Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Norvēģu iespaidīgā četru gadu godalgoto vietu sērija

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģu iespaidīgā četru gadu godalgoto vietu sērija
A.Mols un K.Sērums ar saviem līdzjūtējiem. Foto: FIVB World tour.

Pasaules vadošais pludmales volejbola duets Anders Mols un Kristians Sērums, kuri šonedēļ izlaiž Meksikas pilsētā Kankunā notiekošo pasaules tūres četrzvaigžņu turnīru, pēdējo četru gadu laikā ir sasnieguši iespaidīgu rezultātu sēriju un arī uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci.

Pēdējo trīs gadu Eiropas čempioni, kuri uzvarēja arī pērn Jūrmalā un kuri spēlē kopā no 2016.gada, šo sezonu iesāka lieliski, uzvarot pirmajos divos šī gada pasaules tūres četru zvaigžņu turnīros, kas norisinājās Kankunā. Pasaules vadošais pludmales volejbola duets pirms nedēļas izcīnīja savu trīspadsmito uzvaru pasaules tūres turnīros pēdējo četru gadu laikā, un noguruma dēļ šīs nedēļas turnīru Kankunā izlaiž.

Molam ar Sērumu pēdējos pāris gadus ļoti reti ir sanācis izjust zaudējuma garšu, jo no pēdējām 114 spēlēm viņi ir zaudējuši tikai piecās. Tādējādi norvēģiem ir izveidojusies iespaidīga bilance – 109:5. Līdz ar to ir tikai likumsakarīgi, ka viņi ir pārliecinoši pasaules ranga līderi. Vēl viens izcils Mola un Sēruma panākums ir tāds, ka no 2018.gada nevienā no turnīriem viņi nav palikuši ārpus trijnieka, tātad visos tiekot pie godalgotas vietas, ieskaitot trīs zeltus Eiropas čempionātos un bronzu 2019.gada pasaules čempionātā.

Jau tik agrā vecumā norvēģi ir kļuvuši par vienu no visu laiku titulētākajiem duetiem, un šogad centīsies tikt pie pirmās Olimpiskās medaļas. Protams, zelts ir viņu mērķis, bet, neskatoties uz daudzajiem panākumiem, to izcīnīt tik un tā būs ļoti sarežģīti, jo konkurence ir milzīga.