Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais olimpiskais čempions maratonā Kipčoge nestartēs 2028. gadā Losandželosā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divkārtējais olimpiskais čempions maratonā Kipčoge nestartēs 2028. gadā Losandželosā
Eliuds Kipčoge. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Titulētais Kenijas skrējējs Eliuds Kipčoge neplāno startēt 2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs.

Kipčoge triumfējis maratona distancē Riodežaneiro un Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet šovasar Parīzes Olimpiādē viņš nefinišēja, izstājoties pēc 30. kilometra muguras sāpju dēļ.

"Būšu Losandželosā, taču ne kā skrējējs. Būšu tur, lai iedrošinātu cilvēkus pilsētā pievērsties skriešanai," trešdien laikrakstam "Sport Bild" atklāja kenijietis, vēl neatklājot, vai tuvākajā laikā plāno noslēgt sportista karjeru. Bijušais maratona distances pasaules rekorda īpašnieks skaidroja, ka ar neveiksmīgo startu Parīzes olimpiskajās spēlēs jau ir samierinājies.

"Trenējies sešu mēnešu garumā, izej ringā un saņem nokautu. Tāda ir dzīve. Esmu pieņēmis rezultātu," teica Kipčoge, salīdzinot maratona skrējienu ar boksa maču.

2019. gadā Kipčoge kļuva par pirmo cilvēku, kuram izdevies maratonu noskriet ātrāk par divām stundām, finišējot stundā 59 minūtēs un 40 sekundēs, taču tā kā skrējienā bija gan tempa turētāji, gan nebija citu sāncenšu, rezultāts netika atzīts par oficiālu pasaules rekordu.

Šobrīd pasaules rekords maratonā pieder viņa tautietim Kelvinam Kiptumam, kurš distanci veicis divās stundās un 35 sekundēs. Kipčoge atzina, ka drīz pienāks laiks, kad maratons tiks veikts ātrāk nekā divās stundās arī oficiālās sacensībās.