Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Caune: "Jau tikt nominētai Trīs zvaigžņu balvai man bija kā uzvara. Ceru to atkārtot"

Rolands Eliņš

Caune: "Jau tikt nominētai Trīs zvaigžņu balvai man bija kā uzvara. Ceru to atkārtot"
Agate Caune. Foto: LOK

Par 2023. gada Latvijas labāko sportisti atzītā vieglatlēte Agate Caune pēc Trīs zvaigžņu balvas ceremonijas noslēguma portālam Sportacentrs.com pauda savu prieku un pārsteigumu par iegūto atzinību, savukārt kā šī gada cerību nosauca labu veselību, izaugsmes turpināšanos, un, protams, tika piesauktas arī gaidāmās Parīzes olimpiskās spēles.

Agate Caune bija viena no piecām nominētajām sportistēm uz šo titulu. Publikas, mediju un sportistu žūrijas balsojumā viņa uz Gada sportistes apbalvojumu konkurēja ar Aļonu Ostapenko, Aneti Sietiņu, Agati Rašmani un Patrīciju Eiduku, un, kā Caune izteicās pēc balvas saņemšanas, viņa šo atzinību nebija paredzējusi.

"Pirms brīža, kad manu vārdu nosauca ceremonijas vakara vadītāja, nezināju, kura iegūs šo balvu," smaidot teica Caune. "Līdz ar to arī nekādas runas nebija sagatavotas. Kaut kādus vārdus gan prātā turēju, taču nezināju, vai tos vajadzēs izmantot."

"Priecājos, ka varu atrasties šeit, izbaudīju katru mirkli un to, ka es vispār esmu uzaicināta šādā sabiedrībā. Protams, brīdī, kad izsauca manu vārdu, biju ļoti priecīga un joprojām esmu ļoti saviļņota," turpināja Latvijas jaunā sportiste. "Tādā brīdī skudriņas skrien pār muguru, tu ej uz skatuvi un paralēli domā, ko tagad lai saka. Bet, kad nostājies publikas priekšā, tad vienkārši runā no sirds."

"Pēc balvas saņemšanas varēju savā vietā zālē atgriezties ar paceltu galvu, jo zinu, ko iepriekšējā gadā esmu paveikusi un kādu darbu esmu tajā ieguldījusi," sacīja Caune, kura 2023. gadā triumfēja Eiropas spēlēs un kļuva par divkārtēju Eiropas U20 čempioni, iegūstot zelta medaļas 3000m un 5000m skrējienos.

Caune kļuvusi par pirmo sportisti (gan vīriešu, gan sieviešu nominācijās), kas Latvijas gada balvu sportā saņēmusi vēl pirms savas 20. dzimšanas dienas, ko viņa sagaidīs šī gada augustā. Iepriekš Aļona Ostapenko 2017. gadā šo balvu ieguva 20 gadu un sešu mēnešu vecumā, kad viņa nesen bija triumfējusi "French Open".

"Šis man būs kā stimuls turpināt iesākto un varbūt vēl kādreiz tikt nominētām starp šīm lieliskajām sportistēm, jo jau būt starp piecām nominētajām man bija kā uzvara," atzina Caune. "Zinu, ka visas meitenes bija smagi strādājušas, lai izcīnītu panākumus, ar kuriem nest savu un visas Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc ceru, ka man izdosies turpināt darīt savu darbu tā, lai vēl kādreiz sasniegtu tādus panākumus, par kuriem mani varēs vēlreiz izvirzīt starp gada balvas pretendentēm."

Ko novēlēt 2024. gadā sportiskajā karjerā? "Galvenais - veselību. Arī cīņassparu un ticību saviem spēkiem," sacīja Caune. "Protams, īpaši šogad arī tiek piedomāts par tādiem vārdiem kā "Parīzes olimpiskās spēles", bet nu jāskatās, kā ķermenis spēs tikt galā un kā liktenis būs lēmis. Protams, ir mērķis, ejam uz to, taču vēl redzēsim, kā sanāks. Taču OS pavisam noteikti ir dzinulis celties, skriet un turpināt strādāt."

Caune ir ceturtā vieglatlēte, kura ieguvusi Latvijas gada balvu sportā, pievienojoties Laurai Ikauniecei, Inetai Radēvičai un Jeļenai Prokopčukai. Viņas visas Latvijas gada balvu sportā ieguva vairākkārt (Ikauniece divreiz, Radēviča un Prokopčuka trīsreiz).

     [+] [-]

, 2024-01-18 11:45, pirms 3 mēnešiem
Šķiet, ka Sietiņa vairāk bija pelnijusi, ja ņen pieaugušo rezultātus, tomēr PČ 4.vieta.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-18 18:39, pirms 3 mēnešiem
Visu cieņu Agatei! Rezultāti ļoti labi!

  +2 [+] [-]

, 2024-01-18 20:34, pirms 3 mēnešiem
Bail iedomāties, kādi būs viņas rezultāti šogad. Galvenais, lai ar veselību viss labi.

     [+] [-]

, 2024-01-20 08:18, pirms 3 mēnešiem
Radēvičai pēc dopinga skandāla viena balva nebija jāatdod?