Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pēda paliek bez Itālijas kausa, Celitānam divas uzvaras Turcijā

Jānis Celmiņš

Pēda paliek bez Itālijas kausa, Celitānam divas uzvaras Turcijā
Gundars Celitāns
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Itālijas volejbola kausa izcīņas finālā Jāņa Pēdas pārstāvētā "BreBanca Lanutti Cuneo" komanda aizvadītajā nedēļā piekāpās Trentīno "Itas Diatec" vienībai ar 1:3, tādejādi Latvijas volejbolists palika bez Itālijas kausa, bet Jāņa Šmēdiņa pārstāvētā Berlīnes "SCC" komanda izcīnījusi vēl vienu uzvaru Vācijas Bundeslīgā. Arī par pārējo Latvijas volejbolistu gaitām ārzemju līgās zemāk.

Itālija

Aizvadītajā nedēļā tika izspēlēts Itālijas kausa izcīņas "Final four" turnīrs. Sestdien Jāņa Pēdas pārstāvētā "BreBanca Lanutti Cuneo" vienība pusfinālā pārspēja Trevīzo komandu, bet Trentīno "Itas Diatec" komanda bija pārāka par Modenas vienību. Pusfināla cīņā Pēda guva deviņus punktus. Dienu vēlāk kausa izcīņas finālā Kuneo klubs bija spiests atzīt Trentīno "Itas Diatec" vienības pārākumu – 1:3. Šajā spēlē Latvijas volejbolists guva vienu punktu.

Vācija

Vācijas Bundeslīgā vēl vienu uzvaru izcīnījusi Jāņa Šmēdiņa pārstāvētā Berlīnes "SCC" vienība, kas savā laukumā ar 3:0 pārspēja "Volleys Bortrop" vienību. Šmēdiņš šajā mačā guva 11 punktus (seši no tiem gūti ar servi).

Jau šajā nedēļā gan Pēdam, gan Šmēdiņam paredzētas kārtējās spēles Eirokausos.

Turcija

Tāpat dalību Eirokausos (GM Capital Challenge Cup) šonedēļ turpinās Gundars Celitāns un viņa pārstāvētā "Ziraat Bank" komanda, kas aizvadītajā nedēļā Turcijas čempionātā tika pie divām pārliecinošām uzvarām ar rezultātu 3:0.Vispirms Ankaras klubs guva virsroku pār "SGK" vienību (Celitāns šajā spēlē guva 14 punktus), bet pāris dienas vēlāk pieveica arī "Belediye Plevne" vienību. Latvijas izlases līderim šajā spēlē seši punkti.

Spānija

Spānijas čempionātā jau 16.(!) uzvaru (joprojām spēlē bez zaudējumiem) izcīnījusi Viktora Koržeņeviča pārstāvētā "Unicaja Almeria" komanda, kas kārtējā spēlē ar 3:0 guva virsroku pār "Palma Volley" vienību. Koržeņevičs spēli sāka "Unicaja" kluba pamatsastāvā un aizvadot vienu no savām labākajām spēlēm sezonā guva 14 punktus.

Brazīlija

Zaudējumu Brazīlijas Superlīgā piedzīvojusi Anša Medeņa pārstāvētā "Volei Futuro" vienība, kas viesos ar 0:3 piekāpās "UCS" komandai. Medenim šī spēle nebija pārāk veiksmīga. Latvijas volejbolists devās laukumā sevis pārstāvētās komandas pamatsastāvā un guva četrus punktus.

Francija

Dramatisku piecu setu cīņu Francijas čempionātā aizvadījusi Ruslana Sorokina pārstāvētā "Rennes" komanda, kas savā laukumā ar 2:3 piekāpās "Saint Quentin" vienībai. Sorokins spēli sāka pamatsastāvā un guva deviņus punktus.

Francijas "Pro B" līgā pie uzvarām aizvadītajā nedēļā tikušas Aivara Petruševica, Vadima Kardaša un Valērija Lomakina pārstāvētā "Chaumont" komanda, kā arī Jevgēņijas Grimailova pārstāvētais "St-Brieuc" klubs. "Chaumont" Latvijas trio izbraukumā apspēlēja "Lyon" komandu – 3:0. Petruševics šajā mačā guva 16 punktus, Kardašs atzīmējās ar pieciem, bet Lomakins savā debijas spēlē (pirmo reizi tika pieteikts spēlei) laukumā netika.

Divu Latvijas volejbolistu Jevgēņija Grimailova un Andreja Zavorotnija pārstāvēto klubu cīņā pārāka izrādījās pirmā pārstāvētā "St-Brieuc" komanda – 3:0. Grimailovs šajā spēlē guva 12 punktus, Grimailovs atzīmējās ar vienu.

Somija

Somijas čempionātā uzvara un zaudējums – tāda ir Hermana Egleskalna un Normunda Veinberga pārstāvētās "PerPo" komandas bilance. Vispirms "PerPo" izbraukuma mačā ar1:3 piekāpās "Piivolley" (Venbergam 23punkti Egleskalnam – 15), bet pāris dienas vēlāk ar 3:2 pārspēja Tamperes "Isku-Volley". Egleskalns šajā spēlē atzīmējās ar 30 gūtiem punktiem, kļūstot par spēles rezultatīvāko spēlētāju.

Pie panākuma tikusi arī brāļu Ērika un Edgara Baiku pārstāvētā "Riento Volley", kas savā laukumā ar 3:1 pārspēja "Muramen" vienību. Vienu no veiksmīgākajām spēlēm šosezon aizvadīja abi brāļi. Ēriks guva 21 punktu, bet viņa brālis atzīmējās ar 14.

Uzvaru aizvadītās nedēļas spēlē izcīnījusi Uģa Krastiņa vadītā "ValePa", bet ar zaudējumu nācies samierināties Gunta Atara pārstāvētajam "Saimaa Volley" klubam.

Izmantotie resursi:
legavolley.it
lnv.fr
rfevb.com
volleyball-bundesliga.de
superliga.com.br
voleybol.org.tr

     [+] [-]

, 2010-02-02 17:35, pirms 15 gadiem
Celitāns MONSTRS !!!