Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Trīssoļlēcēja Lasmane - NCAA konferences čempione otro gadu pēc kārtas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Trīssoļlēcēja Lasmane - NCAA konferences čempione otro gadu pēc kārtas
Rūta Lasmane. Foto: Texas Tech Track & Field

Šajā nedēļas nogalē Indianas štata pilsētā Eimsā risinājās NCAA "Big 12" konferences čempionāts telpās. Sacensību pēdējā dienā Labokas "Texas Tech" otrā kursa studente Rūta Lasmane izcīnīja čempiones titulu trīssoļlēkšanā.

Atgādinām, ka olimpiskā čempiona Kārļa Lasmaņa māsa, 2021. gada NCAA ziemas čempionāta bronzas medaļniece trīssoļlēkšanā un U23 Eiropas bronzas medaļniece Rūta Lasmane starpsezonā sekoja trenerim Keitam Hērstonam un pārcēlās no Talahasī "Florida State" uz Labokas "Texas Tech", kļūstot par pašreizējās NCAA čempiones trīssoļlēkšanā Ruta Usoro (Nigērija) komandas biedreni.

Tika lēsts, ka svētdien vienā smilšu kastē cīnīsies Latvijas labākās trīssoļlēcējas Rūta Lasmane ("Texas Tech") un Darja Sopova ("Texas"), tomēr galu galā valsts vicečempione nestartēja "Big 12" konferences čempionātā. Tādējādi spriedze samazinājās, bet pilnībā tā pazuda pēc trešā mēģinājuma - Lasmanei 13.85 metri, tikmēr sacensību galvenā favorīte Usoro palika bez rezultāta un nekvalificējās turpinājumam.

Pērnā gada Latvijas labākā vieglatlēte svētdien triumfēja "Big 12" čempionāta trīssoļlēkšanā, šoreiz pietika ar 13.85 metriem. Uz pjedestāla nokļuva arī "Oklahoma" pārstāve Mikeiša Velkoma (13.18) un "Baylor" studente Aleksa Medloka (13.18).

NCAA konferenču čempionātos līmenis ir ļoti atšķirīgs. Konference var būt spēcīga, tomēr kādā disciplīnā tiek uzrādīti pieticīgi rezultāti. Pagājušajā gadā Lasmane kļuva par ACC konferences čempioni, bet šogad viņa ir prestižākās "Big 12" konferences čempione.

NCAA ziemas čempionāts notiks 11.-12. martā. Lai kvalificētos NCAA telpu finālsacensībām, regulārās sezonas noslēgumā jābūt attiecīgās disciplīnas rezultātu ranga 16niekā. Galīgais rangs vēl nav publicēts, bet šobrīd izskatās, ka no mūsu vieglatlētiem NCAA telpu finālsacensībām kvalificējas tikai piecīņniece Kristīne Blaževiča (#2), trīssoļlēcēja Rūta Lasmane (#5) un trīssoļlēcēja Darja Sopova (#13).

Izmantotie resursi:
NCAA ziemas sezonas rezultātu rangs - tfrrs.org
Big 12 results - live.pttiming.com/?mid=4760