Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dienu pirms starta pasaules čempionātā diskvalificē Kenijas maratona zvaigzni Čerono

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dienu pirms starta pasaules čempionātā diskvalificē Kenijas maratona zvaigzni Čerono
Lorenss Čerono. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Pasaules čempionātā vieglatlētikā par antidopinga pārkāpumu pagaidu diskvalifikāciju saņēmis Kenijas maratona zvaigzne Lorenss Čerono, vēsta Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU).

Maijā ārpus sacensībām ņemtajās analīzēs 33 gadus vecā kenijieša organismā tika atrasta aizliegtā viela trimetazidīns. Čerono par pozitīvo testu tika informēts pēc ierašanās ASV, bet AIU noraidīja sportista prasību nepiemērot pagaidu diskvalifikāciju.

Čerono 2019. gadā uzvarēja prestižajos "World Marathon Majors" maratonos Bostonā un Čikāgā. Svētdien viņam bija jāstājas uz starta pasaules čempionāta maratona distancē.

Novēloti saņemot ziņojumu, Kenijas izlasei nebija iespēju pieteikt distancei citu sportistu.

Tāpat pagaidu diskvalifikāciju saņēmis ASV sprinteris Rendolfs Ross, kuram bija paredzēts starts 400 metru distancē. Viņš tiek turēts aizdomās par tīšu dopinga kontroles procesa ietekmēšanu. Pārkāpums saistīts ar gadījumu 18. jūnijā, kad sportists neesot bijis pieejams dopinga kontrolei.

21 gadu vecais Ross pērn Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu 4x400 metru stafetē.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz 24. jūlijam.

     [+] [-]

, 2022-07-16 23:02, pirms 2 gadiem
Neveiksmīgi Kenijai, būtu pieteikuši kādu citu maratonistu, rinda gara.

Rosam izklausās pēc 3. brīdinājuma kā Rastorgujevam. Iespējams, ka vēl strīdēsies, bet starts pārāk tuvu, nez vai izdosies kaut ko mainīt, bet pietrūkst info, lai spriestu par apstākļiem.