Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jaunā gada sākumā Ikauniece nedrīkst skriet un lēkt

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jaunā gada sākumā Ikauniece nedrīkst skriet un lēkt
Laura Ikauniece izdzird "smaidi, smaidi, smaidi, viss būs kārtībā!" Foto: LTV1

2019. gada Latvijas labākā vieglatlēte Laura Ikauniece, viesojoties LTV1 raidījumā "Sporta Studija", atklāja, ka savainojuma dēļ iekavējies ziemas gatavošanās posms, līdz ar to plānotajā Gecisas septiņcīņā, visticamāk, nestartēs.

Decembrī pirms treniņnometnes sākās problēma ar ceļgalu, līdz ar to ziemas sezonā nav iespējami pilnvērtīgi treniņi. "Esam piebremzējuši ar slodzi. Nedrīkstu skriet un lēkt, dot ceļgalam tādu triecienu. Ir nozīmēts datums, kad ceļgalam taisīsim nākamo magnētisko rezonansi - pēc tam ar dakteriem plānosim, ko darīt tālāk. Līdz ar to viss ziemas gatavošanās process ir ļoti ievilcies."

2015. gada pasaules čempionāta bronzas medaļniecei un Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašniecei pēdējā laikā traucē savainojumi. "Pati to skaidrotu, ka laika gaitā tas ir radies no tās slodzes, kas manā dzīvē ir bijusi treniņos. Tas viss pa lielam aizsākās 2016. gadā. Tās visas mazās lietas velkas tev līdzi," atklāj mūsu septiņcīņniece.

Kā jau ziņots, janvāra sākumā sportiste teica, ka plāno piedalīties maija beigās ieplānotajā Gecisas septiņcīņā. Bet tagad plāni ir mainījušies. "Gecisā, visticamāk, nestartēšu. Gatavošos tikai Tokijai. Ja skatāmies uz olimpiādi, tad tas nav liels robs, jo vēl ir laiks. Ja būtu jāstartē maija beigās, tad sagatavošanās posmā ir liels robs, man būtu grūtības tieši ar skriešanas disciplīnām," informē Laura Ikauniece. "Pēdējā laikā esmu tāda trausla, tāpēc nevēlos riskēt. Bez ziemas sagatavošanās startēt Gecisā nebūtu prāta darbs. Ja nu tomēr tur kaut ko? Tad atkal ievilktos sagatavošanās posms un galvenajā startā nevarētu uzrādīt to labāko rezultātu. Tā kā lieki neriskēju."

Pēdējā laikā reti ir Latvijā. Igauņu speciālista Andreja Nazarova audzēkne pārsvarā trenējas Igaunijā un ziemas laikā arī siltajās zemēs. Mūsu sportiste atklāj, ka ir palielinājušies spēka radītāji. Galvenais tagad sakārtot veselību, tad arī būs rezultāti.

Šajā raidījumā Laura Ikauniece centās būt smaidīga, taču daudz tika runāts par bēdīgām lietām un tādējādi ik pa brīdim parādījās tādas kā asarainas noskaņas. Dāvids Ernštreits beigās: "Smaidi, smaidi, smaidi! Viss būs kārtībā!"

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"

Slēpts komentārs: antuanito

  -2 [+] [-]

, 2020-02-18 12:19, pirms 5 gadiem
Vēl viens līdz galam nerealizējies talants.

  -3 [+] [-]

, 2020-02-18 12:37, pirms 5 gadiem
Tā arī potenciāls paliek neizmantots.. Žēl, jo vairāk tāpēc, ka tas dēļ blakus lietām, ne sporta dēļ..

  -3 [+] [-]

, 2020-02-18 13:20, pirms 5 gadiem
antuanito rakstīja: Toties var ar igauni dukurēties!
Labi, ka Tu jau paspēji ierakstīt, citādi tos mīnusus būtu sapelnījis es...

     [+] [-]

, 2020-02-18 13:30, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Labi, ka Tu jau paspēji ierakstīt, citādi tos mīnusus būtu sapelnījis es...
Ko viņai darīt ja letiņiem nav ne īsts rīks ne dukas dukurēties!!!

     [+] [-]

, 2020-02-18 13:31, pirms 5 gadiem
Ko te piesējāties meitietim.Ja tā paanalizē paskat kāds populārs kļuvis pirmais vīrs(latvietis),kādi rezultāti mūsu kaimiņam igaunim ,pagājušā sezonā ,un ja vajadzēs to darīt, tad arī leišim tiks palīdzēts un realizēts projekts
Vārdu sakot ,pašai neiet ,bet citiem iedvesmu avots!Lai veicas!

     [+] [-]

, 2020-02-18 14:21, pirms 5 gadiem
Tad jādzied korī!