Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ikaunieces jubilejā pretī stāsies spēcīgas konkurentes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ikaunieces jubilejā pretī stāsies spēcīgas konkurentes
Laura Ikauniece
Foto: Juris Bērziņš-Soms, lat-athletics.lv

31. maijā Austrijas pilsētā Gecisā sāksies septiņcīņas sacensības, kur savā dzimšanas dienā startēs Latvijas rekordiste Laura Ikauniece (21). Šo sacensību dēļ viņa nepiedalīsies "Rīgas kausos".

Vīriešu desmitcīņā pieteikti 26 dalībnieki, bet tikmēr sieviešu septiņcīņai gatavojas 34 sportistes. Latvijā lielākā interese būs par sieviešu startiem, jo cīnīsies viena no mūsu valsts labākajām sportistēm. Gecisā sportistes būs ne tikai lielā skaitā, tur vēlas startēt arī vairākas zvaigznes.

Starp pieteiktajām sportistēm Ikaunieces personiskais rekords (6414) ir septītā labākā punktu summa. Pēc savainojuma sadziedēšanas tagad plāno atgriezties vāciete Lili Švarckopa (6649), grib startēt kanādiete Brianna Teisena-Ītone (6530) un vairākas citas spēcīgas sportistes. Gecisā cīnīsies arī beļģiete Nafisatu Tiama un kubiete Jorgelisa Rodrigesa, kuras ielauzušās elitē jau pirms 20 gadu vecuma sasniegšanas.

Kā jau ziņots, pagājušajā gadā Laura Ikauniece šajās sacensībās izcīnīja 6186 punktus un sesto pozīciju, bet vēl pirms gada viņai bija 6282 punkti un vienpadsmitā vieta.

Pagājušā gada sezonas līdere Tatjana Černova pēc traumas jau ir atveseļojusies, tomēr šogad nestartēs ģimenes apstākļu dēļ, bet 2016. gada olimpiskajās spēlēs viņas mērķis ir zelta medaļa. Savukārt tikmēr Londonas olimpiskā čempione Džesika Enisa aizvadītajā gadā mocījās ar veselības problēmām un tikpat kā nestartēja, šogad nesportos ģimenes apstākļu dēļ, bet nākamajās olimpiskajās spēlēs viņa vēlas iegūt zeltu. Šīm superzvaigznēm dīkstāves iemesls tagad ir identisks - jūlijā abām gaidāma bērna piedzimšana.

Izmantotie resursi:
www.meeting-goetzis.at
www.rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 18:09, pirms 10 gadiem
Lai izdodas pārspēt pretinieces un mājās pārvest medaļu!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 18:28, pirms 10 gadiem
točka rakstīja: Lai izdodas pārspēt pretinieces un mājās pārvest medaļu!
un reizee Eiropas cempionata normativu. ;]

     [+] [-]

, 2014-05-28 19:20, pirms 10 gadiem
...jubileja? ...nu,nu