Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U-19 sieviešu izlase startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā

Jānis Celmiņš

U-19 sieviešu izlase startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā
Latvijas izlase
Foto: volejbols.lv

Uz Eiropas U-19 čempionāta pirmo kvalifikācijas kārtu Zviedrijā šodien devusies Latvijas junioru sieviešu izlase treneru Ilmāra Pūliņa un Guntas Paegles vadībā. Mūsu izlases konkurentes šajā turnīrā būs Norvēģija, Anglija, kā arī mājiniece Zviedrija.

Šajā čempionātā kopumā startēs 37 izlases. Finālturnīrā (2014.gadā) vietu jau nodrošinājušas organizētājas valstis - Igaunija un Somija. Latvijas izlase kvalifikāciju Eiropas čempionātam uzsāk no pirmās kvalifikācijas kārtas, kur tiksies ar Zviedrijas, Norvēģijas un Anglijas izlasēm. Nākamajai kārtai kvalificēsies divas labākās izlases no pirmās kārtas. 3. janvārī mūsu meitenes spēlēs ar Norvēģiju, bet divas nākamās dienas attiecīgi ar Anglijas un Zviedrijas vienaudzēm.

Kvalifikācijas turnīra 1.kārtas uzvarētāja iekļūs apakšgrupā, kur pretinieces būs Serbijas, Francijas un Ukrainas izlases. Kvalifikācijas turnīra 2.vietas ieguvēja iekļūs grupā ar Turcijas, Horvātijas un Portugāles izlasēm. Kvalifikācijas turnīra trešā un ceturtā vieta sacensības otrajā kārtā neturpinās.

Otrās kārtas grupu uzvarētājas nodrošinās vietu finālturnīrā, bet otrās vietas ieguvušās, kā arī viena labākā trešo vietu ieguvusī komanda, nodrošinās vietu trešajā kārtā. Trešajā kārtā astoņas komandas tiks sadalītas divās grupās.

Trešā kārta norisināsies no 10-13.jūlijam, kur finālturnīram kvalificēsies katras grupas pirmo vietu ieguvusī komanda, kā arī viena labākā otro vietu ieguvusī komanda no abām grupām.

Finālturnīrā piedalīsies 12 valstu izlases.

Latvijas izlase uz turnīru devusies ar mērķi iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā. Otrajā kārtā piedalīsies 28 izlases, un šī kārta notiks no 24. līdz 27. aprīlim.

Latvijas izlases sastāvs: Alise Pētersone, Monta Urbāne, Olga Kudrova, Enija Bidzāne, Elvita Dolotova, Sabīne Utināne, Terēze Hrapāne, Linda Jākobsone, Eva Deisa, Anastasija Kravčenoka, Alise Švarca, Ieva Šneidere.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-03 09:59, pirms 11 gadiem
tagad ieņemt otro vietu būtu pat labāk nekā 1. vietu! Veiksmi meitenēm!