Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Četru gadu vietā astoņi: Meksikas soļotājai ļoti slikti beidzas dopinga lietas pārsūdzēšana

Rolands Eliņš

Četru gadu vietā astoņi: Meksikas soļotājai ļoti slikti beidzas dopinga lietas pārsūdzēšana
Lupita Gonsalesa. Foto: imago images / Fotoarena/Scanpix

Meksikas soļotāja Lupita Gonsalesa centās Sporta arbitrāžas tiesā apstrīdēt sev piespriesto četru gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, taču ar to panāca tikai vēl lielāku diskvalifikāciju, jo CAS konstatēja, ka viņa iesniegtie materiāli bijuši viltoti.

Lupita Gonsalesa ieguva otro vietu Rio olimpiskajās spēlēs 20km soļojumā, taču pēc diviem gadiem viņai tika konstatēts pozitīvs dopinga tests, kas noveda pie četru gadu diskvalifikācijas. Gonsalesa šo sodu apstrīdēja, norādot, ka anabolais stereoīds trenbolons viņas organismā esot nonācis netīšām ar gaļas ēdieniem.

Gonsalesa vērsās Sporta arbitrāžas tiesā, taču tur tika konstatētas jaunas problēmas, proti, Vieglatlētikas Integritātes nodaļa (AIU) pierādīja, ka Gonsaleas iesniegtie dokumenti un liecības bijušas viltotas, lai viņa tiktu attaisnota.

Čeki no restorāna, kurā Gonsalesa esot it kā attiecīgajā dienā ieturējusi maltīti ar gaļas ēdienu, izrādījās viltoti, jo restorāns tajā laikā esot bijis slēgts, tāpat viltota izrādījās slimnīcas izziņa par viņas slimību. Tāpat AIU radās jautājumi par citas iesaistītās personas sniegto liecību, un Gonsalesa vēlāk atzina gan to, ka dokumenti bijuši viltoti, gan to, ka šo trešo personu aicinājusi sniegt nepatiesu liecību.

Gonsalesa savai aizstāvībai gan norādīja, ka šādu taktiku izvēlējušies viņas advokāti, kuri veidoja viņas apelāciju, taču CAS tiesnesi šis arguments nepārliecināja, un viņai tika piespriesta vēl četru gadu diskvalifikācija.

Viņas sākotnējā diskvalifikācija bija līdz 2022. gadam, bet tagad tā pagarināta līdz 2026. gadam. Diskvalifikācijas beigu brīdī olimpiskajai un pasaules vicečempionei būs 37 gadi.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...