Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

papildināts Mūsējie ārzemēs: Egleskalns un Veinbergs cīnīsies par zeltu, Šmēdiņš un Cielavs - bronzu

Jānis Celmiņš

Mūsējie ārzemēs: Egleskalns un Veinbergs cīnīsies par zeltu, Šmēdiņš un Cielavs - bronzu
"Lakkapaa" komandas volejbolisti
Foto: mestaruusliiga.fi

Šodien noskaidroti pirmie Somijas volejbola čempionāta finālisti. Par tiem kļuvuši "Lakkapaa" volejbolisti, kuri viesos arī ceturto reizi apspēlēja "Etta" komandu (3:1), sērijā triumfējot ar 4-0.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie atkal bija mūsējie. Hermans Egleskalns guva 28 punktus un nopelnīja lielisku lietderības koeficientu +20, bet Normunds Veinbergs atzīmējās ar 17 gūtiem punktiem. "Etta" rindās Toms Šmēdiņš guva deviņus punktus, bet Salvis Cielavs, lai arī spēli sāka "Etta" vienības pamatsastāvā uzspēlēt tā arī nespēja, iemesls - diezgan nopietnas veselības problēmas.

Tādejādi "Lakkapaa" komanda kā pirmā nodrošināja vietu čempionāta finālā, bet "Etta" spēlēs par Somijas bronzu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Toms Šmēdiņš pauda, ka nav lielas atšķirības ar kuru no abām komandām spēlēt bronzas sēriju. " "Valepa" komandai vājā vieta ir servju uzņemšana, "Isku" lielu mīnusu nav. Īstenībā vienalga, nav svarīgi. Kāda starpība, kuru apspēlēt," smejot teica Šmēdiņš.

Uģa Krastiņa vadītā „Valepa” komanda piedzīvojusi zaudējumu Somijas čempionāta pusfināla sērijas ceturtajā spēlē, savā laukumā ar 2:3 piekāpjoties „Isku” vienībai. Rezultāts sērijā tādejādi atkal kļuvis neizšķirts – 2-2. „Valepa” komandu no zaudējuma neglāba arī Anša Medeņa rezultativitāte. Viņš šajā spēlē guva 29 punktus, bet veiksmīgu spēli aizvadīja arī Aivars Petruševics, kura rēķinā 15 punkti, Elviss Krastiņš pievienoja piecus.

Nākamo spēli komandas aizvadīs jau sestdienas vakarā, kad tiksies „Isku Volley” laukumā. Sērija rit līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Vācija

Vācijas Bundeslīgā uzvaru svinējusi Māra Vensberga pārstāvētā „Gotha” vienība, kas savā laukumā ar 3:1 pieveica turnīra pastarīti „Zurich Team VCO Berlin”. Māris spēli sāka komandas pamatsastāvā, taču tika nomainīts un punktus neguva.

Vācijas Bundeslīgas regulārais turnīrs noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, kad pēdējos mačus aizvadīs arī citu mūsējo pārstāvētās komandas.

Izmantotie resursi:
Mestaruusliiga
volleyball-bundesliga.de