Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Žanna Zaņegina: "Vakar zaudējām, jo pārāk gribējām uzvarēt"

Žanna Zaņegina: "Vakar zaudējām, jo pārāk gribējām uzvarēt"
Žanna Zaņegina
Foto: Latgales Laiks

Baltijas līgas pusfinālā volejbolā "Jelgava/LU" piekāpās Lietuvas "TK Kaunas-ASU", bet VK "miLATss" cīņā par 5.-8. vietu apspēlēja "Alytus" komandu. Treneriem bija, ko teikt...

No abām Latvijas komandām pirmā laukumā devās Daugavpils VK "miLATss", apspēlējot "Alytus" un nodrošinot cīņu par 5. vietu ar mājiniecēm "Achema KKSC", kuras pamatturnīrā divreiz izdevies uzvarēt ar 3:1.

„Vakar zaudējām, jo pārāk gribējām uzvarēt,” abu dienu veikumu apkopoja Daugavpils kluba prezidente un trenere Žanna Zaņegina. „Pretinieks bija tāds, ko varējām vinnēt, bet no pārliekas vēlēšanās visu izdarīt labāk bieži sanāca pretējais efekts. Pieredzes tomēr pietrūkst. Savukārt šodien pret "Alytus" labi nospēlējām trešajā zonā, kas ir mūsu spēcīgākā puse.

Cīnīsimies arī rīt. Esam savā starpā spēlējušas, tāpēc pretinieces zina mūsu vājās vietas un mēs – viņējās. Ja izpildīsim spēles plānu, uzvarēsim, ja ne, vienkārši jāturpina strādāt.”

Turnīra galvenās favorītes neizdevās pieveikt "Jelgava/LU", kura rīt ar pāra "Kohila VC" un "TU/Eeden" zaudētājām dalīs bronzu.

Tas bija sagaidāms, ka otrajā dienā fiziski tik labi kā vakar nebūsim,” kā vienu no galvenajiem iemesliem zaudējumam Kauņas komandai Leitis min atšķirīgo fizisko kondīciju. „Spēles uzdevums bija tāds pats kā vakar. Mēģinājām labi servēt un spēlēt caur centru, taču lietuvietēm bija jaudīgas malējās spēlētājas. Pret ukraiņu leģionāri ar 2. numuru (Voronu. – D.Ā.) vēl nebijām spēlējuši, arī 8. numurs (Makauskaite. – D.Ā.) uzbruka spēcīgi. Ja pirmajā setā būtu uzvarējušas, kad, rezultātam esot 23:23, paņēmām autu, iespējams, būtu savādāk. Tomēr pieplīsusi bija cēlāja, un trešais sets nesanāca. Mums tomēr ir amatieru režīms. Jau tas, ka mēs atbraucām, nav slikti, jo bija jāatprasās no darba.

Tagad kopā ar otru treneri skatīsimies spēli (starp "Kohila VC" un "TU/Eeden". – D.Ā.), bet meitenes to varbūt darīs viesnīcā Kauņā. Viņām ir jāatpūšas. Labāk pretiniekos rīt gribētu redzēt "TU/Eeden", jo viņas mums šķiet parocīgākas.”

Trenera vēlmes piepildījās, jo divu Igaunijas komandu cīņā zaudētājas bija "TU/Eeden".

Izmantotie resursi:
volejbols.lv