Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

1. līgā sākušās izslēgšanas spēles

Jānis Celmiņš

1. līgā sākušās izslēgšanas spēles
VK "Ventspils" pirmajā "play-off" spēlē svin grūtu uzvaru
Foto: www.vkventspils.lv

Latvijas volejbola čempionāta 1. līgā aizvadītajā nedēļas nogalē sākušas "play-off" spēles. Vietu 2. izslēgšanas spēļu kārtā kā pirmie nodrošinājuši "RTU-UPS" komandas volejbolisti, kuri divu spēļu summā ar 6:1 pieveica SK "Aizkraukle".

Aizvadītajā nedēļas nogalē tikušas izspēlētas pirmās četras 1. līgas "play-off" spēles. Vietu otrajā turnīra kārtā nedaudz negaidīti jau nodrošinājusi "RTU-UPS" komanda, bet regulārā čempionāta otrās un trešās vietas ieguvēji "Valgundes PP" un VK "Ventspils" volejbolisti tikuši pie uzvarām izbraukuma spēlēs, tādejādi pirms atbildes spēlēm savā laukumā sperot solīti turnīra otrās kārtas virzienā. Ventspilnieki ar 3:2 pieveica "Balvu" komandu, bet valgundieši apspēlēja "Kuldīgas" sporta skolas komandu – 3:0.

Jau rīt savu pirmo spēli "play-off" turnīrā aizvadīs 1. līgas regulārā čempionāta uzvarētāji VK "Mārupe" volejbolisti. Viņiem pirmajā kārtā pretiniekos VK "Ozolnieki", kas regulārā čempionāta noslēgumā ierindojās astotajā vietā. Spēles sākums SN "Ozolnieki" pulksten 20.00.

Uzvarētāji katrā no pāriem tiks noteikti divu spēļu summā. Ja uzvarēto un zaudēto setu attiecība pēc divām spēlēm ir vienāda, tad tiek spēlēts tā sauktais "zelta sets". Šosezon, atšķirībā no citiem gadiem, 1. līgā mainījusies "play-off" izspēles sistēma. Izslēgšanas spēles risinās pēc divmīnusu sistēmas, kas nozīmē, ka arī 1. kārtas zaudētājiem vēl ir teorētiskas izredzes izcīnīt uzvaru 1. līgas turnīrā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv