Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"DU" "Intergaz" kausā iegūst trešo vietu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"DU" "Intergaz" kausā iegūst trešo vietu
"DU" volejbolisti
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Sestdien un svētdien Daugavpilī norisinājās starptautiskais volejbola turnīrs "Intergaz kauss", kurā triumfēja Baltkrievijas klubs “Kommunalnik”, bet “Daugavpils Universitātes” volejbolisti ieņēma trešo vietu.

"Intergaz kausā", kas norisinājās Daugavpilī, piedalījās piecas komandas no piecām dažādām valstīm. Latvijas vienīgā pārstāve bija "DU", kas gan turnīrā nestartēja vislabākajā sastāvā. Divu dienu laikā komandas aizvadīja viena apļa turnīru, noskaidrojot spēcīgāko komandu. Visas spēles ritēja nevis līdz trīs setu uzvarām, bet tikai trīs setus.

“DU” turnīru iesāka ar spēli pret spēcīgo Krievijas klubu “RGU Jantarj”. Ļoti sīvā cīņā nācās piekāpties ar 1:2. Otrajā spēlē pret lietuviešu “Elga Stars” problēmas neradās, un tika iegūta viegla uzvara ar 3:0.

Lai nodrošinātu sev čempionu titulu abās noslēdzošajās spēlēs bija nepieciešams uzvarēt, taču jau nākamajā cīņā ar Igaunijas klubu “Voru” tika piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 1:2. Turnīru daugavpilieši noslēdza ar zaudējumu Grodņas klubam “Komunalnik” (0:3), kas šajā turnīrā tā arī neizbaudīja zaudējumu rūgtumu.

Tieši “Komunalnik” ieguva pirmo vietu, bet otrie palika “RGU Jantarj”. Daugavpiliešiem noslēguma tabulā bija vienāda uzvarēto un zaudēto setu attiecība ar igauņu “Voru”, bet pēc mazajiem punktiem labāki rādītāji bija mūsējiem, tādēļ trešā vieta un mazais kauss palika pie mums.