Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Nosaukti Eiropas gada vieglatlēti

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nosaukti Eiropas gada vieglatlēti
Sifana Hassana. Foto: Scanpix.

Šovakar Eiropas vieglatlētikas federācija nosauca 2021.gada vieglatlētus vīriešu un sieviešu, titulu iegūstot Karstenam Varholmam un Sifanai Hassanai.

Vīriešu nominācija otro gadu pēc kārtas uzvarēja Karstens Varholms. Norvēģis bija galvenais favorīts uz šo titulu, jo šovasar Tokijā izcīnīja olimpisko zeltu 400m/b, uzstādot neiedomājamu pasaules rekordu. Varholms labajo iepriekšējo rekordu par vairāk kā septiņām sekundes desmitdaļām un par pirmo, kas pārvarēja neticamo 46 sekunžu robežu – 45,94 sekundes. Viņam pašam piederēja iepriekšējais rekords, kuru bija uzstādījis jūlija pirmajā dienā savas valsts galvaspilsētā Oslo.

Arī sieviešu nominācijas uzvarētāja šogad sasniedza vēsturiskus panākumus, izcīnot Olimpiskajās spēlēs trīs medaļas. Un tā ir neviena cita kā Nīderlandi pārstāvošā etiopiete Sifana Hassana, kura izcīnīja zeltu 10 000 un 5000m, bet 1500m finišēja trešajā vietā, nopelnot bronzu.

Vīriešu konkurencē vēl bija nominēti olimpiskais čempions un pasaules rekordists telpās Armands Duplantis (Zviedrija) un olimpiskais čempions un Eiropas rekordists 100m Lamonts Marsels Džeikobs (Itālija). Sievietēm Hasanai konkurenci sastādīja trīskārtējā pasaules čempione no Krievijas Olimpiskās komitejas Marija Lasickene, kura Tokijā ar izcīnīto zeltu nopelnīja pirmo olimpisko medaļu, un šogad trešajās Olimpiskajās spēlēs pēc kārtas vesera mešanā uzvarējusī pasaules rekordiste un visu laiku izcilākā vesera metēja Anita Vlodarčika (Polija).

Varholms ar Hasanu būs galvenie favorīti arī uz šī gada pasaules vieglatlēta titulu iegūšanu.

Izmantotie resursi:
https://european-athletics.com/