Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pitkemeki – Eiropas labākais vieglatlēts martā

Jānis Pārums

Pitkemeki – Eiropas labākais vieglatlēts martā
Tero Pitkemeki
Foto: Paula Noronen

Par 2013.gada marta labākajiem vieglatlētiem Eiropas Vieglatlētikas asociācijas balsojumā atzīti somu šķēpmetējs Tero Pitkemeki un garo distanču skrējēja Fionuala Britone no Īrijas.

2007.gada pasaules čempions Tero Pitkemeki sezonas sākumā jau paspējis piedalīties vairākās sacensībās Dienvidāfrikā, vienā no startiem uzrādot arī ļoti labu rezultātu – 86.40 – kas šobrīd viņu izvirza sezonas līdera godā (sezonas rangā 7.vietu ar 82.51 metru ieņem Zigismunds Sirmais – aut.).

18 gadus vecais franču sprinteris Mišels Meba Zeze, kurš Francijas junioru čempionātā 200 metros uzvarēja, noskrienot distanci 21.11 sekundēs, saņēma visvairāk līdzjutēju balsu, tomēr piekāpās Pitkemeki balsojuma summā. Somu šķēpmetējam uzvaru balsojumā nodrošināja lielāks žurnālistu atbalsts (balsojumu veido Eiropas vieglatlētikas asociācijas, žurnālistu un līdzjutēju balsojums).

Divkārtējā Eiropas čempione krosā Fionuala Britone martā bija labākā starp eiropietēm arī pasaules čempionātā. Viņa gan ierindojās tikai 14.vietā, priekšā sev palaižot Kenijas, Etiopijas, Brunejas, Ugandas, Marokas un ASV skrējējas.

Gada pirmajos divos mēnešos – janvārī un februārī par labāko vieglatlētu tika atzīts franču kārtslēcējs Reno Lavilenī, savukārt dāmām šo godu izpelnījās, attiecīgi, 20 gadus jaunā itāļu augstlēcēja Alēzija Trosta un turku sprintere Janita Nevita.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-19 11:10, pirms 11 gadiem
Savdabīgi, iebalsot Pitkameki augstāk par visiem Eiropas telpu čempioniem (arī Lavilenī, kurš pārlēca 6,01 un faktiski arī 6,07m)... Attiecībā uz dāmām, grūti objektīvi salīdzināt krosu ar pārējām disciplīnām, tomēr vai tiešām īrietes 14.vieta būtu vērtīgāka par Abakumovas 69,34 šķēpā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-19 15:26, pirms 11 gadiem
Ja sprancim palika žēl vēl vienas, varēja dot kaut vai krievam, kurš augstumā 2,35 uzlēca, vai itālim ar 17,70 trīssolī. Vienalga lielāks notikums nekā sētas mačos aizmest šķēpu 86m...