Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Māte Daba atliek pasaules vieglatlētikas čempionāta sākumu

Agris Suveizda

Māte Daba atliek pasaules vieglatlētikas čempionāta sākumu
Lietusgāzes Budapeštas stadionā. Foto: Reuters/Scanpix

Ungārijas galvaspilsēta Budapešta no 19. līdz 27. augustam uzņems pasaules čempionātu vieglatlētikā, taču sliktu laika apstākļu dēļ pirmās sacensības nācies pārcelt uz nedaudz vēlāku laiku. Pasaules čempionāts tiks rīkots Nacionālajā vieglatlētikas centrā ar 36 tūkstošu skatītāju ietilpīgām tribīnēm.

Pasaules čempionātam šorīt plkst. 9.50 pēc Latvijas laika bija jāsākas ar 20 kilometru soļošanas sacensībām vīriešiem, tomēr negaisa dēļ tās pārceltas par divām stundām. Laika prognozes vēsta, ka pērkons Budapeštā varētu dārdēt aptuveni pusotru stundu.

Līdz ar to atjaunotajā sacensību sarakstā pašlaik pirmais paredzētais ieraksts ir plkst. 11.30 pēc Latvijas laika, kad ielikta vīriešu lodes grūšanas kvalifikācija, bet piecas minūtes vēlāk ar 100 metru barjersprintu vajadzētu sākties septiņcīņai sievietēm.

Bez soļošanas šodien medaļas plānots sadalīt arī lodes grūšanā vīriešiem (fināla sākums plkst. 21.37), 10000 metru skrējienā sievietēm (21.55) un 4x400 metru stafetē (22.49). Šodien arī paredzētas pirmās divas kārtas 100 metru sprintā vīriešiem (13.35, 20.43).

Plkst. 19.00 pēc Latvijas laika paredzēta pasaules čempionāta atklāšanas ceremonija, bet Latvijas sportistiem sacensības sāksies rīt – ar Guntas Vaičules 400 metru priekšskrējienu (sākums ap plkst. 10.35 pēc Latvijas laika).

Izmantotie resursi:
https://worldathletics.org/competit...