Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Žanna Zaņegina: "Pirms sezonas pilsētai solīju astoto vietu. Esam piektās"

Žanna Zaņegina: "Pirms sezonas pilsētai solīju astoto vietu. Esam piektās"
Žannas Zaņeginas vadītā Daugavpils komanda progresu sezonas gaitā pabeidza ar piekto vietu finālturnīrā.
Foto: VK "miLATss", Facebook

Kaut arī Baltijas līgā 4. vietu ir ieņēmusi "Jelgava/LU", bet vietu zemāk - VK "miLATss", vairāk prieka pēc finālturnīra bija piektās vietas ieguvējām.

Piecu setu trillerī Kauņas sporta hallē cīņā par 3. vietu "Jelgava/LU" piekāpās "TU/Eeden". „Drusku pār vāju uzservējām,” pēdējo cīņu finālturnīrā komentēja "Jelgava/LU" treneris Jānis Leitis. „Tāpēc viņas ļoti labi uzbruka centrā, kur bija labākas par mūsu meitenēm. Nekaunības varbūt pietrūka. Sākums neizdevās, bet dzināmies pakaļ, un dāmas cīnījās. Labi, ka visus piecus setus izturēja kaujinieciskā noskaņojumā, bet 5. setā izšķīra nianses. Finālturnīrā aizvadījām ļoti labu spēli ceturtdaļfinālā, labu šodien, kad arī pretinieces nospēlēja labi, bet pusfināls mums neizdevās.”

Daugavpils VK "miLATss" salīdzinājumā ar pamatturnīru pakāpās par vietu augstāk, Jonavācīņā par 5. vietu pārspējot mājinieces "Achema KKSC". „Stingrāk parunāju pēc pirmajiem diviem zaudētajiem setiem, un trešajā setā laukumā izgāja pavisam cita komanda,” ar smaidu lūzumu spēlē atceras komandas trenere Žanna Zaņegina. „Ja esat atbraukušas spēlēt, tad spēlējiet! Un cīnieties līdz galam! Šo spēli tiesāja divi lietuviešu tiesneši, bet meitenes izgāja laukumā dusmīgas un vinnēja. Mūsu spēli lielā mērā nosaka pirmie tempi un diagonāle Elza Smilškalne. Viņas trešajā setā sāka spēlēt, un uzvarējām.

Protams, ļoti cerēju, ka ceturtdaļfinālā vinnēsim "TU/Eeden". Ja būtu spēlējušas tā kā vakar un šodien, varējām būt pusfinālā. Pirms sezonas pilsētai solīju astoto vietu. Esam piektās. Esmu ļoti priecīga. Meitenes ir ļoti jaunas, un galvenais būtu saglabāt sastāvu, kas mums jau ir, klāt paņemot vēl jaunākas vietējās meitenes. Uzskatu, ka komandā jāspēlē vietējām spēlētājām, un vasarā mūs gaida smags darbs.”

Par Baltijas kausa finālturnīra labākajām spēlētājām tika atzītas: Kertu Lāka ("Kohila VC", labākā diagonālā spēlētāja), Oksana Rusnačenko ("TK Kaunas – ASU", labākā cēlāja), Anastasija Gorina ("Kohila VC", labākā otrā tempa uzbrucēja), Vilte Makauskaite ("TK Kaunas – ASU", otra labākā otrā tempa uzbrucēja), Ruta Staniulīte ("TK Kaunas – ASU", labākā pirmā tempa uzbrucēja), Laura Reitere ("TU/Eeden", otra labākā pirmā tempa uzbrucēja), Pille Vahtra ("Kohila VC", labākā libero) un Jūlija Vorona ("TK Kaunas – ASU", turnīra vērtīgākā spēlētāja).

Izmantotie resursi:
volejbols.lv