Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LJČ rudens/ziemas posms volejbolā noslēdzas ar U-16 meiteņu grupas finālu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LJČ rudens/ziemas posms volejbolā noslēdzas ar U-16 meiteņu grupas finālu
Uzvarētājas. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Februāra nogalē Rīgas Volejbola skola savā zālē uzņēma arī pēdējo Latvijas Jaunatnes čempionāta rudens/ziemas posma finālu volejbolā, kur par zelta medaļām cīnījās U-16 meiteņu komandas. 

Kopumā šajā vecuma grupā meitenēm bija pieteiktas 16 komandas, kuras tika sadalītas 4 apakšgrupās. Fināla posmā spēcīgākās 6 komandas tika pārstāvētas no Liepājas, Rīgas, Jelgavas un Limbažiem. Rīdzinieces šoreiz pārstāvēja 3 komandas, divas no tām Rīgas Volejbola skolas meitenes un viena komanda no Minusas Volejbola skolas.

Par finālsacensību uzvarētājām kļuva Liepājas Sporta spēļu skolas meitenes treneres Ingas Čanderes vadībā. Un par labāko šajā komandā atzina spēlētāju Rebeku Šiško. Sarunā Liepājas trenere atklāja, ka rudens/ziemas posmu uzsāka vājākā sastāvā, kurā nebija 4 pamatsastāvā spēlētājas. Trenere Čandere saka: “Lielākā konkurence mums parasti ir Kuldīgas un Rīgas komandas, bieži mēs paliekam tieši aiz svītras, ceturtajā vai piektajā vietā. Tieši finālā vissīvākā cīņa bija ar Jelgavas komandu, kur meitenes atdeva sevi visu, ļoti cīnījās un tiešām bija ļoti skaista spēle. Meitenes ir ļoti centīgas un grib spēlēt.” Vaicājot par pavasara posmu, trenere uzsver, ka būs jau daudz vieglāk, jo beidzot varēs pilnvērtīgi trenēties visas kopā, kā arī aizvadīt sacensības spēcīgākajā sastāvā.  

Sudraba medaļas šoreiz izcīnīja Rīgas Volejbola skolas komanda, kuru trenē Natālija Deveikus un Viktorija Korbuta. Labākā spēlētāja otrās vietas ieguvējas komandas rindās bija Alīna Šadrina. Normunda Lūša trenētā Volejbola skolas komanda ieņēma trešo vietu. Kā komandas labākā spēlētāja tika atzīta Agita Dita Brīnuma, kura par aizvadīto turnīru saka, ka kopumā gāja labi, taču vienmēr jau varot būt labāk. Agita uzsvēra: “Sākuma posmā mums varēja iet daudz labāk, bet tad nebija viss sastāvs, kā dēļ, tad arī piedzīvojām zaudējumu. Pavasara posmam jau trenēsimies un gatavosimies vairāk, kā arī ceram, ka visas būs veselas un nevienai nekas nenotiks. Un protams, būsim gatavas cīnīties par labām vietām.”

Savukārt ceturtajā vietā palika Jelgavas novada Sporta centra komanda un treneri Jānis Leitis un Sarmīte Belte, par komandas labāko spēlētāju atzīstot Elīnu Briedi. Piektajā vietā ierindojās Limbažu novada Sporta skola un trenere Mārīte Sakārne. Kā labāko spēlētāju limbažniecēm apbalvoja Emīliju Rudzīti.

Sestajā vietā Minusas Volejbola skolas komanda ar trenerēm Agiju Zadovsku un Aleksandru Misirovu un kā labākā spēlētāja balvu saņēma Ginta Leveika.

Šajā nedēļas nogalē ar U-17 zēnu un U-15 meiteņu vecuma grupu spēlēm, tiks atklāts arī Pavasara posms, kurā 14 dažādās grupās kopā pieteiktas ap 200 komandām. Pavasara posms paredzēts līdz pat maija beigām, kurā komandām būs iespēja vēlreiz sevi pierādīt un cīnīties par godalgotajām vietām.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv