Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltkrievu "Minchanka" komandas treneris par Baltijas līgu

Jānis Celmiņš

Baltkrievu "Minchanka" komandas treneris par Baltijas līgu
Alehs Hulevičs
Foto: foto.ziolo.eu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā risinājās Baltijas līgas dāmām volejbolā kārtējās spēles, kurās Baltkrievijas komandas eksaminēja Latvijas. Deviņās spēlēs Latvijas komandas kopā guva vienu uzvaru, tāpēc pēc turnīra bija interesanti uzzināt vienas no baltkrievu komandu „Minchanka” galvenā trenera viedokli.

„Minchanka” galvenais treneris Aehs Hulevičs pēc turnīra Jelgavā veltīja labus vārdus sabraukuma organizatoriem. „Jāsaka, ka šis mums bija otrais Baltijas līgas izbraukums šogad. Pirmais bija Igaunijā. Varu izteikt komplimentus Jelgavas posma organizētājiem, jo šeit ir kārtība un labs organizētības līmenis. Laba zāle un ērta infrastruktūra, spēlētājām bija ērti spēlēt un gatavoties,” teica treneris.

Baltkrievu komanda „Minchanka” tika pie trim uzvarām trīs spēlēs un treneris pauž, ka ir apmierināts ar komandas parādīto sniegumu, kā arī nedaudz noraksturoja Latvijas komandas. „Bijām skatījušies Latvijas komandu statistiku un zinājām, ka divas Latvijas komandas ir spēcīgākas par Lietuvas un Igaunijas komandām. Bijām pārsteigti par spēles līmeni un pašatdevi no Latvijas komandu puses, mums bija interesanti. Labu iespaidu atstāja vietējā Jelgavas komanda, mēs vinnējām, bet ziniet ne pārliecinoši. Var redzēt, ka Jelgavas meitenēm ir laba līmeņa spēļu pieredze, nedaudz pieklibo saspēle, bet ir labas laukuma pārredzēšanas īpašības. Ļoti labi redzams, ka spēlētājiem ir ielikti ļoti labi Padomju volejbola pamati. Līdz ko mēs mazliet atlaidām uzreiz nācās krietni pasvīst, lai atgūtu komfortablu pārsvaru. Iepatikās arī jūsu junioru izlase, pienācīgs pretinieks, ar lielu cīņassparu un labu aizsardzību. Vienīgi pietrūkst stabilitātes un auguma centimetru uzbrukumā, bet tas junioru komandām raksturīgi. Ar izbraukuma rezultātiem kopumā esam apmierināti, plānotos mērķus izpildījuši, bet nebūt ne viegli ir nākušas šīs uzvaras un punkti. Iespaids par Latvijas sieviešu volejbolu ir palicis labs,” saka treneris.

Vaicāts cik svarīga „Minchanka” komandai ir dalība Baltijas līgā, Hulevičs apstiprina, ka baltkrievu komandas nevēlas „vārīties savā sulā”, tāpēc labprāt samēro spēkus ar Latvijas, Igaunijas un Lietuvas komandām. „Šī nav mūsu pirmā pieredze Baltijas sieviešu volejbolā. Esam te reiz jau spēlējušas, gadus piecus atpakaļ. Toreiz tas nebija čempionāta formātā, bet gan atsevišķs turnīrs. Minskas komanda toreiz startēja zem nedaudz cita nosaukuma. Divus gadus šo turnīru bijām arī uzvarējuši, bet Latvijas spēcīgākā komanda toreiz bija Rīgas „Spēks R”, kuru vadīja Guntis Lazda. Pa šiem pieciem, sešiem gadiem Latvijas volejbola līmenis tomēr ir mazliet krities, bet esošo līmeni mēs tomēr novērtējam un mums ir interesanti šādā čempionātā spēlēt. Ja spēlētu savā čempionātā, noteikti regresētu. Tas ir neizbēgami,” uzskata treneris.

„Minchanka” komanda šobrīd ir viena no divām Baltijas līgas komandām, kura turnīrā nav piedzīvojusi zaudējumus un šobrīd ir līgas vicelīdere, atpaliekot vien no baltkrievu „Antlant”.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja