Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākie šķēpmetēji cīnīsies par Lūša un Jaunzemes kausu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas labākie šķēpmetēji cīnīsies par Lūša un Jaunzemes kausu
Pagājušā gada uzvarētājs Patriks Gailums Foto: jelgava.lv

Šo svētdien,15. maijā, starptautiskajās sacensībās "Olimpisko čempionu Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša memoriāls" Jelgavā pulcēsies Latvijas labākie šķēpmetēji.

Šogad olimpiskā čempiona Jāņa Lūša vārdā nosauktās starptautiskās šķēpmešanas sacensības Jelgavā notiks 10. reizi, un tās ir piedzīvojušas izmaiņas – līdzās Jāņa Lūša vārdam to nosaukumā parādījies arī olimpiskās čempiones Inese Jaunzemes vārds.

"Šī ideja gaisā virmoja jau vairākus gadus, un jubilejas gadā sadarbībā ar Latvijas Šķēpmetēju klubu ir izdevies to īstenot. Fiziski kauss būs viens – tas pats, kura ekvivalentu pērn uzdāvinājām Latvijas Sporta muzejam –, mainīsies tikai plāksnīte ar sacensību nosaukumu. Bet turpmāk Jelgavas sacensībās vīriešu aizbildnis, ja tā varētu teikt, būs olimpiskais čempions Jānis Lūsis, bet sieviešu aizbildne – olimpiskā čempione Inese Jaunzeme," stāsta Jelgavas pašvaldības iestādes "Sporta servisa centrs" direktors Juris Kaminskis.

Inese Jaunzeme ir pirmā latviete, kas olimpiskajās spēlēs izcīnījusi zelta medaļu. Viņai tas izdevās Melburnas olimpiskajās spēlēs 1956. gadā. Jānis Lūsis par olimpisko čempionu kļuva 1968. gadā Mehiko, bet viņa kontā ir arī olimpiskā sudraba un bronzas medaļa.

Sportisti sacensībās startēs vairākās vecuma grupās: U-16, U-18, U-20 un pieaugušie. Vīrieši un sievietes startēs atsevišķi. "Tas, ka sacensībās līdzās elites grupas sportistiem sacenšas arī jaunieši un juniori, ļauj popularizēt un attīstīt šķēpmešanu Latvijā. Arī Jelgavā pēdējos gados arvien vairāk vieglatlētu izmēģina šķēpmešanu un uzrāda arī labus rezultātus," norāda J.Kaminskis.

Sacensības notiks 15. maijā no pulksten 10.30 Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā. Dalību pieteikuši Zigismunds Sirmais, Rolands Štrobinders, Patriks Gailums, Jānis Svens Grīva, kā arī trīs vadošās dāmas - Līna Mūze, Madara Palameika un Anete Kociņa. No vadošajiem nav pieteicies tikai Gatis Čakšs, bet startēs viņa brālis Artis.

Sacensību programma:
pulksten 10.30 – U-16 meitenes un zēni (2007.–2008. gadā dzimušie),
pulksten 12.00 – U-18 jaunietes un jaunieši (2005.–2006. gadā dzimušie),
pulksten 13.30 – U-20 juniores un juniori (2003.–2004. gadā dzimušie),
pulksten 15.00 – sievietes (2002. gadā dzimušas un vecākas),
pulksten 16.30 – vīrieši(2002. gadā dzimuši un vecāki).

Pirmo triju vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar kausiem un diplomiem. Sieviešu un vīriešu konkurencē 1.-6. vietas ieguvēji saņems naudas balvas.

Sportistus klātienē aicināti atbalstīt arī līdzjutēji. Ieeja – bez maksas. TV translācija paredzēta plkst.15.00 TV4 kanālā.

Izmantotie resursi:
Sākums : Jelgava
(Jelgavas Sporta servisa centrs)

     [+] [-]

, 2022-05-13 19:21, pirms 2 gadiem
Nav pirmie mači, bet būs labs atskaites punkts, kam sportisti gatavi šajā sezonā. Lai gan šķēpmešanā ir grūti kaut ko prognozēt. Štrobinders arī Kenijā iesāka ar relatīvi pieticīgu rezultātu.