Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pēda: "Nevajag? Tā arī pasakiet..."

Jānis Celmiņš

Pēda: "Nevajag? Tā arī pasakiet..."
Jānis Pēda priekšplānā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Ja izlasei neesmu vajadzīgs, tad tā to arī vajag pateikt, nevis raustīt mani," intervijā portālam eSports.lv saka Latvijas volejbola izlases spēlētājs Jānis Pēda. Sarunas gaitā nedaudz pieskaramies arī kluba lietām, taču Jāņa balsī jūtams rūgtums par pēdējām spēlēm izlases rindās.

Kā tu vērtē Latvijas izlases sniegumu Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā?
Domāju, ka pret Zviedriju noteikti bija jānospēlē labāk. Pret norvēģiem? Viņi tomēr ir līmeni zemāka komanda. Manuprāt, salīdzinājumā ar pagājušo reizi [EČ kvalifikācijas turnīrs – aut.] nekādas krasas izmaiņas Latvijas izlases spēlē nav notikušas. Izlasē ir parādījušies daži jauni spēlētāji, bet kopumā nekas diži nav mainījies – komandas kodols tāpat ir palicis tas pats.

Kāda kopumā bija gaisotne komandā?
Ar lielāko daļu čaļiem esmu spēlējis kopā pietiekami daudz – Murjāņos, vēlāk "Lāse" klubā. Visus pazīstu diezgan ilgi un attiecības mums ir labas. Nekādu konfliktu nav, viss kārtībā! Būs skarbi teikts, bet šīs spēles kārtējo reizi pierādīja, ka es izlasei neesmu vajadzīgs. Varbūt atceries, ka iepriekš Olimpiskajā kvalifikācijā mēs spēlējām pret Melnkalni?

Jā…
Toreiz arī es laukumā praktiski netiku. Pirmajā spēlē izbraukumā mani uzlika laukumā pēdējā seta galotnē, kad vairs nebija nekādu variantu. Atbildes spēlē mājās mani uzlaida laukumā pie 0:2 un vēlāk mēs zaudējām ar 2:3, tas bija pirmais variants. Tāpat arī šoreiz – es noziedoju spēli, kas man bija Itālijas čempionātā un tā komandai bija tiešām nozīmīga (pret vienu no līgas līdervienībām), atbraucu uz izlasi un atkal tieku nosēdināts rezervē. Mans secinājums ir tāds, ka es izlasei neesmu vajadzīgs. Par to, ka nespēlēšu pirmo spēli, uzzināju eSports.lv portālā, pirms tam neviens neko tādu man nebija teicis. Zinot, ka norvēģi ir zemāka līmeņa komanda, manuprāt, vajadzēja to spēli izmantot kā sagatavošanos nākamajai spēlei, nevis laukumā sūtīt apslimušo Iecelnieku un pēc tam skandināt, kā viņš ir ziedojies izlases labā. Kam tas ir vajadzīgs, ja rezervē ir cilvēki, kas tāpat var normāli spēlēt? Arī pirms otrās spēles es domāju, ka nesākšu, bet pēdējā brīdī tomēr uzzināju, ka esmu pamatsastāvā. Ja šādas lietas izlasē turpināsies un komandu turpinās trenēt Vilde, tad es izlasē visticamāk nespēlēšu. Ja tas būtu pirmo reizi, es pievērtu acis, bet atkārtoju – tas tā nav pirmo reizi!

Vai vari teikt, ka solidarizēsies ar Ansi Medeni?
Nē, nebūt ne! Tu pats zini, es izlasei nekad neesmu atteicis – ne reizi. Man nekad nav bijušas problēmas, vienmēr esmu visu atrisinājis ar saviem klubiem, tāpat federāciju. Es nekad neesmu protestējis ne pret ko. Attieksme ir nesaprotama – es taču varēju mierīgi spēlēt Itālijā, kur pelnu maizīti spēlējot savā čempionātā un varu dzīvot mierīgi. Nē, es atbraucu uz Latviju gribot spēlēt izlasē, bet tieku nosēdināts malā. Vai tas ir normāli? Klubā šobrīd man katra spēle ir svarīga, jo klubs turnīra tabulā nav starp līderiem, bet tā vietā, lai palīdzētu klubam, es atbraucu uz Latviju, lai pārstāvētu savu valsti un tieku nosēdināts malā. Ja es izlasei neesmu vajadzīgs, tad tā to arī vajag pateikt – "Jāni, tu mums neesi vajadzīgs" un viss, nevis raustīt mani. Es neapvainošos.

Tātad, ja vasarā tevi aicinās uz izlasi, tu visticamāk atteiksi…
Domāju, ka drīzāk teikšu nē.

Varbūt nu nedaudz arī par kluba lietām. Jau piekto gadu Tu spēlē Itālijas A2 līgā, pirms pagājušās sezonas pats atzini, ka tev ir arī vairāki citi piedāvājumi, taču paliki Itālijā un parakstīji līgumu ar A2 līgas klubu „Materdomini”. Vai piedāvājums tiešām bija tik labs?
Piedāvājums tiešām bija ļoti labs un es nespēju atteikt. Viņi man piedāvāja slēgt līgumu uz diviem gadiem pēc sistēmas 1+1, nevis kā citi tikai uz vienu gadu. Divu gadu līgums tomēr dod nedaudz lielāku stabilitāti nekā viena gada līgums. Klubs piedāvāja arī mašīnu, bet es braucu ar savu.

Vai šogad esi ieguvējs arī finansiālā ziņā?
Protams, arī finansiālā ziņā.

Ja runājam par naudu, kā Itālijas volejbolu iespaido ekonomiskā krīze?
Ir tā, ka problēmas ir pirmajā vietā esošajam "Bassano Volley" klubam. No šī kluba aizgājis galvenais sponsors – situācija varētu būt apmēram tāda pati, ja no "Rīga/Lāse-R" aizietu "Rīgas piena kombināts". Tā, ka viņiem viss šobrīd ir miglā tīts.

Un kāda situācija ir Tevis pārstāvētajā klubā?
Mums pagaidām problēmu nav. Pirms pāris dienām saņēmu savu pēdējo algu, gadās nelieli kavējumi ar algu izmaksu, bet tie nav ilgāki par vienu vai divām nedēļām. Par plašāku krīzi mums neviens neko nestāsta. Ceru, ka pēc manas atgriešanās Itālijā mani nepārsteigs kādas sliktas ziņas – ceru, ka netikšu ievilkts prezidenta kabinetā un informēts, ka man tiek samazināta alga.

Pirms sezonas komandai tika virzīti augsti mērķi, bet šobrīd tā atrodas turnīra tabulas lejasgalā. Kas par vainu?
Pēc uzvārdiem mēs it kā esam pietiekami spēcīga komanda, taču visiem sākot spēlēt kopā mums kaut kas neaizgāja. Viens no neveiksmju iemesliem varētu būt arī treneris, kurš šobrīd jau ir atlaists un mūs trenē cits. Pirmā apļa gaitā tika nomainīti vēl četri spēlētāji, tā ka problēmas tiek meklētas. Domāju, ka jaunais treneris ir krietni vien spēcīgāks – no pēdējām sešām spēlēm esam uzvarējuši četras un tas par kaut ko liecina. Domāju, ka sezonas turpinājumā viss ies uz augšu. Labi, mēs regulāro sezonu varbūt nepabeigsim kā pirmie, bet play-off mēs noteikti tiksim un tur jau varam rādīt brīnumus. Ar jaunā trenera atnākšanu daudz kas ir mainījies, mums daudz biežāk ir visādi komandas pasākumi, kas noteikti stiprina komandu.

Vai pats ar savu sniegumu vari būt apmierināts?
Spēle no spēles ļoti atšķiras. Šobrīd ir tā, ka komandai nesen pievienojās jauns spēlētājs, kurš ir labs uzbrukumā un blokā, bet viņam ir ļoti vāja servju uzņemšana, tādējādi es uzņemšanā esmu spiests viņam daudz palīdzēt. Servi ņemam praktiski divatā ar libero. Arī uzbrukumā iet ļoti dažādi, vienā spēlē uzbrūku 30 vai 35 reizes, bet citā - uz pusi mazāk.

Vai starpsezonu periodā tev bija arī kāds piedāvājums no A1 līgas klubiem?
Bija viens piedāvājums sezonas sākumā, kad jau biju vienojies par līgumu un viens ir arī šobrīd, bet es esmu apmierināts ar dzīvi. Man šobrīd galvenais ir spēlēt, nevis sēdēt malā. A1 līgā ir daudz skaļāki uzvārdi, tāpēc esmu izdarījis savu izvēli. Varbūt pēc šīs vai nākamās sezonas man piedāvājumu izteiks kāds pirmās līgas klubs, kurā es varēšu spēlēt vairāk. Pagaidām esmu jauns un gribu spēlēt, nevis sēdēt malā. Pēdējos karjeras gadus varēs skatīties, kur vairāk maksā, bet šobrīd man primārais ir būt laukumā.

1 2 58 komentāri

 +53 [+] [-]

, 2009-01-06 00:19, pirms 16 gadiem
normali... no Esporta uzina ka nespeles pret Norveģiju !!!!!!!! izlases treneri laikam labi svineja Jauno gadu ...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-06 00:23, pirms 16 gadiem
taa jau ir, ka izsauc, bet jaaseezh bet ja domaa no otras puses, tad kadam tapat obligati jabut rezervee! (neesmu objektiivs, jo nepaarzinu volejbola situaaciju Latvijaa)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-01-06 00:37, pirms 16 gadiem
Nu nezinu, man jau liekas, ka tas ir trenera kompetencē - kuru laist sastāvā un kuru ne. Lai arī cik labs spēlētājs būtu, tikai un vienīgi treneris izlemj spēlēsi, vai ne. Un neuzskatu, ka spēlētājs ir tiesīgs teikt, ka viņš bija jālaiž laukumā. Trenerim ir savs redzējums un viņš atbild ar rezultātiem. Ja tie nav tādi, kā noteiktā latiņa, tad trenerim jāsaka atā. Protams, arī man liekas, ka Pēdam bija jāspēlē pamatsastāvā abās spēlēs, bet ja viņš nespēlē tas nav nekas tāds par ko viņam būtu jāapvainojas. Drīzāk jābūt apmierinātam ar to, ka treneris izsauca viņu uz izlasi. Izsaukums uz izlasi būtībā ir, kā apliecinājums spēlētāja spēlētprasmei / līmenim. Ja tas būtu kaut kāds pārbaudes turnīrs tad es vēl saprastu, ka var apvainoties, bet šoreiz, tas nav īsti saprotami. Lai nu, kā ceru, ka Pēda neteiks izlasei - nē un arī Vilde neies prom. Bet par to, ka viņš no eSporta uzzināja, ka nākamajā dienā nespēlēs - tā gan ir kļūda, jo var jau to spēlētajam neteikt, ka nespēlēs, bet nevajag tad izbazūnēt medijiem to.

 +12 [+] [-]

, 2009-01-06 00:42, pirms 16 gadiem
varbūt eSporta redaktori un komentētāji lasa treneru domas vai arī treneri lasa komentētāju un autoru ieteikumus?

 +12 [+] [-]

, 2009-01-06 00:45, pirms 16 gadiem
Bet ja nelaiž laukumā viņu, bet čali kas ir uz slimības robežas, tad tā jocīgi paliek. Esmu jāņa pusē

  +8 [+] [-]

, 2009-01-06 01:00, pirms 16 gadiem
Intervija izdevusies No vienas puses saprotams, Pēdu uztrauc tas, ka tajā pašā laikā būtu palīdzējis komandai nevis sēdējis rezervē, bet no otras puses tur vienmēr kādām būs jāsēž. Celitāns jau pats teica ka pret Norvēģiem vajadzēja vairāk rezervistus laist

 +24 [+] [-]

, 2009-01-06 01:11, pirms 16 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nu nezinu, man jau liekas, ka tas ir trenera kompetencē - kuru laist sastāvā un kuru ne. Lai arī cik labs spēlētājs būtu, tikai un vienīgi treneris izlemj spēlēsi, vai ne. Un neuzskatu, ka spēlētājs ir tiesīgs teikt, ka viņš bija jālaiž laukumā. Trenerim ir savs redzējums un viņš atbild ar rezultātiem. Ja tie nav tādi, kā noteiktā latiņa, tad trenerim jāsaka atā. Protams, arī man liekas, ka Pēdam bija jāspēlē pamatsastāvā abās spēlēs, bet ja viņš nespēlē tas nav nekas tāds par ko viņam būtu jāapvainojas. Drīzāk jābūt apmierinātam ar to, ka treneris izsauca viņu uz izlasi. Izsaukums uz izlasi būtībā ir, kā apliecinājums spēlētāja spēlētprasmei / līmenim. Ja tas būtu kaut kāds pārbaudes turnīrs tad es vēl saprastu, ka var apvainoties, bet šoreiz, tas nav īsti saprotami. Lai nu, kā ceru, ka Pēda neteiks izlasei - nē un arī Vilde neies prom. Bet par to, ka viņš no eSporta uzzināja, ka nākamajā dienā nespēlēs - tā gan ir kļūda, jo var jau to spēlētajam neteikt, ka nespēlēs, bet nevajag tad izbazūnēt medijiem to.
Hmm, nu izskatās, ka Tu esi zinošs, tādēļ šoreiz atļaušos Tev oponēt. Jā, to vai spēlētājs spēlēs vai ne nosaka treneris un jā, izsaukums uz izlasi ir principā pagodinājums. taču ir viens liels BET
1. Jānis ir labā sportiskā formā, Iecelnieks slims. Nu nav Iecelnieks tāds atslēgas spēlētājs lai bez viņa nevarētu spēlēt un Jānis pilnīgi noteikti nav ne ar ko sliktāks par slimu Lauri.
2. Ja Tu zini, ka neizmantosi spēlētāju un zini, ka viņam tajā laikā ir svarīgas spēles klubā (kas bija jāzin izlases menedžerim un arī trenerim), tad kādēļ viņu raustīt? jo īpaši pret objektīvi vājāku pretinieku? Nu pateiktu - ok Jāni, tev svarīgas spēles, mēs bez tevis kaut kā iztiksim, tiekamies 2ajā kārtā (kur Pēda būs daudz nepieciešamāks).
3. Vilde kā treneris. Es nekādā mērā neapšaubu Vildes kā spēlētāja talantu, bet kā trenera.. es atļaušos riskēt. Protams tituli Vildem ir skaļi, bet tai pat laikā jau ne pirmo reizi - kas notika pusminūtes pārtraukumos? (davai veči, saņemas!) spēlētāju rotācija arī pavisam neizprotama (kur Vilde vienos vārtos zaudēja zviedru trenerim). Un jau ne pirmais spēlētājs, kas nav apmierināts ar izlasi. Varbūt tad tomēr vaina ir ne tikai spēlētājos?

 +12 [+] [-]

, 2009-01-06 01:36, pirms 16 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nu nezinu, man jau liekas, ka tas ir trenera kompetencē - kuru laist sastāvā un kuru ne. Lai arī cik labs spēlētājs būtu, tikai un vienīgi treneris izlemj spēlēsi, vai ne. Un neuzskatu, ka spēlētājs ir tiesīgs teikt, ka viņš bija jālaiž laukumā. Trenerim ir savs redzējums un viņš atbild ar rezultātiem. Ja tie nav tādi, kā noteiktā latiņa, tad trenerim jāsaka atā. Protams, arī man liekas, ka Pēdam bija jāspēlē pamatsastāvā abās spēlēs, bet ja viņš nespēlē tas nav nekas tāds par ko viņam būtu jāapvainojas. Drīzāk jābūt apmierinātam ar to, ka treneris izsauca viņu uz izlasi. Izsaukums uz izlasi būtībā ir, kā apliecinājums spēlētāja spēlētprasmei / līmenim. Ja tas būtu kaut kāds pārbaudes turnīrs tad es vēl saprastu, ka var apvainoties, bet šoreiz, tas nav īsti saprotami. Lai nu, kā ceru, ka Pēda neteiks izlasei - nē un arī Vilde neies prom. Bet par to, ka viņš no eSporta uzzināja, ka nākamajā dienā nespēlēs - tā gan ir kļūda, jo var jau to spēlētajam neteikt, ka nespēlēs, bet nevajag tad izbazūnēt medijiem to.
es gan skaidri un gaiši salasīju sekojošo- Iecelnieks bija slims, bet Vilde vienalga laukumā lika Iecelnieku.
Un tādā gadījumā patiešām NAFIG bija jāvelk spēlētājs no Itālijas, kur viņam iet regulārais čempionāts? Lai viņu nosēdinātu uz soliņa?
Kas būtu, ja Iecelnieks būtu vesels? Vispār netiktu uz laukuma visdrīzākais.
Piedevām tajā nelaimīgajā spēlē, kurā viņš tika spēlēt un pēc tam tika nomainīts- manuprāt jānomaina bija jocīgi smaidošais J.Šmēdiņš, kurš visu spēli to vien tik darīja kā kārtoja savu dīvaino matu sakārtojumu (pusaudžu krīze? Nekur citur pasaulē neesmu novērojis nevienam sportistam tādas problēmas, kā mūsu Jānim. Pat ar tādu frizūru. Ir taču stīpiņas, saitītes, atsaitītes un pat vnk ŠĶĒRES tādiem gadījumiem)
Nu nav vairs PSRS un zaldātiņu laiki, kad cilvēku personiskās lietas nevienu neinteresēja un visiem bez ierunām bija jābūt ierindā.
Vai tad tiešām tādā gadījumā un pret TĀDĀM komandām (kuras patiešām bija SCHENKER viduvējo komandu līmenī) nevarēja atrast kādu rezervistu tepat Latvijā? J.Grimailovs, T.Šmēdiņš, pat Baburovs vai tas pats Cinne.

Interesanti- cik spēlētājiem ir PUBLISKI jāpauž sava nepatika pret šo treneri, lai kāds no LVF vadības sadūšotos pacelt jautājumu par trenera atbilstību amatam? No trenera, kurš 'pie stūres' jau otro gadu to vien tik dzird, ka spēlētāji slikti un bez motivācijas. Bet kamdēļ tad jau otro gadu tiek aicināti un uz laukuma tiek likti vieni un tie paši? Tik nabadzīgi jau neesam. Kādi 30- 40 sakarīgi volejbolisti ir savācami pa visu plašo pasauli un Latviju kopā. Kas traucē nomainīt esošos 'sliktos' un uzaicināt citus?

 +14 [+] [-]

, 2009-01-06 01:43, pirms 16 gadiem
Linky rakstīja: Hmm, nu izskatās, ka Tu esi zinošs, tādēļ šoreiz atļaušos Tev oponēt. Jā, to vai spēlētājs spēlēs vai ne nosaka treneris un jā, izsaukums uz izlasi ir principā pagodinājums. taču ir viens liels BET
1. Jānis ir labā sportiskā formā, Iecelnieks slims. Nu nav Iecelnieks tāds atslēgas spēlētājs lai bez viņa nevarētu spēlēt un Jānis pilnīgi noteikti nav ne ar ko sliktāks par slimu Lauri.
2. Ja Tu zini, ka neizmantosi spēlētāju un zini, ka viņam tajā laikā ir svarīgas spēles klubā (kas bija jāzin izlases menedžerim un arī trenerim), tad kādēļ viņu raustīt? jo īpaši pret objektīvi vājāku pretinieku? Nu pateiktu - ok Jāni, tev svarīgas spēles, mēs bez tevis kaut kā iztiksim, tiekamies 2ajā kārtā (kur Pēda būs daudz nepieciešamāks).
3. Vilde kā treneris. Es nekādā mērā neapšaubu Vildes kā spēlētāja talantu, bet kā trenera.. es atļaušos riskēt. Protams tituli Vildem ir skaļi, bet tai pat laikā jau ne pirmo reizi - kas notika pusminūtes pārtraukumos? (davai veči, saņemas!) spēlētāju rotācija arī pavisam neizprotama (kur Vilde vienos vārtos zaudēja zviedru trenerim). Un jau ne pirmais spēlētājs, kas nav apmierināts ar izlasi. Varbūt tad tomēr vaina ir ne tikai spēlētājos?
par punktu numur 3.
Vildem kā trenerim NAV titulu.
viņš ir uzvarējis kādas 2- 3 reizes Latvijas čempionātā. Tas arī viss.
Pat SCHENKERa uzvarētāja titula viņam nav.
Un Latvijas čempiona tituls- piedod, bet kas tur par skaļumu?
Skaļa ir tikai viņa un Krastiņa alga klubā.
attiecīgi 5 un 3 tūkstoši latu. Lūk tas ir skaļi priekš Latvijas līmeņa.
Sarēķini kopā 5+3= 8tk x10mēneši= 80tūkstoši latu.
Un par tādu naudu jau nu patiešām varēja atrast treneri ar tituliem, kurš ar patreizējo Rīgas sastāvu nemocītos pa SCHENKER līgu un nebūtu izlidojis no Eirokausiem.

 +11 [+] [-]

, 2009-01-06 02:02, pirms 16 gadiem
Pēda malacis
HolHoza līmenī LVF!! Un Vilde kā treneris neder izlasej. Viņš tur "draugu" būšanā sēž.Pēc tāda zaudējuma kā Zviedriem vaij iepriekšējiem turnīriem kopumā, normāls treneris vaij nu pats aizietu vai palūgtu Federācija!!

 +10 [+] [-]

, 2009-01-06 02:10, pirms 16 gadiem
Linky rakstīja: Hmm, nu izskatās, ka Tu esi zinošs, tādēļ šoreiz atļaušos Tev oponēt. Jā, to vai spēlētājs spēlēs vai ne nosaka treneris un jā, izsaukums uz izlasi ir principā pagodinājums. taču ir viens liels BET
1. Jānis ir labā sportiskā formā, Iecelnieks slims. Nu nav Iecelnieks tāds atslēgas spēlētājs lai bez viņa nevarētu spēlēt un Jānis pilnīgi noteikti nav ne ar ko sliktāks par slimu Lauri.
2. Ja Tu zini, ka neizmantosi spēlētāju un zini, ka viņam tajā laikā ir svarīgas spēles klubā (kas bija jāzin izlases menedžerim un arī trenerim), tad kādēļ viņu raustīt? jo īpaši pret objektīvi vājāku pretinieku? Nu pateiktu - ok Jāni, tev svarīgas spēles, mēs bez tevis kaut kā iztiksim, tiekamies 2ajā kārtā (kur Pēda būs daudz nepieciešamāks).
3. Vilde kā treneris. Es nekādā mērā neapšaubu Vildes kā spēlētāja talantu, bet kā trenera.. es atļaušos riskēt. Protams tituli Vildem ir skaļi, bet tai pat laikā jau ne pirmo reizi - kas notika pusminūtes pārtraukumos? (davai veči, saņemas!) spēlētāju rotācija arī pavisam neizprotama (kur Vilde vienos vārtos zaudēja zviedru trenerim). Un jau ne pirmais spēlētājs, kas nav apmierināts ar izlasi. Varbūt tad tomēr vaina ir ne tikai spēlētājos?
Piekrītu Tevis teiktajam, bet atļaušos būt kategoriskāks- kuri ir tie skaļie tituli, kurus Vilde izcīnījis kā treneris? Es tādus kaut kā neatceros. Pāris Latvijas čempionu nosaukumu? Smieklīgi! Zaudējumi katrā ziņā viņam ir skaļāki. Neskatoties uz to, ka Lāse visus šos gadus ir bijusi izlases bāzes komanda, ka tajā vienmēr ir spēlējuši tie labākie un perspektīvākie Latvijā(vismaz pēc viņa paša vārdiem), varam atcerēties kaut vai zaudējumus pusamatieru Ozolniekiem, vai no nederīgajiem un neperspektīvajiem sakomplektētajai Inčukalns/Rīga.
Mans viedoklis ir kategorisks jau sen- Vilde nav spējīgs vadīt izlasi!
Komentāri pēc spēlēm nemainīgi jau gadiem- spēlētāji nav noskaņojusies, spēlē bez degsmes. A kuram tad ar to ir jānodarbojas?!!!!! Kas tu s..s par treneri, ja viņi tādi ir jau gadiem?!!!!! Spēlētāji laukumā jau ir tikai spoguļattēls tam, kāds malā ir treneris. Ja treneris visu laiku sēž malā kā flegma, pārtraukumā var pateikt tikai - davai, veči - tādi ir arī spēlētāji.
Ja nekas nemainīsies, uz Nīderlandi var sūtīt(lai lētāk un arī džekiem kāds piedzīvojums) arī Ezerzemi vai AVK, tāpat dabūs pa kaklu no visiem. Tie vismaz spēlēs no sirds, ko varēs to izdarīs, un nebūs jābrauc mājās kā nopērtiem suņiem ar asti kājstarpē.

  +3 [+] [-]

, 2009-01-06 02:16, pirms 16 gadiem
musicman - nu es atljaavos tomeer Latvijas čempiontitulus skaitīt kā titulus. Par zaudējumiem es piekrītu un arī par faktu, ka Lāse ir skaitījusies izlases bāzes klubs.
Par Nīderlandi - es tomēr paļaujos uz spēlētāju individuālo meistarību (petrovs izlasē rādīja labu sniegumu, arī grimailovs-iecelnieks komplektā izskatījās labi, ātri. ceru, ka Celitāns izskatīsies labāk kā šajās abās spēlēs) un faktu, ka mūsējie pret spēcīgākiem pretiniekiem (par kādiem uzskatu gan nīderlandi, gan igauniju) tomēr saņemsies un pacīnīsies par kaut kādu godu (principā jau visvairāk - savu).

  +5 [+] [-]

, 2009-01-06 02:33, pirms 16 gadiem
Linky rakstīja: musicman - nu es atljaavos tomeer Latvijas čempiontitulus skaitīt kā titulus. Par zaudējumiem es piekrītu un arī par faktu, ka Lāse ir skaitījusies izlases bāzes klubs.
Par Nīderlandi - es tomēr paļaujos uz spēlētāju individuālo meistarību (petrovs izlasē rādīja labu sniegumu, arī grimailovs-iecelnieks komplektā izskatījās labi, ātri. ceru, ka Celitāns izskatīsies labāk kā šajās abās spēlēs) un faktu, ka mūsējie pret spēcīgākiem pretiniekiem (par kādiem uzskatu gan nīderlandi, gan igauniju) tomēr saņemsies un pacīnīsies par kaut kādu godu (principā jau visvairāk - savu).
Mēs jau visi ceram un paļaujamies, cerība vienmēr mirst pēdējā. Bet varam atcerēties kaut vai pēdējo Eiropas čempionāta kvalifikāciju- vai tad tā pati Nīderlande un Slovēnija bija tie vārguļi, pret kuriem grūti noskaņoties? Bet kāds iznākums? Zināms. Komentāri? Tie paši, kas šoreiz.

     [+] [-]

, 2009-01-06 08:04, pirms 16 gadiem
nu luuk ...
lietas tiek risinatas caur presi... un tad brinas

  +2 [+] [-]

, 2009-01-06 08:47, pirms 16 gadiem
pedam respect par atklātību. malacis, ka neslēpj visu pie sevis, bet pastāsta kā jūtas. vildem drosi vien tiesam butu jadodas - kur zale zalaka un debesis zilakas........

bet vai "manic" dzive kaut ko ir sasniedzis? vai tikai klabina pogas kompisha klaviatura. ja jau esi tik gudrs aizej uz lvf atstper vala durvis un pasaki - esmu gatavs uznemties Latvijas izlases trenera lomu un uz prieksu. visas durvis tev bus vala. pec kada laika ari tevi te visi apliks. par uzbraucienu J.Š. tu būtu pelnījis publisku fujj!!! pats drosi vien esi pumpains puiselis ar planiem matiniem un tev skauz. nesmuki. Janis nospeleja neslikti sis abas speles un vismaz atskiriba no parejiem nepielava tadas izskirosas kludas, ka piemeram Iecelnieks, kurs otras speles ceturtaja seta to zaudeja vienatne. nevar jau gribet neko, ja speletajs ir slims, bet rodas tads pats jautajums ka lielakajai dalai te un ari pedam - vai vajag laukuma turet pusslimu speletaju?

 +13 [+] [-]

, 2009-01-06 09:31, pirms 16 gadiem
ze gurru 10 un
primai

džeki PAMOSTATIES.
lūk šeit- Ne bez problēmām otrajā kārtā
ir skaidrs, īss un kodolīgs viedoklis no cilvēkiem, kuri volejbolu skatās reti. Un piedevām ņemiet vērā, ka par volejbolu parasti ir līdz 20komentāriem. Bet šeit ir pāri 120 un visi pasaka tieši to pašu, ko es atļaujos pateikt garākos un paplašinātākos teikumos.
Jūs man visu laiku pārmetat kaut kādu nekorektumu utt.
Es atvainojos, bet tā nu mūsdienās ir radīta un pastāv šī virtuālā pasaule, ka ir iespēja paust viedokli neparakstoties ar savu vārdu.
Mans viedoklis ir kritisks un dusmīgs. Jā, piekrītu.
Bet vai tas ir pilns ar rupjībām, rasistiskiem izteicieniem un ir sodāmas agresivitātes pārpilns, lai tiesībsargājošajām instancēm būtu jāparādās interesei par mani? Padomājiet.
Piedevām- arī jūs paši nerakstāt un neparakstāties ar saviem vārdiem.
Līdz ar to- mutes ciet.

Un vēl- ja nav ko komentēt, tad nekomentējiet. Es komentēju rakstu, bet jūs parasti komentējat mani un to cik es esmu sasniedzis un 'klabinu'.
Diemžēl tāda nu ir latviešu tauta- bailīga un nenovīdīga, kad kāds pasaka kādu skarbāku vārdu.
Tanī pašā Amerikā vai kādās siltākās Eiropas zemēs pēc šitādas spēles, kāda bija pret zviedriem JEBKURŠ treneris būtu demisionējis un tiktu 'apēsts bez sāls' ne tikai interneta anonīmajos komentāros (tur ietu pa 'matuškai'), bet arī visās avīzēs, televīzijās utt. Tā tas ir visur - ka pēc šādām spēlēm 'varoņus' 'apliek' bez sirds pārmetumiem, jo sports tās ir emocijas un lepnums lidzjutējos. Par to, ka Tava valsts var uzvarēt Zviedriju. Vismaz volejbolā.
Bet ja notiek tas, kas notika pret zviedriem- tas nozīmē, ka treneris vnk nesaprot, kur atrodas un kāda ir viņa atbildība pret šīm apkārtējo emocijām un lepnumu. Un rezultātā viņš saņem atpakaļ tieši to pašu emociju lādiņu, ko ir radījis.

     [+] [-]

, 2009-01-06 10:09, pirms 16 gadiem
Linky rakstīja: musicman - nu es atljaavos tomeer Latvijas čempiontitulus skaitīt kā titulus. Par zaudējumiem es piekrītu un arī par faktu, ka Lāse ir skaitījusies izlases bāzes klubs.
Par Nīderlandi - es tomēr paļaujos uz spēlētāju individuālo meistarību (petrovs izlasē rādīja labu sniegumu, arī grimailovs-iecelnieks komplektā izskatījās labi, ātri. ceru, ka Celitāns izskatīsies labāk kā šajās abās spēlēs) un faktu, ka mūsējie pret spēcīgākiem pretiniekiem (par kādiem uzskatu gan nīderlandi, gan igauniju) tomēr saņemsies un pacīnīsies par kaut kādu godu (principā jau visvairāk - savu).
Un, ja nesaņemsies, ko tad!?!?!?!?

  +5 [+] [-]

, 2009-01-06 10:13, pirms 16 gadiem
Ņemot vēra spēles (ar SWE) gaitu un rezultātu, Pēdas iebildumi un izteikumi ir pilnīgi pamatoti. Ja godīgi tad, jau spēles laikā radās, jautājums, ko laukumā dara Iecelnieks? Nezinu vai viņš bija vesels vai pusslims, bet nospēlēja viņš vāji un tiešām piekrītu iepriekš izteiktajam viedoklim, kam 4.setu viņš pakāsa vienatnē.

It ka verētu taisnoties, ka treneri centās uzticēties zinamiem spēlētājiem, tomēr Pēda regulāri spēlē salīdzinoši augstākā līmenī nekā Schenker līga, ir pieredze...
Piedevām Pēda arī normāli nospēlēja pirmajos 2 setos...

     [+] [-]

, 2009-01-06 10:19, pirms 16 gadiem
Ne pa velti Ansis pateica izlasei un tādā paša manierē kā Jānis: Intresanti kas ir vainīgs ? Protams, ka LVF!
Izlasiet šo: Volejbols

     [+] [-]

, 2009-01-06 10:44, pirms 16 gadiem
tāpēc ir žurnālisti, kuri uzdod publiku interesējošos jautājumus treneriem u.c. tāpēc cerams izlasīsim esportā atbildi kāpēc Vilde nelaiž spēlēt Pēdu.

     [+] [-]

, 2009-01-06 11:01, pirms 16 gadiem
kaut kā bišku jocīgi paliek pret tiem,kuri mždien aizstāv treneri. Treneris ir atbildīgs par rezultātu un izvēlas uz spēli tos spēlētājus,kuri mīļāki viņa spēles stilam un bla bla un varēsim vainot treneri,ja rezultāts netiks sasniegts,tad trenerim gan būs jāatkāpjas, bet padomājiet - šādi tak tiek sačakarētas paaudzes...nu nav sportistiem tā karjera tik gara,lai varētu nez cik reižu ar izlasi neiekļūt kādā čempī

  +7 [+] [-]

, 2009-01-06 11:07, pirms 16 gadiem
starp citu, no Japānas Latvijā ir atgriezies O.Antropovs! Olimpiskais čempions, kurš Japānā par treneri ar labiem panākumiem nostrādājis vairāk kā 10 gadus. Varbūt finansiāli viņu būti grūti ieinteresēt, taču no otras puses, vadīt valsts izlasi, tas varbūt būt kā izaicinājums pirms došanās pensijā...
Slēpts komentārs: Daukis

  +3 [+] [-]

, 2009-01-06 11:30, pirms 16 gadiem
Kāpēc Lauris bija laukumā ir dabīgi skaidrs... viņš ir normāli ieziepējis Vildem, to var redzēt no malas un no volejbola aprindām arī tas ir dzirdēts.... Jā Vilde tas ir vecis Ansis atsakās pie viņa spēlēt, tagad Pēda... a ko viņam vairāk vajaga Lāsenieki dabūs uzkapāt...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-06 11:44, pirms 16 gadiem
Tieši tā, par rezultātu atbild treneris, bet vai visiem nepalika ""neliels"" rūgtums par to kā mēs sasniedzām to mērķi! Kāpēc basketbolisti nomainīja treneri, kaut gan ar Trajkovicu viņi izcīnīja vietu finālturnīrā...
Iespējams ka vainīgi spēlētāji, bet varbūt iepējams ka treneri!!! Spēlētāju resursi mums ir tādi kā ir, bet treneru resursus, mēs varbūit varam mēģināt papildināt ar citiem uzvārdiem!!!
Neesmu pārliecināts ka vainīgs ir tikai treneris, neesmu pārliecināts ka spēlētāji izlikās pa 100% un var pateikt ka ir izdarījuši visu ko varēja!
Par Jāni Pēdu! protams ka katrs godkārīgs spēlētājs grib atrasties uz laukumu, bet vai šis ir vispareizākais veids kā risināt šo problēmu...
Atgriežoties pie treneriem, nevaru tomēr neizteikt savas domas par komandas komplektāciju- vai treneru korpuss var paskaidrot kā izlasi varēja pastiprināt A. Petruševics(te gan es nedomāju ka viņš ir slikts spēlētājs, bet šogad cik saprotu nav spēlējis nevienu spēli) un vai Sauša vietā nebija iespējams pamēģināt kādu citu spēlētāju nu piemēram Lomakinu?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-06 11:57, pirms 16 gadiem
ze_gurru10 rakstīja: un tiesam ... ir baigi forsi zem nikiem slepjoties nodirst parejos, tas ta ... loti pat latviski
visu cienu pedam protams par to, ka vins atklati pasaka to ko doma

novina visi savejie ierindas komentetaji varetu pamacities
un ko tu pats te tagad dari?

  +2 [+] [-]

, 2009-01-06 12:12, pirms 16 gadiem
man skiet ka latvijas izlasei vajag treneri no citas valsts, jo tas nebuus vienaas domaas visu laiku ar sakniiti un buus arii dazhaadaaki speeleetaaji no visaadaam komandaam nevis tikai no vienas...

  +5 [+] [-]

, 2009-01-06 12:37, pirms 16 gadiem
1. paldies puishiem, kas savaa briivajaa laikaa piekriit braukt un paliidzeet izlasei. tas ir laiks, kas nozagts gjimenei, un gribeetu redzeet, cik entuziastiski te komenteeji savaa atvalinaajumaa vai briivdienaas kaut ko dariitu valsts labaa- vienalga, talkas vai briivpraatiigais darbs. taa ka speeleetaajus kriteizeet ir stulbi.
2. uzbrauciens Kreilim ir garaam. visaas civilizeetaajaas valstiis speeletaaji joko uz laukuma un smaida, jo guust baudu no speeles. taa tikai pie mums post-padomju garaa ir akmenscieti gjiimji pat uz pjedestaala. Turklaat, Kreilim jau toch nevar paarmest neciiniishanos- aizsardziibaa taadas bumbas vilka un kreeslos leca, sevi nezjeelojot- cepuri nost!
3. Vilde kaa treneris ir 0. nav liela maksla no varas poziicijaam provices klubiem nahalno atnjemt labaakos speeleetaajus un vinnet vieteejo piilju diikji. uztaisiit komandu, kas iistajaa briidii var pat poljus vinneet - luuk taa ir meistariiba. vajadzeetu taa kaa raimi tepat kaadus 300km uz ziemljiem aizsuutiit stazeeties. buusim reaali- norveegjus buutu vineejushi arii bez trenera. par trenera darbu liecina rotaacija un mainjas. Ja otrajaa speelee visas mainjas speeli nevis uzlaboja, pet pasliktinaaja, un bez paaris paipiem atminos vieniigi vienu krustu, kur Armands aizgaaja uz chetri, tad tas ir diezgan beediigi.
4. skaidrs, ka Vilde un LVS darbonji uz vienkarshajiem mirstiigajiem slaidi laizj no augsta zara, un nekas nemainiisies taapat. ideaalajaa variantaa Vildem vajadzeetu vispirms kaut ko reaali sasniegt ar kaadu klubu, un tad naakt uz izlasi, nevis novelt visu uz speletaju attieksmes trukumu. un ja nav naudas parshinam vai antropovam, tad panjemt Birzuli, kas vismaz grib straadaat un augt kopaa ar speeleetaajiem.
5. paldies esportam un Celminjjaanim, kas veel tur mediju interesi par voleju pie dziiviibas! citadi paliek viniigi Dienas Vaiders, kas jau sen dzilji ieziepeejies Sausnitim un co.

  +4 [+] [-]

, 2009-01-06 13:38, pirms 16 gadiem
Skatījos spēli pret Zviedriju klātienē un šajā, atļaušos teikt, briesmīgajā mačā, Pēda bija starp tiem dažiem, kuriem nekliboja attieksme un kurš uzvedās kā izlases spēlētājs, nevis puišelis. To pašu varu teikt par Šmēdiņu, Celitāniem, bet daudzi citi uzvedās tiešām dīvaini un izskatījās kā iznākuši pagalmā pabumboties. Bija žēl skatīties kā Pēda ir spiests dīdīties zāles stūrī, kamēr acīmredzami viņš būtu varējis palīdzēt laukumā. Vildes lēmumus nesaprotu. Ar kuru galu un cik tālredzīgs ir treneris, ja spēlētāju neizšķirošā brīdī noņem no laukuma uz vienu serveri un tad sūta atpakaļ? Kam tas ir vajadzīgs? Paķircināšanai?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-06 14:05, pirms 16 gadiem
manic rakstīja: Piedevām tajā nelaimīgajā spēlē, kurā viņš tika spēlēt un pēc tam tika nomainīts- manuprāt jānomaina bija jocīgi smaidošais J.Šmēdiņš, kurš visu spēli to vien tik darīja kā kārtoja savu dīvaino matu sakārtojumu (pusaudžu krīze? Nekur citur pasaulē neesmu novērojis nevienam sportistam tādas problēmas, kā mūsu Jānim. Pat ar tādu frizūru. Ir taču stīpiņas, saitītes, atsaitītes un pat vnk ŠĶĒRES tādiem gadījumiem)
Jauki, ka aizstāvi Jāni Pēdu, bet kāda gan tev daļa gar Šmēdiņa frizūru un smaidu??

     [+] [-]

, 2009-01-06 14:30, pirms 16 gadiem
Arī biju pārsteigts, ka čali nosēdināja malē spēlē pret Zviedriju???
Izlasei gan nevajag uzgriezt muguru. Turi buru!

  +3 [+] [-]

, 2009-01-06 14:47, pirms 16 gadiem
kreilja speeks sleepjas matos

  -1 [+] [-]

, 2009-01-06 14:52, pirms 16 gadiem
nu visi komentetaji tik pargudri ka smiekli nak,katrs zin labak ka vajag un kurs ir jasuta majas kurs uz laukuma,vienkarshi skumji ka mes pashi noliekam savus speletajus un trenerus,butu kaut reizi aplaudejusi par kadu epizodi,tik sezh tribines un gudri d...sh,vienkarshi pretigi.Lai vai ka LV izlase nospeleja sho turniru,mes nu neesam tiesigi kadu nosodit.Shis zaudejums ir uz katra speletaja un trenera sirdsapzinjas.Cerams jau ka maijaa izlase paradis labaku sniegumu, cik zinams,tad parasti izbraukumos puishi vienmer nospele daudz labak un parada labaku sniegumu nekaa spelejot "superigo" letinju prieksha,jo taa njirgashanas no skatitaju puses ir tik uzkritosha un tas nu toch nepalidz nevienam speletajam,tapec priecajos ka shi 2a karta nav jaspele latvijaa.Tureshu ikshkus par izlasi un lai izdodas.
1 2 58 komentāri