Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jubilejas "Schenker" līgas sezona startēs ar piecām spēlēm Latvijas volejbola laukumos

Jānis Celmiņš

Jubilejas "Schenker" līgas sezona startēs ar piecām spēlēm Latvijas volejbola laukumos
Jānis Vāvers pret "Biolars/Jelgava" bloku
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Dienā, kad Latvijas pilsoņi dosies pie vēlēšanu urnām, lai balsotu par 12. Saeimas sastāvu, ar piecām spēlēm Latvijas volejbola laukumos un vienu Igaunijā startēs jaunā „Schenker” volejbola līgas sezona, kas pēc skaita būs jau desmitā, tātad jubilejas. Jau pirmajā turnīra dienā sagaidāmas vairākas aizraujošas spēles. Divus no šīs nedēļas nogales mačiem tiešraidēs demonstrēs portāls Sportacentrs.com.

Šosezon „Schenker” līgā startēs 12 komandas, kas ir par divām vairāk, nekā pirms gada. Latvijas komandu rindas papildinājusi „ASK/Kuldīgas” komanda, bet igauņu – VK „Jarvamaa”. Jau pirmajā regulārā čempionāta dienā darbībā redzēsim gan abas šīs komandas, gan visas pārējās desmit komandas. Kas svarīgi, tad pieci no sešiem mačiem sestdien risināsies Latvijas volejbola laukumos – Ozolniekos, Daugavpilī, Rīgā, Kuldīgā un Jelgavā.

Domājams, ka maču ar pastiprinātu interesi gaida Kuldīgas pusē, kur pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal atgriezīsies lielais volejbols. Atgriešanās mačā „ASK/Kuldīga” savā laukumā uzņems igauņu vienību „Rakvere”, kuras kreklā šosezon redzēsim arī Latvijas izlases volejbolistu Lauri Iecelnieku. Lai gan Kuldīgas komandas sastāvs šobrīd, visticamāk, neatbilst „Schenker” līgas līmenim, jau tas, ka Kuldīgā atkal būs „Schenker” līgas komanda ir apsveicami. Kuldīdznieku galvenais treneris Nauris Sokolovskis pirms sezonas pauž vēlmi cīnīties katrā spēlē, apzinoties, ka lielus kalnus šosezon gāzt diez vai komandai būs pa spēkam. Komandas kodolu veido iepriekš Nacionālajā līgā sekmīgi startējušie jaunieši, kuriem padomu gan laukumā, gan ārpus tā centīsies sniegt nedaudz pieredzējušākie Klāvs Zaļkalns, Toms Šmēdiņš, Ralfs Ozoliņš un vēl daži. Daudzus noteikti interesē, vai spēlēs arī Toms, taču, kā viņš pats atzīst, tad vēl nav īsti gatavs. Spēlēt uz cietā seguma ir daudz traumatiskāk nekā smiltīs, tāpēc Šmēdiņš ar savu atgriešanos klasiskā volejbola laukumos vēl nesteidz. Mačs Kuldīgas Sporta centrā rīt sāksies pulksten 18.00.

Pulksten 18.00 startēs spēles arī Rīgā, Daugavpilī un Ozolniekos. „RTU/Robežsardze” SN Daugava uzņems Tallinas „Selver” komandu, kuras rindās spēlē divi ļoti laba līmeņa leģionāri, bet galvenā trenera pienākumus no Avo Kēla pārņēmis Rainers Vasiljevs. Aizvadītajā nedēļas nogalē rīdzinieki startēja „Schenker” Superkausa izcīņā, kur bija spiesti samierināties ar diviem zaudējumiem un pēdējo – ceturto vietu. Raimonda Vildes komanda šodien noteikti vēlēsies revanšēties, taču to pret spēcīgo Tallinas komandu izdarīt būs ļoti grūti.

Šaurajā Daugavpils Sporta skolas zālē tikmēr viesosies „Schenker” Superkausa uzvarētāja TTU komanda, kura aizvadītajā nedēļā Rīgā tikai epizodiski demonstrēja stabilu sniegumu, apliecinot, ka rezerve šai komandai vēl ir milzīga. Arī Daugavpils komandas vadība starpsezonā nav stāvējusi kaktā, un šosezon komandas rindās atgriezušies gan Vitālijs Cinne, gan Ēriks Voroņko. Daugavpils Sports skolas zāle vienmēr bijis pārbaudījums daugavpiliešu pretiniekiem, tāpēc vēl interesantāk, kā ar šo šaurību galā tiks TTU.

Mājīgajā Ozolnieku SN tikmēr viesosies vēl viena „Schenker” Superkausa izcīņas dalībniece „Tartu Bigbank”. Ozolnieku sastāvs starpsezonā kļuvis nedaudz citādāks, taču kopumā kodolu izdevies saglabāt. Prom Uģis Puķītis un Gatis Garklāvs, bet uz treneru soliņa klāt nācis Guntis Atars. Maču starp Ozolnieku un Tartu komandām sestdien tiešraidē demonstrēs portāls Sportacentrs.com, tāpēc, ja neizdosies doties uz Ozolniekiem, mačam līdzi varēsiet sekot interneta vidē.

Ja uzskatam, ka arī šosezon favorītu vidū būs igauņi, tad vismaz pirmajā spēļu dienā favorītu vidū pret igauņiem varēs iejusties „Jelgavas/Biolars” volejbolisti, kuri pirms nedēļas demonstrēja itin saturīgu sniegumu SN Daugava, izcīnot otro vietu „Schenker” Superkausā. Komanda šobrīd noteikti vēl nav savā labākajā sportiskajā formā, taču ir pamats cerēt, ka ar katru nākamo treniņu un spēli būs labāk. Pirmajā regulārā čempionāta mačā jelgavniekiem pretī stāsies „Voru” komanda. Mačs Zemgales olimpiskajā centrā sāksies pulksten 17.00.

Kamēr piecas igauņu komandas šajā nedēļas nogalē viesosies Latvijā, divas spēkus samēros Igaunijā. Līgas jaunpienācēju „Jarvamaa” komandu eksaminēs „Parnu” vienība. Šis mačs sāksies jau pulksten 16.00.

Regulārā čempionāta ietvaros visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tiks noteiktas labākās astoņas komandas, kas turpinās cīņas 1/4 finālos, bet vēlāk arī Final Four turnīrā.

„Schenker” līgas spēles šajā nedēļas nogalē

DatumsVietaLaiksKomandas
04.10.2014Ozolnieki SC18.00Poliurs/Ozolnieki - Bigbank Tartu
04.10.2014Daugavpils SS18.00DU - TTU
04.10.2014Daugavas SN18.00RTU/Robežsardze - Selver Tallinn
04.10.2014Kuldīgas SH18.00ASK/Kuldīga - Rakvere VK
04.10.2014Zemgales OC17.00VK Biolars/Jelgava - Danpower/Voru VK
04.10.2014E-Piim SH16.00Jarvamaa VK - Parnu VK
05.10.2014Zemgales OC16.00VK Biolars/Jelgava - Bigbank Tartu
05.10.2014Daugavas SN16.00RTU/Robežsardze - TTU
05.10.2014Aizkraukles SC16.00Poliurs/Ozolnieki - Danpower/Voru VK
05.10.2014Daugavpils OC16.00DU - Selver Tallinn

Tabulā izceltās spēles tiešradēs demonstrēs portāls Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2014-10-04 11:10, pirms 10 gadiem
Vai sportacentram ir kāda informācija par to, vai citas spēles demontrēs kāds igauņu kanāls varbūt???

  +2 [+] [-]

, 2014-10-04 11:55, pirms 10 gadiem
Lai veicas Ask/Kuldiga!!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-04 13:06, pirms 10 gadiem
Sasodīts, ka netieku uz Kuldīgas spēli...

     [+] [-]

, 2014-10-04 13:07, pirms 10 gadiem
Tomam par libero jau nebija skāde uzspēlēt

  +1 [+] [-]

, 2014-10-04 13:08, pirms 10 gadiem
DSN ir šaurs
Ozolniekos mājīgs

es teiktu, ka ir pilnīgi otrādi