Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Plātei 26, Levinskai 23 punkti, BL play-off uzvara RVS un VK “Jelgava”/LLU

Plātei 26, Levinskai 23 punkti, BL play-off uzvara RVS un VK “Jelgava”/LLU
Plātei (4. nr.) šodien padevās piecu netveramu servju sērija
Foto: facebook/VKJelgava

Šodien Baltijas līgas izslēgšanas spēles uzsāka volejbolistes. Divu Latvijas komandu dueļi Rīgas Volejbola skola viesos saspringtā cīņā trijos setos apspēlēja VK "miLATss", bet VK "Jelgava"/LLU savā laukumā ne mazāk intriģējošā piecu setu cīņā apspēlēja "Alytaus Prekyba – Parama".

Baltijas līgā volejbolā sievietēm šodien sākās izslēgšanas cīņas ar triju Latvijas un Lietuvas un divu Igaunijas klubu līdzdalību. Vienā no pāriem Daugavpilī tikās divas Latvijas komandas – vietējais VK “miLATss” un Rīgas Volejbols skola, sīvā cīņā ar ar 3:0 (26, 22, 23) panākumu svinot pamatturnīra 2. vietas ieguvējām RVS volejbolistēm.

1. setā gandrīz visu laiku vadībā bija mājinieces. Seta beigās bija arī 21:17 viņu labā. Tomēr rīdzinieces spēja atspēlēties un uzvarēt. 2. setā pēc diviem Alises Kjasiles “eisiem” RVS izvirzījās vadībā ar 7:3, bet seta vidū tika noķerta, un atkal viss izšķīrās seta galotnē. Arī 3. setā uz vieglu uzvaru nebija, ko gaidīt, un panākumu pēc mīnusiem seta vidū izdevās gūt vien seta galotnē, punktu mačam ar netveramu servi pieliekot Lāsmai Ozolai.

Uzvarētājām 23 punktus (3 “eisi”, 2 bloki) guva komandas uzbrukuma līdere Marta Kamēlija Levinska, ar 14 punktiem (2 netveramas serves, 3 bloki) piepalīdzēja Alise Kjasile, ar 8 (3 – ar bloku) – Irbe Andike Lazda. Mājiniecēm rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Darja Tarasenko, 9 punkti Ivetas Alehinas kontā.

“Nebija viegli,” pēc spēles teica RVS vecākais treneris Andrejs Odinokovs. “Pirmo setu sākām ar mīnusiem un tikai galotnē panācām plus divi. To jau zinājām, ka Daugavpilī būs grūti spēlēt, un tā arī bija. 2. setā gandrīz visu laiku bijām vadībā, bet trešajā nespējām saglabāt koncentrēšanos. Seta vidū bijām zaudētāju lomā un uzvaru izcīnījām vien galotnē. Nedaudz ietekmēja tas, ka iepriekšējo spēli bijām aizvadījuši pirms trim nedēļām, jo pret Latvijas Universitāti spēlējām ar otro sastāvu.”

“Viss labi, kas labi beidzas,” piebilda rīdzinieču treneris Pāvels Seļivanovs. “Viss kārtībā.”

Grūtāks uzdevums bija VK „Jelgava”/LLU komandai, kas savās mājās tikās ar pamatturnīrā 3. vietu ieņēmušo „Alytaus Prekyba – Parama”. Alītietes vēl nebija izkāpušas no autobusa, kad jau bija zaudējušas pirmo setu. Kaut arī viņas guva spēles pirmos trīs punktus, drīz tika noķertas (4:4), mājiniecēm pārliecinoši uzvarot setā ar 25:18. Lieliski uzbrukumā spēlēja Līga Plāte (7 punkti), Kristīne Dzierkale un Jana Leite (pa 5 punktiem setā).

Sapratusi, ka sarkanais paklājs un pastaiga pa Lielupes promenādi šajā tūrisma braucienā nav paredzēta, pamatturnīra trešā komanda ķērās Jelgavas alnim pie ragiem. Tomēr 2. setā, kaut arī jelgavnieču pārsvars nebija liels (lielākais – 14:11 pēc Alises Švarcas bloka), viešņas vadībā izvirzījās vien seta nogalē – 20:19 pēc Jekaterinas Kovaļskas netveramas serves. “Šūpolēs” izšķirošo punktu uzbrukumā guva alītiete Kovaļska – 26:24 viešņu labā.

3. setā neviena no komandām vairāk par 3 punktu pārsvaru neieguva, bet pēdējos trīs punktus setā guva viešņas – 25:21 viņu labā pēc Plātes uzbrukuma sitiena autā.

Atspēlējās jelgavnieces ne bez piedzīvojumiem. 4. setā viešņas vadībā nebija ne reizi. Pēc līdzīga sākuma svaru kausus mājinieču pusē nosvēra Līga Plāte, kura ar piecām netveramām servēm pēc kārtas(!) palīdzēja 12:11 pārvērst par 19:11. Pārsvarā pateicoties mājinieču kļūdām, Alītas volejbolistes atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas (16:19), vēlāk pietuvojās līdz punkta deficītam, bet uzvarēja Jelgavas kluba pārstāves – 25:23. Sev izcilo setu Plāte pabeidza ar sekmīgu uzbrukumu.

Arī 5. setā piedzīvojumu netrūka. Šķietami drošo vadību ar 14:11 apēnoja Plātes trauma... Trīs punktus pēc kārtas guva viešņas, bet vairāk jelgavnieces viņām izdarīt šodien neļāva – uzvara ar 3:2 (18, -24, -21, 23, 14).

Plāte VK “Jelgava”/LLU rindās guva 26 punktus (6 – ar servi, 2 – ar bloku), 20 punkti Līvai Solai, 15 – Janai Leitei (pa 3 – blokā un no serves līnijas) un 11 – Kristīnei Dzierkalei (2 “eisi”, 3 bloki). Alītas komandā Kovaļska guva 24, Tautvile Grinkevičiūte – 16, Katerina Dolkarta – 14 (4 “eisi”, 3 bloki) un Agne Daunīte – 10 punktus.

“Visi seti bija ļoti līdzīgi,” pēc uzvaras teica Jelgavas kluba vecākais treneris Jānis Leitis. “Kurai kādā epizodē paveicās, kura kaut ko izcīnīja. Pašas izsitām autā 2. seta beigās, divreiz ar to pašu atbildēja pretinieces izšķirošajā setā. Kad panācām 14:11 pēdējā setā, traumu guva Plāte, kurai bija jāiet servēt. Viņas vietā uzlaidu otru cēlāju.

Izšķirošais cīņā ar šo komandu ir – kurš labāk uzservēs. Šoreiz tās bijām mēs (16 “eisi” pret 10. - LVF Preses dienests). 4. setā pat izsitām no uzņemšanas viņu libero, un serves uzņemt gāja cēlāja. Tomēr, kad devās servēt Kovaļska, arī mūsu laukumā pusē bija satraukums. Vismaz šodien bloku labāk likām mēs, viņas bija labākas aizsardzībā. Kad vajadzēja, iesitām uzbrukumā.”

Pamatturnīra uzvarētāja TU/”Bigbank” viesos ar 3:0 (14, 13, 7) sagrāva „TK Aušrine-KKSC” (Jade Šadeiko 17 – Gabija Kasperavičiūte un Dastina Železniakaite pa 4), bet TK „Kaunas”-VDU savā laukumā ar 3:1 (22, 18, -23, 20) sagādāja zaudējumu pamatturnīrā vienu vietu augstāk finišējušajai „TalTech/Tradehouse” (Ugne Lokīte 18 (3 “eisi”, 4 bloki – Marija Sēstla 15).

Ceturtdaļfinālos līdz 2 uzvarām otrās spēles 9. martā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija