēlētājas, bet Rīgas Volejbola skolai panākumam pār Mārupes SC bija vajadzīgs arī tā sauktais zelta sets.

Pirmajā no atbildes spēlēm Daugavpilī mājinieces pēc zaudējuma trijos setos pirmajā spēlē izbraukumā uzreiz izvirzījās vadībā, taču MSĢ/”Zeltaleja” pārsvarā ar Menardas Brīvules pūlēm (uzbrukums un divas netveramas serves) guva četrus punktus pēc kārtas, panākot 9:6. Vēl viens triju punktu izrāviens (19:16 pēc Dārtas Lūses uzbrukuma un „eisa”) izrādījās izšķirošs, pašai Lūsei blokā panākot 25:19.

Arī 2. sets jau kopš tā sākuma pagāja Ilmāra Pūliņa trenēto murjāniešu zīmē. Pēc 8:5 viešņas, Brīvulei pievienojot vēl divus „eisus”, guva septiņus punktus pēc kārtas, atlikušo seta daļu, daugavpilietēm daudz kļūdoties uzbrukumā, padarot par formalitāšu kārtošanu un prelūdiju trešajam setam. Brīvule ar sekmīgu uzbrukumu pabeidza sagrāvi setā – 25:13.

VK „miLATss” volejbolistēm vairs nebija, kur atkāpties. Bija jāuzvar četros setos pēc kārtas, un mājinieces arī labāk uzsāka 3. setu, arvien palielinot pārsvaru, kamēr viešņas setu beidza ar kļūdu sēriju uzbrukumā. Darja Tarasenko blokā guva pēdējo punktu setā, kas beidzas ar 25:16 mājinieču labā.

4. setā laukumā bija divu līdzīgu pretinieku cīņa, kurā blokā labākas bija mājinieces, bet servēs un uzbrukumā – viešņas. Pēc Alises Pētersones kļūdas uzbrukumā mājinieces panāca 22:20 savā labā, taču ar Pētersones un Annijas Jurdžas uzbrukumiem, pēdējai pielikot punktu sērijai, murjānietes svinēja uzvaru ar 3:1 (19, 13, -16, 23) un iekļuva finālā.

Uzvarētājām 19 punktus guva Pētersone, 14 (3 „eisi”) – Jurdža, 13 (4 netveramas serves) – Brīvule un 11 – Lūse. Mājiniecēm Diana Černiševa guva 16 punktus (3 – ar servi), Kristīne Teivāne – 14 un Inga Macenko – 11 punktus.

Otrā mačā jau ar pirmajām izspēlēm mājinieces, Rīgas Volejbola skolas volejbolistes, apliecināja, ka ir apņēmības pilnas revanšēties par neveiksmi piecos setos vakar. Ieguvušas 13:6 pārsvaru, viņas ne reizi neļāva pretiniecēm izlīdzināt rezultātu un novadīja setu līdz uzvarai – 25:23.

2. sets jau pagāja ar lielu rīdzinieču pārsvaru, pēc līdzīga sākuma 18 minūtēs izcīnot uzvaru otrajā setā pēc kārtas, – 25:13. Tāpat 3. setā Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova trenētās RVS volejbolistes jaudu nemazināja, panākot 6:1 savā labā. Viešņām nelīdzēja ne maiņas, ne pusminūtes pārtraukumi, un 9:5 mājinieču labā strauji kļuva par 16:6. Atlika vien gatavoties „zelta setam”, jo trešais beidzās vēl ātrāk nekā otrais 25:9 16 minūtēs.

Izšķirošajā setā RVS volejbolistēm jau stājās pretī pavisam citas mārupietes, no 5:6 panākot 9:6 savā labā. Tūlīt mājinieces rezultātu izlīdzināja un izvirzījās vadībā (12:9 un 17:12), taču viešņas prata atspēlēties – 18:18. Tas arī bija viss, ko mārupietes sasniedza šajā mačā, RVS volejbolistēm gūstot trīs pēdējos punktus un uzvarot ar 3:0 (23, 13, 9) un 25:20 „zelta setā”.

Uzvarētājām 23 punkti (3 – ar servi, 4 – blokā) Martas Kamēlijas Levinskas kontā, 18 (9(!) „eisi”, 4 bloki) – Irbei Andikei Lazdai, 12 – Kristīnei Kramēnai un 11 (4 netveramas serves) – Alisei Kjasilei. Viešņām pa 10 punktiem sakrāja Monta Urbāne un Agija Sidorova.

Tātad finālā divu spēļu summā Latvijas čempioņu titulu dalīs RVS un MSĢ/”Zeltaleja” komandas, bet par bronzu cīnīsies Mārupes SC un VK „miLATss”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija