Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

papildināts Mūsējie ārzemēs: Medenis, Petruševics, Krastiņi un Co pārņem vadību sērijā

Jānis Celmiņš

Mūsējie ārzemēs: Medenis, Petruševics, Krastiņi un Co pārņem vadību sērijā
Uzbrukumā Ansis Medenis
Foto: mestaruusliiga.fi

Uģa Krastiņa vadītā „Valepa” komanda izcīnījusi uzvaru Somijas čempionāta pusfināla sērijas piektajā spēlē, viesos ar 3:0 apspēlējot „Isku” vienībai. Lielisks mačs atkal Ansim Medenim.

Jau ziņojām, ka pēc pirmajām četrām pusfināla sērijas spēlēm starp šīm komandām rezultāts bija kļuvis neizšķirts (2-2). Sestdienas vakarā komandas aizvadīja piekto spēli un tajā uzvaru svinēja „Valepa” – 3:0. Rezultatīvu maču atkal aizvadīja Ansis Medenis, kurš uzvarētāju rindās guva 28 punktus, nopelnot arī lielisku lietderības koeficientu +22. Ne tik rezultatīvas bija Aivars Petruševics, kura kontā šoreiz vien septiņi punkti, maču komandas pamatsastāvā sāka arī Elviss Krstiņš, kura kontā šoreiz trīs punkti.

Vācija

Vācijas Bundeslīgā tikmēr aizvadītas regulārā čempionāta pēdējās spēles. Pie vēl viena panākuma tikusi Viktora Koržeņeviča un Jāņa Šmēdiņa pārstāvētā Berlīnes „SCC” komanda, kas viesos ar 3:0 pieveica „Netzhoppers” vienību. Viktors nospēlēja mača pirmos divus setus, gūstot divus punktus, bet Jānis spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Pie panākuma tikusi arī Romāna Sauša „Titans” vienība, kas viesos pieveica „Rottenburg” klubu – 3:1. Par Romāna veikumu šajā mačā informācijas pagaidām nav.

Ar zaudējumu regulārā čempionāta noslēgumā nācies samierināties Mārim Vensbergam un „Gotha” komandai, kas savā laukumā ar 0:3 piekāpās „Moerser” klubam. Māris spēlē iesaistījās divas reizes otrajā un trešajā setā, bet punktus neguva.

Vācijas čempionāta „play-off” turnīrā, no mūsējo pārstāvētajām komandām, dalību turpinās vien Berlīnes „SCC”, kas regulāro turnīru noslēdza trešajā vietā.

Francija

16 punktus Francijas čempionāta "Pro A" līgas spēlē pret "Poitiers" vienību guvis Ruslans Sorokins, sekmējot sevis pārstāvētās "Toulouse" vienības panākumu - 3:0. Tikmēr citā spēlē tikai epizodiski spēlēja un punktus neguva Vladislavs Hotuļevs, bet viņa pārstāvētā "Rennes" vienība savā laukumā ar 0:3 piekāpās "Cannes" klubam. Francijas čempionāta regulārais turnīrs noslēgsies jau 9. aprīlī. "Rennes" vienība vietu "play off" jau nosrošinājusi, bet "Toulouse" klubam cerību iekļūt izslēgšanas spēlēs vairs nav.

Uzvaru "Pro B" līgas turnīrā svinējusi Jevgēņija Grimailova "Cambrai" klubs, kas viesos ar 3:1 pieveica "Pl-Robinson" vienību. Jevgēņijs spēlēja vien epizodiski, gūstot vienu punktu.

Itālija

Ar zaudējumu Itālijas čempionāta A1 līgas regulāro turnīru noslēgusi Jāņa Pēdas pārstāvētā "Bre Banca Lannutti" komanda, kas savā laukumā ar 2:3 piekāpās "Itas Diatec Trentino" vienībai, regulāro turnīru noslēdzot otrajā vietā. Jānis pēdējai regulārā turnīra spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Izmantotie resursi:
Mestaruusliiga
volleyball-bundesliga.de
LNV - Ligue Nationale de Volley
Legavolley - Home Page