Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bijušais IAAF prezidents saņem divu gadu cietumsodu par Krievijas dopinga skandāla piesegšanu

Emils Ozerinskis

Bijušais IAAF prezidents saņem divu gadu cietumsodu par Krievijas dopinga skandāla piesegšanu
Bijušais IAAF prezidents Lamīns Diaks tiesā. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) bijušais prezidents Lamīns Diaks atzīts par vainīgu un viņam piespriests divu gadu cietumsods saistībā ar Krievijas dopinga skandālu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

87 gadus vecais senegālietis Lamīns Diaks atzīts par vainīgu korupcijā un kukuļņemšanā, lai piesegtu Krievijas dopinga pārkāpumus un ļautu Krievijai turpināt dalību Londonas olimpiskajās spēlēs 2012. gadā.

Francijas tiesa sākotnēji lēma par četru gadu cietumsodu, bet samazināja savu lēmumu līdz diviem gadiem. Tāpat Diakam piespriests maksimālais naudas sods - 500 tūkstoši eiro. Tiek lēsts, ka Diaks kukuļos saņēmis trīs miljonus eiro, lai piesegtu Krievijas krāpšanos ar dopinga analīzēm.

Diaks bija IAAF prezidents no 1999. gada līdz 2015. gadam, kad gaismā nāca apsūdzības. Kopš 2015. gada novembra Diaks atrodas mājas arestā Parīzē. Bijušā vieglatlētikas dzīves vadītāja advokāti apgalvojuši, ka tiesas lēmums ir "netaisnīgs un necilvēcīgs".

Bijušā IAAF prezidenta dēls Paps Diaks uz mūžu diskvalificēts no jebkādas saistības ar vieglatlētiku. Viņam piespriesti pieci gadi cietumā un miljons eiro soda nauda.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/

  +1 [+] [-]

, 2020-09-16 17:54, pirms 4 gadiem
Kukuļa devēji arī jāliek cietumā! Ā, nu ja, tie jau starptautiskās tiesas neatzīst.

     [+] [-]

, 2020-09-17 03:45, pirms 4 gadiem
krasav4iks!