Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls: "Iepriekš teicām, ka mums ir mazi sapņi. Kādu daļu piepildījām jau tagad"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kēls: "Iepriekš teicām, ka mums ir mazi sapņi. Kādu daļu piepildījām jau tagad"
Foto: CEV / Latvijas Volejbola federācija

Eiropas čempionāta ievada mačā Tallinā Latvijas vīriešu volejbola izlase apspēlēja Igaunijas valstsvienību (25:23, 25:22, 16:25, 25:21), gūstot pirmo panākumu izlases vēsturē finālturnīros. Mūsu izlases galvenais treneris Avo Kēls atzīst, ka sapnis nebija uzvarēt tieši Igauniju, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Pēc Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas un CEV prezidenta Aleksandra Boričiča apsveikuma vārdiem Latvijai pirmajā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē pēc 26 gadu pārtraukuma laukumā pamatsastāvā kapteiņa Toma Švana vadībā devās arī Romāns Saušs, Hermans Egleskalns, Deniss Petrovs, Atvars Ozoliņš, Renārs Pauls Jansons un libero Ingars Ivanovs.

Egleskalns ar 21 punktu arī kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas komandā, pa diviem punktiem gūdams ar servi un bloku. 14 punktus guva Ozoliņš, izceldamies ar trim blokiem. Desmit punktus sarūpēja Saušs, deviņus – Švans, bet sešus pievienoja Jansons, pusi sakrājot blokā. Izcēlās cēlājs Petrovs, kurš visus savus četrus punktus guva ar bloku!

“Man šī spēle pagaidām nozīmē tikai vienu uzvaru,” pēc mača teica uzvarētāju komandas galvenais treneris Avo Kēls (Igaunija), kuru pēc mača ilgi tirdīja arī mājinieku prese. “Mēs psiholoģiski būsim vēl spēcīgāki. Tagad būs divas brīvas dienas. Jau preses konferencē teicām, ka mums ir mazi sapņi. Kādu daļu no tiem piepildījām jau šodien. Tas nenozīmē, ka mūsu sapnis bija tieši Igauniju uzvarēt.”

“Izšķirošie šodien bija bloks un aizsardzība, kur nospēlējām labi. Servju uzņemšana mums ir par 20% sliktāka nekā igauņiem, taču mēs to kompensējām citos spēles elementos un uzvarējām. Mēs bijām divreiz labāki blokā [13 punkti pret pretinieku septiņiem], un arī aizsardzībā labi nospēlējām,” uz cīņas iznākumu izšķirošajiem spēles elementiem norāda treneris.

“Mums jau šeit spēlēt ir privilēģija, bet uzvarēt pirmajā spēlē ir ļoti patīkami,” pēc spēles sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas rezultatīvākais spēlētājs Hermans Egleskalns. “Uzteikšu visu komandu, kas nesalūza pēc trešā seta un izturēja igauņu spiedienu. Mums labi padevās serve, svarīgos brīžos uzvarējām izspēles, bet uzvarēja visa komanda.”

“Avo pēc trešā seta mums neteica neko,” teica otrs rezultatīvākais Latvijas izlases volejbolists Atvars Ozoliņš. “Trešajā setā viņš veica maiņas, dodot atpūtu pamatsastāvam. Pēc tam izdevās atstāt spēlē bumbas pēc spēlēšanas aizsardzībā, noticējām sev pēc pirmajiem diviem uzvarētajiem setiem, ka varam uzvarēt, un to izdarījām.” Uz jautājumu par viņa karjeras labāko spēli spēlētājs atbildēja, ka viņš cer, ka tā vēl ir priekšā, taču šobrīd tieši panākums pret igauņiem ir nozīmīgākais.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2021-09-02 06:53, pirms 3 gadiem
Uzņemšana pēdējos gados vienmēr bijis klupšanas akmens. Svarīgi lai lido serve,tad būs bloks un to uzņemšanas robu var aizpildīt.Spēles dažādošanai drusku vairāk pirmos tempus jāizmanto.