Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajai čempionei Čakirai draud mūža diskvalifikācija

Jānis Pārums

Olimpiskajai čempionei Čakirai draud mūža diskvalifikācija
Asli Čakira Alptekina
Foto: AP/Scanpix

Vairāki turku vieglatlēti, starp kuriem ir arī olimpisko spēļu čempione Asli Čakira Alptekina, uz aizdomu pamata par dopinga lietošanu nav iekļauti savas valsts izlasē Vidusjūras spēlēm, kas norisināsies jūnijā.

Turcijas Vieglatlētikas federācija sastāvā nav iekļāvusi ne tikai olimpisko čempioni 1500 metru skrējienā Čakiru Alptekinu, bet arī pērn Helsinkos notikušā Eiropas čempionāta uzvarētāju 100 metru barjerskrējienā Nevinu Janitu.

Pēc Turcijas plašsaziņas līdzekļu informācijas šīs vieglatlētes ietilpst to astoņu sportistu skaitā, kuras Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) tur aizdomās par dopinga lietošanu.

Jāpiebilst, ka Čakira jau savulaik bijusi diskvalificēta par dopinga lietošanu (pozitīvas bija 2004.gadā pasaules junioru čempionātā ņemtās analīzes, viņu diskvalificēja uz diviem gadiem), tādejādi viņai tagad draud mūža diskvalifikācija.

     [+] [-]

, 2013-04-27 17:49, pirms 11 gadiem
Kurš vienreiz pieķerts tas vairs nav labojams...