Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas "Final 4": cīņā par medaļām dosies arī "Lāse"

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas "Final 4": cīņā par medaļām dosies arī "Lāse"
Raimonds Vilde ar savu "brigādi"
Foto: Renārs Buivids

Sestdien un svētdien Igaunijas pilsētā Pērnavā risināsies astotās „Schenker” volejbola līgas sezonas „Final 4” turnīrs. Pirmajā turnīra dienā divas pusfinālu cīņas, otrajā – spēles par medaļām. Latviju turnīrā pārstāvēs tikai viena komanda – „Lāse-R / Rīga”.

Pirmajā pusfinālā „Lāse-R/Rīga” pret „Parnu”

Sestdien kā pirmās laukumā dosies Rīgas un Pērnavas komandas. Rīdzinieki līgas pamatturnīrā ierindojās ceturtajā vietā, bet „Parnu” komanda, kas ir arī „Final 4” saimniece – regulārajā čempionātā uzvarēja. Ceturtdaļfinālā „Parnu” volejbolisti pārliecinoši tika galā ar „Poliurs / Ozolnieki” komandu (divu spēļu summā 6:0), bet „Lāse” ar 6:3 pieveica „Biolars / Jelgavu”. Visās trijās abu komandu savstarpējās spēlēs arī veiksmīgāki bijuši igauņi, taču visās trijās spēlēs vismaz pa setam rīdzinieki pratuši paņemt - divas reizes 1:3, reizi 2:3.

Rīdziniekus visas sezonas garumā nomoka dažādi savainojumu, taču komandas galvenais treneris Raimonds Vilde pauž, ka izslēgta ir varbūtība, ka pie vainas nepareizs treniņprocess. Vairāk tas viss saistīts ar neveiksmīgu apstākļu sakritībām. Par simts procentiem gatavi šobrīd nav Toms Vanags, tāpat nelieli savainojumi ir citiem rīdziniekiem. Atvaram Vildem tikmēr sezona jau noslēgusies – krustenisko saišu plīsums. „Lāses” pluss šosezon ir tās nosacīti, bet tomēr garais rezervistu soliņš. Jaunie pieredzējušākos (ne pieredzējušos) aizstāj itin veiksmīgi. Prieks skatīties, kā šosezon progresējis Jānis Liepiņš, tāpat labi vīru volejbolā ienācis Aleksandrs Avdejevs (17 gadi), labi treniņos strādā Edvarts Buivids, kas ļāvis viņam no sākumsastāva izkonkurēt Artūru Sivicki (pēdējam gan arī nelieli savainojumi). Arī cēlāji Vildem ir divi spēkos un varējumā vienlīdzīgi. Pēdējās spēlēs gan vairāk spēlējis Mārcis Gulbis.

„Skaidrs, ka nebūsim turnīra favorīti, bet uz Pērnavu dodamies pēc pieredzes un ar domu par godalgām. Vai izdosies tās izcīnīt, redzēsim,” pirms turnīra „Lāses” komandas mērķus Pērnavā atklāj Rīgas komandas menedžeris Ainārs Dakša.

„Parnu” komanda ir pieredzējušākā komanda (sākumsastāva vidējais vecums 26,7 gadi) turnīrā. Skaidra, ka tieši pērnavieši tiek uzskatīti par turnīra galvenajiem favorītiem un ne velti – pieredzējušākā turnīra komanda, spēlē savā laukumā, visas sezonas garumā spēlējuši pietiekami stabili. „Lāse-R” tikmēr apliecinājusi, ka ar savu labāko spēli var pārspēt jebkuru komandu, un no šī skatu punkta veroties, rīdzinieku izredzes tikai palielinās. Lai iekļūtu finālā, jāuzvar tikai viens mačs, tāds pats uzdevums arī dienu vēlāk cīņā par godalgām. Kādām, tas jau ir pašu rīdzinieku rokās.

Savu pusfinālu Rīgas volejbolisti uzsāks pulksten 16:00, un tiešraidē šo maču demonstrēs LTV7 kanāls. Bukmeikeru vērtējumā rīdziniekiem variantu uzvarēt šovakar nav. Kā būs dzīvē, lūkosim uzzināt jau šodien.

Otrajā pusfinālā „Selver” pret TTU

Otrajā no pusfinālu cīņām pulksten 18:30 cīņā dosies divas Igaunijas komandas – Tallinas „Selver”, kas līdzīgi kā „Lāses” komanda šosezon jūtami atjaunojusi sastāvu, un TTU vienība. Regulārā turnīra noslēgumā abas igauņu komandas ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā, kas sola aizraujošu cīņu arī pusfinālā. Divās no trim abu komandu savstarpējām spēlēm šosezon triumfēja „Selver” volejbolisti, taču sezonas otro pusi nedaudz labāk aizvadījusi TTU komanda. Bukmeikeri par diezgan pārliecinošiem šī pāra favorītiem uzskata talliniešus… Interesanti!

Kā veiksies Rīgas komandai?

  • 44

  • 27


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-02 09:41, pirms 11 gadiem
Spēli translēs Ltv1.

     [+] [-]

, 2013-03-02 11:59, pirms 11 gadiem
par lasi !

  -1 [+] [-]

, 2013-03-02 12:01, pirms 11 gadiem
atvainojos...Par Lāsēm!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-02 14:01, pirms 11 gadiem
He, interesanti, vismaz kautkas labs bez Dinamo zāģiem bus pa TV !
Kāds nezin, kad īsti notiks tā pēdējā kvalifikācija LV izlasei uz EČ?? Pavasarīt, kautkad?

     [+] [-]

, 2013-03-02 14:23, pirms 11 gadiem
VĪRIEŠIEM - 3.KVALIFIKĀCIJAS KĀRTA
T.G.H. rakstīja: He, interesanti, vismaz kautkas labs bez Dinamo zāģiem bus pa TV !
Kāds nezin, kad īsti notiks tā pēdējā kvalifikācija LV izlasei uz EČ?? Pavasarīt, kautkad?

     [+] [-]

, 2013-03-02 15:27, pirms 11 gadiem
AndrejsV rakstīja: http://volejbols.lv/izlases/3137
Pateicos !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-02 16:24, pirms 11 gadiem
Pērnava vienkārši izģērbj Piena puikas