Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Igaunijā finālu sasniedz Iecelnieks un Caics; Petruševics soli no fināla Somijā

Jānis Celmiņš

Igaunijā finālu sasniedz Iecelnieks un Caics; Petruševics soli no fināla Somijā
Aivars Petruševics
Foto: mestaruusliiga.fi

Igaunijas volejbola čempionāta finālā vietu nodrošinājusi Latvijas volejbolistu pārstāvētā „Tartu Pere leib” komanda, kas piektdien pusfināla sērijas izšķirošajā spēlē ar 3:0 pieveica „Parnu” volejbolistus.

Veiksmīgu maču Tartu komandas rindās aizvadīja Latvijas volejbolisti Artis Caics un Lauris Iecelnieks. Artim šajā spēlē seši punkti, Laurim par pieciem vairāk – 11. Igaunijas čempionāta finālā „Pere leib” pretī stāsies Tallinas „Selver” komanda, kuras krāsas šosezon pārstāv cits mūsējais Andrejs Baburovs.

Somija

Somijas čempionātā tikmēr soli no fināla nokļuvusi Aivara Petruševica pārstāvētā „Hurrikaani” vienība, kas arī sērijas trešajā spēlē pieveica „Sampo” klubu, šoreiz 3:2. Aivars uzvarētāju rindās izcēlās ar 28 punktiem, kļūstot par spēles rezultatīvāko spēlētāju. Latvietim arī lielisks +/- koeficients +25! Pēdējo soli fināla virzienā „Hurrikaani” varēs spert jau šovakar, kad komandas aizvadīs sērijas ceturto maču.

Guntis Atars tikmēr kļuvis jau par trešo Latvijas pārstāvi – galveno treneri kādā no Somijas augstākās līgas komandām. Viņš apstiprināts par „Saimaa Volley” komandas vecāko treneri.

Francija

Francijas čempionāta „Pro B” līgā pie panākuma tikmēr tikusi Toma Šmēdiņa pārstāvētā „Chaumont” komanda, kas sestdienas vakarā viesos pieveica „
St-Quenti” komandu – 3:0. Toms šajā spēlē piedalījās vien epizodiski spēles pirmajā un trešajā setā, punktus negūstot.

Ar sāpīgu zaudējumu (2:3) šajā pašā līgā nācies samierināties Vadima Kardašam un „Harnes” komandai, kas piecu setu cīņā atzina „St-Brieu” pārākumu. Latvijas volejbolista rēķinā šoreiz 10 punkti.

Beļģija

Pie panākuma Beļģijas čempionāta spēlē tikmēr tikusi Valtera Rammas pārstāvētā „Euphony Asse-Lennik” vienība, kas savā laukumā ar 3:2 pieveikusi „Soleco Herk-de-Stad” komandu. Valters spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa otrajā spēles setā un guva sešus punktus.

Ar zaudējumu tikmēr nācies samierināties Hermanim Egeskalnam un „Noliko Maaseik” komandai, kas sava laukumā atzinusi „Knack Roeselare” pārākumu – 0:3. Egleskalns spēli sāka sevis pārstāvētās komandas sākumsastāvā, taču tika nomainīts un mača turpinājumā laukumā gāja uz maiņu. Viņam šajā spēlē deviņi gūti punkti.

Izmantotie resursi:
volley.ee
mestaruliiga.fi
Ligue Nationale de Volley
Volleyliga Belgium