Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgā arī lietuvieši

Andrejs Siliņš

Šodien Olimpiskajā centrā notika "Schenker" Baltijas volejbola līgas preses konference, kurā līgas vadība un klubi iepazīstināja sabiedrību ar jauninājumiem un mērķiem gaidāmajai sezonai.

Preses konferenci ar uzrunu atklāja Latvijas Volejbola Federācijas prezidents Atis Sausnītis: "Gribu apsveikt visus ar to, ka norisināsies jau trešā "Schenker" līgas sezona. Vislielākos komplimentus gribu izteikt Igaunijas federācijai par turnīra organizēšanu. Pirmo reizi šogad līgā startēs arī Lietuvas pārstāvji. Patīkami, ka esam aizvadījuši jau divas sezonas un ar "Schenker" atbalstu turpinām iesākto. Kā ierasts, turnīra ietvaros norisināsies arī katras valsts nacionālais čempionāts."

Šis būs jau trešais "Schenker" volejbola līgas pastāvēšanas gads, tomēr pirmo reizi līgā piedalīsies arī Lietuvas klubs "ISTO/SM Tauras", tādējādi tiks aptverts viss Baltijas reģions. Lietuvas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Jozas Lapeiko: "Piedalamies pirmo reizi, un tas sola grūtu sezonu mūsu klubam. Tomēr ceram, ka mūsu valsts karogs "Schenker" līgas logo turēsies ilgu laiku."

Lietuviešu kluba ģenerālmenedžeris un otrais treneris Vasilijs Burakinskijs pastāstīja, ka sperts milzīgs solis uz priekšu – klubs kļuvis par pilnībā profesionālu. Komplektācija turpinās, taču jau tagad sastāvā iekļauti divi kanādiešu spēlētāji.

Arī Igaunijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Henne Vallimē pauda prieku par jau trešo sezonu: "Pirmkārt, gribētu apsveikt mūsu federācijas jauno prezidenti, kas ir tikai otrā sieviete Eiropā, kas vadījusi šādu organizāciju. Protams, vēlos pateikties sponsoriem un sadarbības partneriem, ar kuriem kopā varam strādāt un veidot šo līgu. Ļoti ceru uz to, ka būs interesanta sezona. Volejbola popularitāte Baltijā turpina augt."

Latvijas televīzijā tiks parādītas 12 sezonas spēles – sešas pamatturnīra, divas finālspēles, kā arī visa Latvijas čempionāta finālsērija.

Latvijas spēcīgākie klubi apstiprināja gatavību piepildīt augstākos mērķus šajā sezonā. Interesanti, ka "Lāse-R" sastāvā šosezon būs divi ārzemnieki – serbs leģionārs Jovans Jukanovičs, kā arī ASV izlases spēlētājs Alans Vinss, kuram šī būs pirmā sezona ārpus savas dzimtenes. Komandu kopumā skārušas diezgan lielas izmaiņas, tāpēc arī komandas spēle izskatīsies pavisam citādāk. Komandas galvenais treneris Raimonds Vilde pastāstīja, ka pagaidām vēl komanda nav sasniegusi labāko formu, taču ap sezonas vidusdaļu tai vajadzētu būt.

SK "Rīga" pārstāvji pavēstīja, ka komandas pagājušās sezonas kodols ir saglabāts. Sagatavošanās posmā labi sevi parādījuši jaunie spēlētāji. Joprojām tiekot meklēts papildinājums no ārvalstīm, tiekot pārbaudīti potenciālie leģionāri. Mērķis esot noturēt Latvijas kausu, uzvarēt Latvijas čempionātā un spēlēt "Schenker" līgas finālā. Ar dažādām aktivitātēm klubs centīsies piesaistīt līdzjutējus un celt volejbola popularitāti. Lai arī visi vadošie klubi atzina, ka budžeti ir palielinājušies, SK "Rīga" bija vienīgie no Latvijas, kas atklāja konkrētākus ciparus. Kluba sezonas budžets būšot ap 250 000 latu.

Ozolniekos volejbola komandu šogad sauks VK "Biolars/Ozolnieki". Arī Ozolniekiem izdevies saglabāt komandas pagājušās sezonas kodolu. Klāt nācis jauns otrais treneris Zigismunda Griguļinoviča personā. Interesanti, ka klubam izveidots fārmklubs "2005", kurā sevi pierādīt varēs jaunie talanti.

"Elvi-Kuldīga" atšķirībā no pagājušās sezonas vairs nebūs ar mērķi izaudzināt jaunos Latvijas volejbola talantus. Sastāvā iesaistīti vairāki pieredzējuši volejbolisti, un komandas mērķi šosezon būšot visaugstākie. Tāpat gatavību jaunajai sezonai izteica "Cēsu alus" un "Ezerzeme/DU" vienības.

Igaunijas spēcīgākais klubs "Selver" no Tallinas apstiprināja, ka komandai būs visaugstākie mērķi gan Baltijas "Schenker" līgā, gan vietējā čempionātā, kā arī klubs centīsies pēc iespējas labāk nostartēt Eirokausos. "Selver" budžets būšot ap 500 000 eiro šosezon.

     [+] [-]

, 2007-10-04 17:16, pirms 17 gadiem
Budžeti Rīgai un Selveram ļoti līdzīgi. Nu ko, veiksmīgu sezonu visiem LV klubiem!!!