Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmu izlase turpina gatavošanos un gaida pastiprinājumu

Jānis Celmiņš

Latvijas dāmu izlase turpina gatavošanos un gaida pastiprinājumu
Jekaterina Stepanova vairākus gadus spēlē un studē ASV
Foto: mysanantonio.com

Atjaunotā Latvijas dāmu volejbola izlase turpina gatavošanos Eiropas čempionāta 1. kvalifikācijas kārtas spēlēm ar Kipras izlasi. Par jaunumiem izlasē portālu Sportacentrs.com informēja tās galvenais treneris Jānis Leitis.

Latvijas sieviešu izlase dalībai Eiropas čempionātā ir pieteikta pēc ilgāka pārtraukuma un Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāks ar pirmo kārtu, kur Latvijas izlases pretinieces būs Kipras izlase. Uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā, kur pirmā spēle tiks aizvadīta š.g. 12.maijā pl.18 Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, bet atbildes spēle 20. maijā Limasolā (Kipra). Uzvaras gadījumā Latvijas izlase iekļūs kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā - grupu turnīrā, kur potenciālās pretinieces būs - Čehijas, Bulgārijas un Ungārijas izlases.

Izlase treniņus aizvada jau divas pinas nedēļas un izlases galvenajam trenerim Jānim Leitim šobrīd jau ir zināma skaidrība par katras spēlētājas varējumu. „Vakar kopā ar komandu pirmo reizi trenējās pieredzējusī Sana Ctlakša, kura ir ļoti pieredzējusi cēlāja un viņa būs mūsu izlases pamatcēlāja. Tāpat treniņnometni papildinājusi Sandra Breikša, kas izskatās, ka būs viena no pamatsastāva otrā tempa uzbrucējām. Arī par libero pozīcijas spēlētāju man jau ir skaidrība. Tā, visticamāk, būs Aleksandra Tihovska. Tāpat liels palīgs būs Viktorija Brice. Šobrīd gaidām pievienojamies divas francūzietes Ļubovu Tihomirovu un Lanu Sorokinu. Tāpat tuvākajā laikā no ASV vajadzētu būt klāt Dagnijai Mediņai. Tāpat gaidām Jekaterinu Stepanovu, kura gan klāt būs īsi pirms pašām spēlēm kvalifikācijā. Labi treniņos, kā pirmā tempa uzbrucēja, strādā Līva Brīvule, kura gan ASV bija pārorientēta par diagonāli,” pastāstīja Leitis.

Par izlases kapteini neoficiāli ir apstiprināta Viktorija Brice un treneris pieļauj, ka viņa būs komandas kapteine arī EČ kvalifikācijas spēlēs. „Atmosfēra treniņos ir ļoti laba un visas spēlētājas gatavojas ļoti nopietni. Komandu bija skāris saslimšanu vilnis, taču lielos vilcienos viss kārtībā,” pauž Leitis, cerības liekot uz spēlētājām, kuras vēl papildinās sastāvu. Kļuvis zināms, ka Latvijas izlasei maija cīņās nepalīdzēs Olga Točko-Ativi, kurai jātiek skaidrībā ar savainojumiem.

Gatavojas arī Kipras izlase

Šāda tāda informācija trenerim ir arī par Kipras izlasi, kura arī jau sākusi kopīgus treniņus. Gatavošanās notiek valsts otrajā lielākājā pilsētā Limasolā, „Spyros Kyprianou” sporta centrā. 20. maijā tur risināsies EČ kvalifikācijas atbildes mačs ar Latvijas valstsvienību. Kipras izlasi trenē grieķu speciālists Manoulis Roumeliotis, kurš savulaik bija pazīstams pludmales volejbolists. 2008. gada olimpiskajās spēlēs viņš trenēja grieķu pludmales volejbola sieviešu pārus Koutroumanidou / Tsiartsiani un Karantassiou / Arvaniti. 2012. gada janvārī ar Kipras junioru izlasi viņš viesojās arī Latvijā.

"Kipras nacionālā komanda varētu būt pieredzējušo spēlētāju sajaukums ar jaunajām asinīm, kas nesen kļuva par Eiropas mazo valstu junioru čempionēm. Mēs cenšamies izveidot komandu, kas apvieno pieredzi un jaunības entuziasmu, tādējādi liekot pamatus nākotnei. Divās spēlēs pret Latviju mūsu mērķis ir spēlēt tik labi, cik vien iespējams, parādot no sevis to labāko. Pretiniece noteikti ir labāka komanda, tomēr mēs nezaudējam cerību," paudis Kipras izlases galvenais treneris.

Pirmais atjaunotās Latvijas izlases mačs jau 12. maijā Olimpiskajā Sporta centrā, tā sākums pulksten 18.00.

Izmantotie resursi:
Latvijas Sieviešu volejbola Jumtalapa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-01 17:04, pirms 12 gadiem
Jau ir spekulācijas par Stepanovas nākotnes plāniem - Eiropas volejbols vai FIU maģistratūra...

  +3 [+] [-]

, 2012-05-01 17:30, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Laikam tādā izlasē spēlēt ir kā nonākt civilizācijā...
Neko sev - Catlakša vai tad nespēlēja vēl 90tajos???
un 80tajos arī

  +1 [+] [-]

, 2012-05-01 17:36, pirms 12 gadiem
es vispār gaidīju Olgu, bet tagad laikam jāsāk domāt par kkādu Stepanovu

     [+] [-]

, 2012-05-01 19:24, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: točka,

Nesteidzies pārāk sadomāties par to ''kdu Stepanovu''! Ieradisies neilgi pirms Kipras, aklimatizācija, iejušanās komandā un taktikas shēmās, pāreja no smiltīm uz grīdu...
cenzēts! par ko tad lai es domāju?

     [+] [-]

, 2012-05-01 19:44, pirms 12 gadiem
tur pusei jaanomet svars tad varbuut kkas sanaaks taadaam kaa zauerei,briivulei dukulei tihovskai jaaseezh uz maizes un uudens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-05 14:36, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Jau ir spekulācijas par Stepanovas nākotnes plāniem - Eiropas volejbols vai FIU maģistratūra...
Un kāds ir pamata plāns?

     [+] [-]

, 2012-05-05 14:37, pirms 12 gadiem
zdarova lisij rakstīja: tur pusei jaanomet svars tad varbuut kkas sanaaks taadaam kaa zauerei,briivulei dukulei tihovskai jaaseezh uz maizes un uudens
Uzreiz redzams ka esi insaiders!

     [+] [-]

, 2012-05-05 14:38, pirms 12 gadiem
točka rakstīja: cenzēts! par ko tad lai es domāju?
Padomā par hokeju!