Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Lāse-R" viegli tiek finālā, "Ozolnieki" trillerī apspēlē "DU"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lāse-R" viegli tiek finālā, "Ozolnieki" trillerī apspēlē "DU"
"Ozolnieki" priecājas pēc pēdējā punkta guvuma
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Noskaidrojušies Latvijas volejbola čempionāta finālisti. "Lāse-R/Rīga" izbraukumā viegli ar 3:0 apspēlēja "Cēsis", bet "Biolars-Olaine/Ozolnieki" piecu setu trillerī no tālākās cīņas izsita "DU" - 25:27, 25:22, 25:22, 25:27, 15:13.

Pēc uzvaras savā laukumā četros setos "Lāse-R/Rīga" Cēsīs sāka daudz apņēmīgāk, jau pirmajā setā neatstājot mājiniekiem ne mazākās cerības uz panākumu - 25:11. Arī turpinājumā rīdzinieki spēlēja krietni pārliecinošāk, uzvarot ar 25:19 un 25:16. Rezultāts sērijā 2:0, tādējādi finālā spēlēs rīdzinieki.

Par īstu trilleri izvērtās spēle Daugavpilī starp "Ozolniekiem" un "Daugavpils Universitāti". Spēli labāk iesāka ozīši, kuri ātri ieguva četru punktu pārsvaru, bet pamazām iniciatīva pārgāja daugavpiliešu pusē, kuri sāka spēlēt daudzveidīgāk (pārsteidza komandas cēlājs Dmitrijs Lavrenovs, kurš daudzveidīgi vadīja saspēli). Viss izšķīrās pirmā seta galotnē, kuru labāk nospēlēja "DU" - 27:25.

Gan otrais, gan trešais sets atkal iesākās ar sparīgu "Ozolnieku" spēli, kā arī ar virkni mājinieku kļūdu, taču allaž mājinieki spēja novadīt spēli līdz saspringtai galotnei, tomēr viesi ņēma virsroku - 25:22, 25:22.

Par lūzuma punktu varēja kļūt ceturtais sets, kurā ilgstoši iespaidīgs pārsvars bija "DU". Neilgi līdz seta beigām daugavpiliešiem bija pat sešu punktu pārsvars (23:17), taču vairākas muļķīgas kļūdas uzbrukumā (daudz grēkoja Vitālijs Cinne, kurš neapdomīgi trieca bumbu pretinieku blokā), un "Biolars" ne tikai atspēlējās, bet arī izvirzījās vadībā ar 25:24. Noslēgt setu ar uzvaru gan nebija lemts, tādējādi "DU" izrāva uzvaru - 27:25.

Pēdējā setā iniciatīva jau bija daugavpiliešiem, kuri bija vadībā ar 10:7. Divi muļķīgi Cinnes uzbrukumi, kā arī vēl pāris kļūdas noveda pie vadības maiņas - 10:11. Pāris reizes daugavpilieši lika pieredzējušākajiem pretiniekiem panervozēt, bet beigās tomēr piekāpās - 13:15. Šis zaudējums nozīmēja, ka vieta finālā "DU" neatradīsies, jo sērijā ar 2:0 uzvarēja "Ozolnieki".

Šajā spēlē lieliski uzvarētājiem nospēlēja Andrejs Jamrovskis, labi cēla Ivo Baranovskis, kā arī kopumā komanda spēlēja gudrāk. "DU" rindās ierasti viltīgi un lietderīgi nospēlēja Ēriks Voroņko, kuram piepalīdzēja lieliskie servētāji un gremdētāji Edgars Točs un Rihards Puķītis, bet Vitālijam Cinnem šī bija vāja spēle, lai arī bija vairākas spožas epizodes. Jebkurā gadījumā abu komandu spēlētāji pelnījuši uzslavas, jo atdeve bija visaugstākajā līmenī un skatītāji (to bija diezgan daudz) varēja vērot laba līmeņa volejbolu.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2010-04-03 20:47, pirms 14 gadiem
Pēc raksta varētu spriest ka Cinne noraka spēli DU

     [+] [-]

, 2010-04-06 00:35, pirms 14 gadiem
Lasei tāda viegla pastaiga pa Cēsīm! Jankovskis bija izdomājis ekskursiju Lāsei uz Cēsīm nevis kārtīgu cīņu ar AVK!!!