Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņi sāk ar zaudējumu

Jānis Celmiņš

Ar zaudējumu Polijā notiekošo FIVB Pasaules kausa pamatturnīru pludmales volejbolā iesākuši Latvijas čempionāta bronzas medaļnieki Toms un Jānis Šmēdiņi. Pamatturnīra pirmajā spēlē kuldīdznieki atzina brazīliešu Cunjas / Franko pārākumu ar 0:2.

Vakar kvalifikācijas turnīrā kuldīdznieki veiksmīgi pārvarēja sacensību otro kārtu (pirmā viņiem bija brīva), bet zaudēja turnīra trešajā kārtā. Neskatoties uz zaudējumu Toms un Jānis iekļuva pamatturnīrā, kā tā saucamie "lucky losers".

Šodien pamatsacensību pirmajā kārtā brāļiem pretī stājās sacensībās ar trešo numuru izliktie brazīlieši Cunja un Franko. Pirmā seta sākumā izvirzījušies vadībā ar 6:1 par spēles favorītiem uzskatītie brazīlieši izcīnīja uzvaru ar 21:16. Otrais sets ritēja punkts punktā, taču tā galotnē svara kausi nosvērās par labu latviešu pretiniekiem un viņi izcīnīja uzvaru ar 21:18. Tādejādi Brazīlijas duets izcīnīja uzvaru visā spēlē ar 2:0 (21:16, 21:18).

Nu latvieši nokļuvuši "zaudētāju zarā", kur viņu pretinieki būs Dugrips / Gagliano (Francija). Francijas sportisti šajā Pasaules kausa posmā izlikti ar 19. numuru. Šīs spēles sākums pulksten 17.00 pēc Latvijas laika.

Toms un Jānis Šmēdiņi šī Pasaules kausa pamatturnīrā izlikti ar 30. numuru.

Vēl Latviju šī Pasaules kauss posma pamatturnīrā pārstāv Latvijas čempioni Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs. Viņu pirmie pretinieki šodien būs poļi Vicaks / Krimaris. Spēles sākums pulksten 14.00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:

www.fivb.com