Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempionātā krosā dominē igauņi, Ošiņa un Vanadziņi uzvar jauniešu grupās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas čempionātā krosā dominē igauņi, Ošiņa un Vanadziņi uzvar jauniešu grupās
Sibilla un Rūdolfs vanadziņi. Foto: Latvijas Vieglatlētikas federācija.

Šodien Cēsu apkaimē pie Āraišu dzirnavām notikušajā Baltijas čempionātā krosā pārliecinošu uzaru pa visām vecuma grupām svinēja igauņi, bet no Latvijas pārstāvjiem trīs uzvaras jauniešu grupās sarūpēja Austra Ošiņa, Rūdolfs un Sibilla Vanadziņi.

Pagājušajā gadā Latvija bija labākā Baltijas valstu vidū, individuāli tiekot pie astoņām uzvarām, tajā skaitā divām junioros (Artūrs Lapiņš un Kamilla Vanadziņa) un vienas pieaugušo grupā (Uģis Jocis). Šogad Latvijas skrējējiem izdevās uzvarēt tikai jauniešu grupās, kopā nopelnot trīs augstākos panākumus.

Šogad čempionāts sākās ar visjaunākās vecuma grupas (U16) zēnu un meiteņu startu. Kā tas šogad bijis ne reizi vien, sacensībās startēja un arī uzvarēja dvīņi Sibilla un Rūdolfs Vanadziņi. Divu kilometru distanci Sibilla veica 7:17, bet Rūdolfs – 6:33.Pie tam mūsu puiši šajā vecuma grupā aizņēma visu goda pjedestālu, jo netālu aiz uzvarētāja Emīls Matiass Reinfelds bija otrais – 6:39, bet Rihards Sitniks finišēja cieši aiz Emīla trešais – 6:41. Tikmēr meitenēm otra labākā latviete bija triatloniste Beāte Jansone, kura sīvi cīnījās par 4.vietu ar vairākām konkurentēm, bet tomēr beigās finišēja septītā.

Tūlīt sekoja vēl viens Latvijas jauno skrējēju trīskāršs panākums. Jaunietēm (U18) atkārtojot savu pērnā gada panākumu, uzvaru triju kilometru distancē Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla bronzas medaļas ieguvēja Austra Ošiņa guva ar rezultātu 11:04. Uz goda pjedestāla kāpa arī Amanda Valtasa – 11:27 un Alise Petrova -11:56. Tobrīd arī komandu cīņā Latvijas skrējējiem bija ievērojams pārsvars pret igauņiem – 62:39.

Diemžēl nākamie skrējieni vairs nebija tik veiksmīgi. Jauniešiem (U18) Kārlis Ancāns 4 km skrējienā finišēja tikai kā devītais – 15:06.Uzvarētāja Gregora Rasva (Igaunija) rezultāts bija par vairāk nekā minūti labāks - 13:49. Ļoti spraigi mūsu juniores 4 km distancē cīnījās par uzvaru ar lietuvieti Karolinu Bliujūti, kura finišēja pirmā ar rezultātu15:37.Šoreiz otrā Valērija Curikova – 15:49 un trešā – Evelīna Krista Sitnika – 16:16.Ošiņai un Valtasai būtu bijušas ļoti labas iespējas izcīnīt pirmās divas vietas arī junioru konkurencē. Komandu cīņā Latvijas skrējēji (88 p.) tobrīd vēl apsteidza igauņus – 72 p.

Tad jau sekoja igauņu skrējēju uzvaras trīs distancēs pēc kārtas: junioriem Jurgens Jonass (6 km – 20:22); sievietēm Laura Māsika (6 km – 23:25), kā arī vīru 8 km distancē Leonīds Latsepovs (26:13). Vienīgo medaļu – bronzas godalgu - šajās trijās distancēs izcīnija Jeļena Ābele -23:34, kura bija ļoti tuvu p Vīriešiem labākais bija Jānis Girgensons (4.v.-27:40), kuram pusminūte pietrūka līdz medaļai un kuram 8 sekundes piekāpās 5.vietu ieguvušais Edgars Šumskis, bet junioriem Lauris Grīniņš (5.v. – 21:34). Diemžēl izstājās galvenā Latvijas cerība šajā grupā Roberts Glazers.

Komandu cīņā visai pārliecinoša uzvara igauņu skrējējiem – 137 p. un četras individuālas uzvaras, Latvijai 118 p. un trīs uzvaras, bet Lietuvai 105 p. un viena uzvara.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Andris Staģis, statistiķis