Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē notiks ikgadējas Rīgas maratons, starp dalībniekiem arī Gorkšs un Ozoliņš

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nedēļas nogalē notiks ikgadējas Rīgas maratons, starp dalībniekiem arī Gorkšs un Ozoliņš
Foto: Rīgas maratons

Rīgas maratona organizatori informē, ka tuvākajās divās dienās Latvijas galvaspilsētā notiks ikgadējais maratons. Kopš 2019. gada tas atgriezies tradicionālajos maija norises datumos, bet dalībnieku pulkā atrodami arī sabiedrībā zināmi cilvēki kā Sandis Ozoliņš un Kaspars Gorkšs.

''Rimi'' Rīgas maratons šogad pirmoreiz kopš 2019. gada atgriežas tradicionālajos maija norises datumos un organizē klātienes EXPO, kas jau no šodienas līdz sestdienas plkst. 20.00 pilnā sparā darbojas Hanzas peronā. Organizētāji aicina skrējējus doties uz EXPO izņemt savu starta numuru un izbaudīt pirmssvētku atmosfēru.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Laikā, kad tepat blakus notiek karš, ir svarīgi būt vienotiem un kopā dot nepārprotamu atbalsta signālu Ukrainai. Rīgas maratons, viens no pilsētas nozīmīgākajiem notikumiem un vizītkartēm, pirmoreiz kopš pandēmijas kuplā skaitā vienos skrējējus, veselīga dzīvesveida mīļotājus un maratontūristus no vairāk nekā 80 valstīm, tostarp kara skartās Ukrainas, kuru pārstāvēs gan pieaugušie, gan bērni, kas tikai pavisam nesen ieradušies Latvijā. Paldies organizētājiem par vēlmi ienākumus no 6 km distances novirzīt Ukrainas atbalstam un iespēju nodrošināt bezmaksas dalību visiem ukraiņu tautības bērniem. Vēlu veiksmi gan iesācējiem, kas tikai sāk savu ceļojumu skriešanā, gan čempioniem, kuriem, jācer, tieši Rīgā izdosies sasniegt savus spožākos rezultātus. Savukārt visiem tiem, kuri šogad vēl neskrien, grandiozo notikumu iesaku baudīt jūtot līdzi un uzmundrinot skrējējus Rīgas ielās, kā arī dodoties uz koncertprogrammu 11. novembra krastmalā!”

Sestdien, 14. maijā plkst. 10.00 pie Brīvības pieminekļa Rimi Rīgas maratona Bērnu dienu ievadīs pirmais Latvijas čempionāts jūdzes skrējienā jeb “DPD jūdze”, kam reģistrējušies 2093 dalībnieki. Galvenie pretendenti cīņā par čempiona titulu ”Latvija pasaulē” izlases dalībnieki - kungu konkurencē pieckārtējais Latvijas čempions 1500 metru distancē Jānis Razgalis, savukārt dāmu sacensībā iezīmējas trīs līderes - Austra Ošiņa, Kamilla Vanadziņa un Līga Velvere. Pēc Latvijas čempionāta jūdzes skrējienā sekos Bērnu dienas mazās distances, kas pulcēs 3500 mazos skrējējus 200 m un 400 m distancēs, kā arī ''Happy'' šķēršļu trasē pašiem mazākajiem.

Šogad Rimi Rīgas maratona 42 km un 21 km distancēm kvalificējušies 42 elites skrējēji no Kenijas, Etiopijas, Uzbekistānas, Beļģijas, Izraelas, Dānijas, Paragvajas, Horvātijas, Lietuvas un Latvijas. Organizatori prognozē, ka pusmaratona distances ātruma rekords, kas pieder kenijietim Robertam Kimaru šogad tiks labots ar uzviju. Gan pusmaratona favorīti - kenijietis Šadraku Kiminings Korirss un etiopietis Abeje Gizealevs Ajana, gan Baltijas un Eiropas pusmaratonisti šogad Rīgā varētu skriet ātrāk.

“Latvija pasaulē” izlases dalībnieku konkurencē pusmaratona distancē organizatori paredz aizraujošu Dmitrija Serjogina dueli ar Jāni Višķeru. Savukārt Latvijas favorītei pusmaratonā dāmu konkurencē Ilonai Marhelei sīvākā pretiniece būs lietuviete Līna Kiriliuka. Vai abām Baltijas valstu pārstāvēm izdosies pārspēt Rimi Rīgas maratona 21,0975 km distances labāko rezultātu dāmām, kas pieder Jeļenai Prokopčukai, būs iespējams pieredzēt 15. maijā.

Dalībai Rimi Rīgas maratonā reģistrējušie arī divi sabiedrībā un starptautiskajā sporta arēnā zināmi līderi - divi kapteiņi - hokeja leģenda Sandis Ozoliņš, kurš ar astoto starta numuru skries savu pirmo maratona distanci un futbola meistars Kaspars Gorkšs ar 13. starta numuru startējot 10 km distancē.

Šajā nedēļas nogalē Rīgas maratons spers pirmo soli pretī vēl vienam unikālam pasaules līmeņa notikumam Rīgā – pirmajam pasaules skriešanas čempionātam Rīgā 2023. gadā! “Sagaidām, ka Rīgā uz pasaules čempionātu skriet ieradīsies vairāki desmiti tūkstoši maratontūristu no visas pasaules, tādēļ svarīgi jau šogad izmēģināt vismaz daļu no pasaules čempionāta trasēm Rīgā!” stāsta Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

“Šogad aprit 12 gadi, kopš "Rimi" atbalsta Rīgas maratonu un jau trešo gadu esam galvenā partnera statusā. Visus šos gadus esam kopā turējuši rūpi par tautas sporta attīstību un lepojamies ar sasniegto, ar panākto izaugsmi un izcīnīto vietu Eiropas maratonu kartē, gūstot pārliecību, ka kopā tautas sportu atkal uzcelsim saulītē – vēl augstākā līmenī, kā pirms pandēmijas. Tas saskan arī ar "Rimi" pārliecību un saukli “Labākai dzīvei’’. Īpaši lepojamies ar Bērnu dienas izaugsmi - pasākums, kas savulaik tika aizsākts kā neliela iniciatīva Kronvalda parkā ir pārtapis vērienīgos ģimenes svētkos. Mums ir izdevies izkustināt ne vien bērnus, bet arī piesaistīt skriešanai rekordlielu korporatīvo komandu skaitu. "Rimi" šogad startēs ar 368 dalībnieku komandu, kas apliecina, ka "Rimi" Rīgas maratons ir lielisks pozitīva komandas gara uzturēšanas pasākums”, komentē Juris Šleiers, "Rimi" Rīgas maratona sabiedrisko attiecību vadītājs.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas maratona organizatori