Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti Eiropas U18 kvalifikāciju Gruzijā sāk ar zaudējumu Igaunijai

Agris Suveizda

Latvijas volejbolisti Eiropas U18 kvalifikāciju Gruzijā sāk ar zaudējumu Igaunijai
Latvijas U18 volejbola izlase. Foto: LVF

Eiropas U18 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmo posmu Gruzijā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta ietvaros Latvijas jaunie volejbolisti šodien sāka ar 1-3 (21:25, 25:11, 25:27, 15:25) zaudējumu Igaunijai, vēstī Latvijas Volejbola federācija.

Māra Vensberga vadītā Latvijas U18 vīriešu izlase Gruzijā spēli pēc Josepa Kurika sitiena autā sāka ar 9:4 vadību, taču pēc Valtera Ķirsona sitiena autā rezultāts jau bija neizšķirts – 13:13. Pēc Ķirsona uzbrukuma vēlreiz izdevās iegūt nelielu pārsvaru (16:14), taču igauņi atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, Kurikam blokā panākot 19:16 un igauņiem uzvarot setu ar 25:21.

Otro setu ar 2:0 vadību sāka igauņi, taču pēc Ralfa Andrejeva uzbrukuma rezultātā tika noķerti (3:3) un apdzīti. Ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem tika panākta 12:5 vadība, Andrejevam uzbrukumā pabeidzot setu ar 25:11.
Trešo setu pārliecinoši sāka igauņi (7:1 pēc Karla Krēka uzbrukuma), taču latviešiem izdevās tikt pat pie setbumbas – 24:23 pēc Markusa Vensberga “eisa”. Tomēr pēc Andresa Jefanova serves uzvaru setā ar 27:25 varēja svinēt Igaunija.

Ceturtā seta sākums bija līdzīgs, igauņiem atraujoties pēc 8:8 un pēc Kurika uzbrukuma panākot 15:9. Punktu mačam blokā pielika Jefanovs – 25:15. Eduards Dūdens Latvijas rindās piecus no 12 punktiem guva blokā, kā arī punktā pārvērta sešus no astoņiem uzbrukuma sitieniem, bet 10 punktus guva Ralf Andrejevs. Savukārt cēlājs Markuss Vensbergs četrus no saviem sešiem punktiem guva ar servi. Igaunijas izlasē Joseps Kuriks guva 25 punktus, uzbrukumā no 49 reizēm punktu gūstot 22 gadījumos. 15 punktus guva Andress Jefanovs, 10 – Karls Krēks.
Igauņi uzvarēja par spīti daudzajām kļūdām. Latvijas izlase guva 39 punktus pēc igauņu kļūdām, bet Igaunijas valstsvienība – 32 punktus.

“Ne rezultāts, ne spēle nebija tāda, uz kādiem bijām cerējuši un kādiem bijām gatavojušies. Sākām spēli ne tik labi, pēc pirmā seta pamainījām spēlētājus, otrajā setā viss bija kārtībā, un spēles plānu izpildījām simtprocentīgi. Savukārt igauņi daudz servēs sakļūdījās. Trešā seta sākumā mums bija liela “bedre” lielā mērā tieši igauņu labo servju dēļ, bet pievilkām klāt rezultātā, bija pat setbumba, taču to nokārtot neizdevās. Varbūt tas bija izšķirošais brīdis spēlē. Ceturtajā setā “bedre” gadījās vidū, un izlīdzināt rezultātu vairs neizdevās,” spēli komentēja Latvijas valstsvienības treneris Māris Vensbergs. “Igauņi labāk nocīnījās aizsardzībā, brīžiem izvelkot bumbas, kad jau likās, ka esam guvuši punktu. Arī, kad trešajā setā bija 24:24, ja nemaldos, viņi bumbu aizsardzībā pacēla pat mūsu laukuma pusē un pēc garas izspēles guva punktu. Varam no igauņiem mācīties to neatlaidību aizsardzībā. Arī no tīkla malām nespējām gūt punktus. Toties ļoti labi nospēlēja vidējie uzbrucēji, kuri arī nobloķēja pa kādam igauņu uzbrukumam.”

Trešdien Latvijas volejbolisti tiksies ar grupas favorītiem poļiem.

“Ir mums Polijas spēļu ieraksti no šīs vasaras Eiropas U17 čempionāta. Tagad drusciņ paskatījāmies, kā viņi spēlē ar Azerbaidžānu, taču Azerbaidžāna nav konkurētspējīga, un poļi varēja variēt sastāvu un spēlēt ar kādu otro, ne ceturto ātrumu,” par nākamo pretinieci Poliju saka treneris. “Ļoti sabalansēta, tehniski laba un taktiski gudra komanda, kas šovasar Eiropas meistarsacīkstēs izcīnīja piekto vietu. Mums tā būs laba iespēja paskatīties, kā izskatāmies uz viņu fona. Tomēr svarīgāk būs sakārtot mūsu pašu spēli.”

Vensbergam izlasē palīdz treneris Raimonds Liniņš, fiziskās sagatavotības treneris Jānis Vanags, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeits Artūrs Tilgass. Uzvarētāji bez EEVZA zelta medaļām iegūst arī ceļazīmi uz 2024. gada Eiropas U18 čempionāta finālturnīru. Otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs otrās līdz ceturtās vietas ieguvēji. Kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks pavasarī, bet finālturnīrs no 2024. gada 10. līdz 21. jūlijam norisināsies Bulgārijas pilsētās Sofijā un Plovdivā.

Latvijas U18 valstsvienības spēļu kalendārs
5. decembris
10.00 Latvija – Igaunija 1-3 (21:25, 25:11, 25:27, 15:25)

6. decembris
10.00 Polija – Latvija

7. decembris
10.00 Latvija – Azerbaidžāna

8. decembris
16.00 Latvija – Gruzija

9. decembris
13.00 Ukraina – Latvija

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...