Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Leitis: "Jātiek galā ar servju uzņemšanu"

Jānis Leitis: "Jātiek galā ar servju uzņemšanu"
Daudz ko, ja ne visu, noteiks servju uzņemšana.
Foto: www.cev.lu

Baltijas līgā sievietēm rīt Lietuvā ar ceturtdaļfināliem sāksies medaļu dalīšana. 2016./2017. gada sezonas godalgu ieguvējas kļūs zināmas svētdien. Pirms izbraukšanas īsi abu Latvijas komandu treneru komentāri.

Triju dienu maratonā Lietuvas pilsētās Kauņā un Jonavā tiks noskaidrotas Baltijas līgas labākās komandas. Ceturtdaļfināli notiks Jonavā, un divos no tiem cīnīsies arī Latvijas komandas. Abas spēlēs pulksten 19:00.

"Jelgava/LU" tiksies ar Igaunijas klubu "TTU/Tradehouse". Pamatturnīrā abās spēlēs ar 3:1 labākas bijušas Igaunijas kluba spēlētājas, taču turnīra tabulā ceturtajā vietā ierindojās Jelgavas klubs, kaut gan tikpat punktus izcīnīja arī rītdienas pretinieces.

“Šovakar izbraucam, pārnakšņojam Kauņā un rīt tur aizvadām rīta treniņu. Tiesa, ne spēļu zālē,” par plānu finālturnīra sākumam stāsta komandas treneris Jānis Leitis. “Tik liela mūsu delegācija sen nav bijusi. Braucam divi treneri un divi fizioterapeiti. Tiesa, arī trīs spēles trijās dienās nebūs viegla pastaiga. Priecē, ka pagaidām neviena no spēlētājām nav pateikusi, ka nebrauks uz Kauņu.”

Lūgts novērtēt izredzes pirms ceturtdaļfināla, Leitis raustīja plecus: “Tikko ar otro treneri tieši runājām, ka nav nekādu sajūtu par to, kā mums varētu veikties. It kā pretinieces tabulā palika aiz mums un nekādu izcilo spēlētāju sastāvā nav, taču abās spēlēs šosezon viņas mūs noservēja. Tāpēc jātiek galā ar servju uzņemšanu.”

Interesanta ir situācija ar zālēm un mājinieču priekšrocībām: “Kauņas klubs nespēlēs savā hallē. Arī Jonavā mājinieču mači notiks jaunuzceltajā hallē, kurā spēles komandas vēl nav aizvadījušas. Varbūt tagad lietuvietes tur trenējas. Savukārt svētdien cīņa par medaļām notiks Kauņas arēnā (tajā 1939. gadā otro reizi par Eiropas čempioniem kļuva Lietuvas basketbolisti. - D.Ā.). Tāpēc mājas priekšrocības būs nosacītas, vairāk tāpēc, ka nebūs jāceļo uz citu valsti.”

Lūgts nosaukt galvenās favorītes, treneris nosauc Kauņas un Kohilas komandas: “Kauņa varētu Kohilu vinnēt. Kohilai gan ir viena Gundara Celitāna tipa diagonālā spēlētāja, kas uzbrūk ar 70 procentu efektivitāti, bet Kauņas komanda ir vienmērīgāka. Kauņai ir labs libero. Ja sanāks labas serves... "TU/Eeden" izceļas ar kopējo spēli, un tur ir viena ņipra dāma ceturtajā zonā. Starp citu, Tartu komanda un mēs Lietuvā būs vienīgās, kurās nav ārzemnieču.”

Tieši ar "TU/Eeden" ceturtdaļfinālu aizvadīs Daugavpils VK "miLATss". Šosezon abas komandas uzvaras dalījušas uz pusēm. Vispirms Tartu volejbolistes savā laukumā svinēja uzvaru ar 3:1, bet daugavpilietes savās sienās revanšējās pārliecinošāk – 3:0.

“Protams, lieti noderētu Anastasija Kravčenoka, kura jau sākusi gatavoties pludmales volejbola sezonai. Tomēr visas pārējās pamatsastāva meitenes ir ierindā,” potenciāli labākais pieejamais sastāvs būs arī Daugavpils komandas trenerei Žannai Zaņeginai. “Uz spēlēm dosimies piektdien, jo tas ir nepilnu triju stundu brauciena attālumā. Kā varam nospēlēt, pat prognozēt grūti, jo meitenes vēl ir ļoti jaunas. Kad domāju, ka vajadzētu vinnēt, zaudējam, un, kad liekas, ka izredžu uz uzvaru praktiski nav, uzvaram.”

Ceturtdien vēl var pieteikties uz Latvijas Volejbola federācijas sarūpēto autobusu, lai svētdien brauktu atbalstīt Latvijas komandas klātienē.

Ceturtdaļfināli 3. martā:

JKKSC 16:30 Kohila VC – Alytus
JKKSC 19:90 Jelgava/LU – TTU/Tradehouse
Jonavos arena 16:30 TK Kaunas-ASU – Achema KKSC
Jonavos arena 19:00 TU/Eeden – VK miLATss

Izmantotie resursi:
volejbols.lv