Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiduka: "Gandarījumu var sniegt tikai medaļa"

Jānis Pārums

Eiduka: "Gandarījumu var sniegt tikai medaļa"
Valentīna Eiduka un Sinta Ozoliņa Kovala
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka nepilnu nedēļu pirms Eiropas čempionāta, kas no 27.jūnija līdz 1.jūlijam notiks Somijas galvaspilsētā Helsinkos, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja savu audzēkņu veiksmēm un neveiksmēm sezonas pirmajā pusē.

Aināra Kovala pieticīgo sniegumu Znamensku memoriālā Eiduka skaidroja vienkārši: "Maskavā Ainārs divus metienus izpildīja, jo viss tā sāpējis, ka viņš nav varējis ne īsti iesildīties, ne mest. Bet vismaz vienu ieskaitītu metienu vajadzēja izmest. Vairāk vienkārši nevarējis, jo divas dienas iepriekš Bauskā viņš acīmredzot tiešām izlika visu, kas viņam bija iekšā (jāatgādina, ka Kovals sasniedza olimpisko A normatīvu – 83.89 – aut.). Ainārs sevi ir savedis kārtībā, domāju, ka arī turpinājumā viņam viss būs labi."

"Visi grib aizbraukt uz olimpiādi. Sintai Ozoliņai Kovalai pietrūkst 30 centimetru, bet vēl ir divi starti – Eiropas čempionāts un Latvijas olimpiāde," sacīja trenere. "Uz Sintas iespējām skatos cerīgi, bet tad jau redzēs, kā būs. Sinta ļoti grib sasniegt to rezultātu, tāpēc par daudz sakrampējas un nesanāk tā, kā vajadzētu. Vēlme ir tik milzīga, ka mazliet pajūk arī tehnika. "

"Zigismunds Sirmais vēl ir jauns, tehnika nav nostabilizējusies. Viņš var uzmest 75 metrus, bet tikpat labi arī 85 metrus. Diemžēl viņam kaut kādu laiku sāp mugura. Amerikā (Dimanta līgas posmā Ņujorkā – aut.) viņš izdarījis kaut kādu kustību, pēc kuras tās likstas sākušās. Ne viņš treniņos var riktīgi mest, ne mačos, bet domāju, ka uz tik lieliem mačiem kā Eiropas čempionāts saņemsies," piebilda trenere.

Viņa piekrita, ka visstabilāk šogad sevi demonstrē Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis. Uz Eiropas čempionātu Eiduka raugās ar cerībām, vienlaikus ar prognozēm neaizraujoties: "Ja galvas turēs, tad rezultāti visiem būs labi. Ja sāks uztraukties, tad nekas nebūs. Nākamā trešdiena un ceturtdiena (šajās dienās notiks kvalifikācijas sacensības un fināls vīriešiem – aut.) parādīs, kurš ir visgatavākais. Gandarījumu var sniegt tikai medaļa (smejas)."

  -1 [+] [-]

, 2012-06-21 10:26, pirms 12 gadiem
Normāla trenere - Sirmajam sāp mugura jau ilgāku laiku, bet šī saka, ka nevar ākstīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-21 11:03, pirms 12 gadiem
apeirons rakstīja: Normāla trenere - Sirmajam sāp mugura jau ilgāku laiku, bet šī saka, ka nevar ākstīties.
macies lasit! Ar akstisanos Vina doma, ka atbildigos machos jamet ir nopietni (bez akstisanas!)

  +2 [+] [-]

, 2012-06-21 11:04, pirms 12 gadiem
liepajarulle rakstīja: Jaa, tadi nesakaraigi teksti vinai
Vina sagatavoja so rakstu?
Vai Varbut Janis Parums nespeja pietiekami labi aprakstiit to domu prieks Tevis?

     [+] [-]

, 2012-06-21 11:58, pirms 12 gadiem
Tikai zelts!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-21 12:00, pirms 12 gadiem
RIODEJANEIRO2016 rakstīja: macies lasit! Ar akstisanos Vina doma, ka atbildigos machos jamet ir nopietni (bez akstisanas!)
cerams, ka čalis sev nenobeigs muguru, kad pārstās "ākstīties" pēc treneres ieteikuma.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-21 20:01, pirms 12 gadiem
Par A. Kovalu,ja metienu izdara tehniski,tad ķermenim sāpēt nevajadzētu,iznāk ka Bauskā tāds bijis tikai 6 metiens,bet pirmie pieci smagi nokautējuši pirms Maskavas
Sinta stabili met 58-60m robežās un tie 30-31cm kritīs,cerams,ka Eiropas čempī.
Ja Sirmajam sāp mugura,tad 75m Bauskā nav slikts rezultāts,tomēr Helsinkos gaidu vismaz kvalificēšanos un metienu pāri 80m.
Medaļu gaidu no Vadima,trenere pareizi saka par vēsajām galvām,jo viss sākās ar metiena izdarīšanu-imitāciju smadzenēs,tad iztrūks emocijas par neveiksmīgu metienu.