Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dimanta līgas sezonu papildina ar vēl vienu posmu Ķīnā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dimanta līgas sezonu papildina ar vēl vienu posmu Ķīnā
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Dimanta līgas sacensību kalendārs 2022.gadam papildināts ar vēl vienu posmu Ķīnā, otrdien paziņoja organizatori. Ķīnā 30.jūlijā bija paredzēts posms Šanhajā, bet tagad kalendāram pievienots arī posms Šeņdžeņā 6.augustā.

Līdz ar to, vieglatlēti sacentīsies 14 posmos sākot no maija līdz septembrim, bet labākie atlēti sezonas finālsacensības aizvadīs Cīrihē.

Pēc pirmajām sacensībām Dohā 13. maijā, nākamais posms tiks aizvadīts Lielbritānijas pilsētā Birmingemā, kam sekos sacensības ASV Jūdžinas pilsētā, kurā arī notiks 2022. gada pasaules čempionāts vieglatlētikā.

2021. gada sezonā arī bija plānotas 13 Dimanta līgas sacensības, taču divi posmi Ķīnā tika atcelti.

2020. gada vieglatlētikas sezonu izjauca koronavīrusa pandēmija, kas piespieda atlikt arī Tokijas olimpiskās spēles un atcelt Parīzē paredzēto Eiropas čempionātu.

Pēc sacensībām Dohā paredzēti posmi 21. maijā Birmingemā, 28. maijā Jūdžinā, 5. jūnijā Rabātā, 9. jūnijā Romā, 16. jūnijā Oslo, 30. jūnijā Stokholmā, 30. jūlijā Šanhajā, 6. augustā Šeņdžeņā, 10. augustā Monako, 26. augustā Lozannā, 2. septembrī Briselē, bet fināls ieplānots 7. un 8. septembrī Cīrihē.