Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars/Jelgava" zaudē līderus, bet tēmē uz titulu aizstāvēšanu

Jānis Celmiņš

"Biolars/Jelgava" zaudē līderus, bet tēmē uz titulu aizstāvēšanu
Agris Leitis
Foto: Jānis Slišāns

Jau mēnesi jaunajai volejbola sezonai gatavojas Latvijas pēdējo divu gadu čempionvienība „Biolars/Jelgava”. Komandu pametuši vairāki tās līderi, taču tās mērķi paliek nemainīgi – Latvijas čempionu tituls, uzvara kausa izcīņā, kā arī iekļūšana „Schenker” līgas labāko četru komandu skaitā.

Aizvadītā sezona Jelgavas komandai bija ļoti veiksmīga. Tās laikā izdevās iegūt Latvijas kausu, kā arī otro gadu pēc kārtas triumfēt Latvijas čempionātā. Sezonas beigu daļā savainojumi liedza komandai pacīnīties par iekļūšanu „Schenker” līgas „Final 4” dalībnieku vidū.

Komandu jau pametis Reinis Pekmanis (spēlēs Beļģijā), bet izskatās, ka viņš nebūs vienīgais, kurš „Biolars/Jelgava” kreklu mugurā šosezon vairs nevilks. Tuvu pārejai uz Rīgas komandu (visticamāk, tā sauksies RTU) ir Mārcis Jirgensons (mutiska vienošanās jau esot panākta), bet iespējas spēlēt ārzemēs meklē Pēteris Aukmanis. „Rīgas komandas piedāvājums Mārcim šķita simpātiskāks, mēs nespējām ar to konkurēt, bet Reinis varantus ārzemēs meklēja jau pagājušajā gadā. Par Aukmani pagaidām skaidrības nav. Es uzskatu, ka viņš vēl īsti nav gatavs spēlēt ārzemēs, jo uz ārzemēm ir jābrauc gatavam spēlētājam,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž Jelgavas komandas menedžeris Andrejs Jamrovskis.

„Komandā ir atgriezies Artjoms Andiļevko. Iespēlēsim viņu diagonāles vai otrā tempa uzbrucēja pozīcijā. Tāpat turpinām meklējumus otrā tempa uzbrucēja pozīcijā, un izskatās, ka varētu vienoties ar Ēriku Voroņko (iepriekš spēlēja Daugavpilī), taču sarunas vēl turpinās, līgums vēl nav parakstīts,” pastāstīja Jamrovskis.

„Trenējamies jau kopš augusta sākuma. Daži jaunie - Matīss Gabduļins un Artūrs Vitkovskis strādāja visu vasaru, bet komanda treniņus uzsāka augustā. Viņi vēlas sevi apliecināt, tāpēc treneris ar viņiem darbojās individuāli,” pastāstīja Jamrovskis. „Septembra vidū startēsim pārbaudes turnīrā Pērnavā, bet septembra beigās plānots starts Superkausa turnīrā, kur dalību ņems divas spēcīgākās pagājušās sezonas Igaunijas komandas, kā arī jelgavnieki un „Poliurs/Ozolnieki” volejbolisti,” pārbaudes spēļu plānus atklāja Jelgavas komandas pārstāvis.

Pagājušajā gadā tika runāts, ka Jelgavas komanda šosezon varētu startēt Eirokausos, tad rūgtā patiesība apstiprinājusies – budžetu, lai startētu Eiropā savākt nav izdevies.

Jaunā „Schenker” līgas sezona startēs oktobra pirmajās dienās. Arī šosezon tajā startēs četras komandas no Latvijas un sešas no Igaunijas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja